Book

Bunicii simbol al iubirii si ocrotirii

Întotdeauna am crezut în poveşti. Am ştiut mereu că există un sâmbure de adevăr şi un gram de speranţă în fiecare povestire şi poveste pe care o spun oamenii. Din acest motiv bunicii mei mi-au încântat copilăria şi mai apoi adolescentă, cu astfel de istorisiri care să-mi deschidă sufletul şi mintea pentru a deveni un om mai bun.
Cel mai frumos chip văzut vre-odata, rămâne chipul ridat de timp al bunicii, cu ochelarii aşezaţi aparte pe marginea nasului, privindu-mă din când în când pe deasupra cărţilor pe care mi le citea. Şi oare cum aş putea să fiu şi azi dacă nu, o visătoare? Cum să nu fi crescut un om integru, cu valori bine înrădăcinate, dacă bunicii au avut grijă să-mi transmită cele mai frumoase şi calde sentimente şi astfel copilăria mea a fost o adevărată sursa de inspiraţie pentru faptele şi gândurile pe care nu ezit să le pun în aplicare şi astăzi.
Bunicii mei, cel mai frumos exemplu de înţelepciune, dragoste, respect şi dăruire. Au trăit frumos, şi-au educat copii şi mai apoi nepoţii, la fel cum au fost ei înşişi educaţi de părinţii şi bunicii lor. Au de povestit multe şi avem atât de multe lucruri frumoase de învăţat de la dânşii.
Am auzit atât de multe poveşti de dragoste până acum, însă cea mai frumoasă ramană aceea dintre acsti doi oameni care mi-au influenţat viata. După jumătate de secol de căsnicie, respectul şi dragostea pe care o poartă unul celuilalt este fără cusur şi trece graniţe şi reguli pe care puţine iubiri din zilele noastre, vor mai ajunge vre-odata să le treacă. Am crescut văzându-l pe bunicul aducându-i buchetele de flori bunicii, la fiecare intoarcele din parc. Nu au nevoie de ocazii speciale pentru a-şi celebra dragostea, nu au nevoie decât să fie împreună şi ziua devine o sărbătoare a iubirii.
Acea forţă nebănuita pe care toţi bunicii de-o potriva o stăpânesc cu atât de multă abilitate firească şi tărie, nu este nimic altceva decât puterea dragostei, a grijii şi a mândriei. Dacă aş putea să-mi cresc vre-odata copii într-un mod mai frumos şi mai statornic, aş vrea să-i cresc aşa cum m-au crescut pe mine bunicii mei. Atunci aş fi sigură că orice ar alege să facă în viaţă, vor fi lucruri minunată care mă vor umple de mândrie şi dragoste!
Mulţumesc bunicule, sărut-mâna bunico! Datorită vouă sunt omul de care sunteţi atât de mândri în fiecare zi!
Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply