Personale

Curăţenie în orice anotimp

Trăim pe fugă, mâncăm pe fugă, lucram timp îndelungat sau dormim puţin pentru că suntem tot timpul într-un dute-vino constant. Uneori, avem impresia că petrecem mai multe ore alături de colegii de serviciu decât alături de familie, ceea ce duce la şi mai mult stres şi nefericire.
Dimineaţa şi seara reprezintă supremul galop. Ajungem peste timp să nu mai observăm cum trec anotimpurile, cum trec anii, cum trec momentele importante peste noi pentru că suntem tot timpul pe fugă. Apropo, este primăvara. Este mijlocul lunii aprilie. Nu vedem asta pentru că suntem pe fugă. Ne pierdem anii în birouri închise, în zgomot de paşi tropăind pe holuri, butonări de taste, aparate de aer condiţionat, geamuri închise pentru a nu fi deranjaţi de zgomotul asfaltului bătătorit de picioare agitate. Alţi paşi grăbiţi, alţi oameni se grăbesc spre locul de muncă. Ne lăsăm distraşi de muncă în goana şi nevoia de a ne întreţine familiile sau de a ne asigura un viitor mai stabil.
Uitaţi-vă la noi! Ne pregătim casele pentru sărbători, petreceri sau întâlniri cu prietenii. Toată lumea este în curăţenie şi încearcă să pună la punct toate detaliile pentru musafiri. Facem orice pentru alţii şi mai nimic ca să fim cât mai aproape de cei dragi. Şi cu ocazia sărbătorilor petrecem mai mult timp în bucătării sau făcând curăţenie decât alături de cei dragi. Dar întotdeauna este mai simplu să creezi o ambianţă plăcuta acasă, decât să schimbi ceva la gazdă care eşti (sau vei fi) pentru cei pe care îi adăposteşti în suflet.
Cu toţii ne dorim să petrecem timpul liber alături de familie, în loc să facem treburi casnice, tocmai pentru că timpul este extrem de preţios şi trebuie să îl fructificăm cât mai bine. Din acest motiv, există oameni care prestează servicii special pentru oamenii ocupaţi, dar nu numai. În Bucureşti exista o curatatorie de haine care vine în întâmpinarea nevoilor clienţilor nu doar prin servicii de curăţenie ci şi de călcarea şi împăturirea hainelor, sarcini casnice care ocupa destul de mult timp şi energie. Gândiţi-vă doar câtă muncă necesita călcarea unei cămăşi sau a unei perechi de pantaloni, mai ales dacă acestea sunt în număr destul de mare sau sarcinile sunt realizate pentru o familie numeroasă.
Numit laumeras, un nume cu o rezonantă plăcută dar puternică, în acelaşi timp, curăţătoria preia o parte din sarcinile dumneavoastră şi va da răgazul de a petrece mai mult timp alături de familie şi prieteni, timp pe care, în alte cazuri, îl utilizaţi curăţând, apretând sau chitind haine. De ce să nu utilizaţi acel timp în favoarea dumneavoastră şi să fiţi mai prezenţi în viaţa celor dragi, fără a vă închide în case în zilele libere şi a face treburi casnice.

La final, după toată munca depusă, după toată curăţenia făcută şi după ce masa va fi încărcată pentru sărbătoare, nimic din ceea ce vă ţinea departe de familie nu va mai conta. Vor conta doar oamenii lângă care veţi fi şi timpul preţios pe care îl veţi petrece cu aceştia discutând, împărţind păreri şi impresii şi fiind odihniţi, cu puţin ajutor secret din partea unor oameni gata să vă sară în ajutor.

Partajează asta:

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    roxana
    14 July 2016 at 06:40

    Da, cel mai mare ajutor la casa omului.

  • Reply
    Ianolia Marina
    14 July 2016 at 06:41

    Ma bucur daca sunt de folos astfel de informatii! 😀

Leave a Reply