Personale

Ziua internationala a poeziei!

                 



                   Vineri, românii îşi vor putea plăti cafeaua, cu versuri, în 150 de cafenele din 55 de oraşe ale ţării, cu ocazia Zilei Internaţionale a Poeziei.
                     Evenimentul “Plăteşte cu Poezie”, aflat la a doua ediţie, îşi propune să strângă 15.000 de poezii cu ajutorul iubitorilor de cafea din toată ţara. Prima ediţie a evenimentului, care a avut loc în 25 octombrie 2013 a adunat peste 6.300 de poezii din 31 de oraşe din România.
                     Anul trecut, Julius Meinl a oferit cafea în schimbul versurilor, dar de asemenea, a uimit bucureştenii, la metrou, cu zeci de poezii scrise pe post-it-uri şi a lansat Casa Poeziei în Bucureşti.
                     “Rezultatele uimitoare şi bucuria participanţilor sunt sursa Julius Meinl de inspiraţie şi curaj pentru anul acesta. Aceeaşi idee simplă – poezia poate face lumea mai bună – va fi dusă mai departe în 2014 şi în anii ce vin”, spun organizatorii.
                      Printre promotorii evenimentului se află Adi Despot, solistul trupei Viţa de Vie, rapper-ul Deliric şi poetul Răzvan Tupa.
                      Ziua Internaţională a Poeziei a fost proclamată de UNESCO, în 1999, la Paris şi de atunci această zi are rolul de a sprijini poezia şi a întări legătura dintre poezie şi alte forme de artă – teatrul, dansul, muzica, pictura



Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply