Personale

11even experiences Craiova – 14 mai 2014

                                  Ştiu că am întârziat foarte mult cu postarea articolului, însă am avut multe pe cap şi aveam nevoie de linişte să îmi pun în ordine gândurile. În data de 14 mai 2014, la Craiova a avut loc Conferinţa 11even experiences aflată la ediţia  a IV-a în România şi prima dată în Craiova. 

                                      Eu am reuşit să văd doar 6 dintre cei 11 speakeri invitaţi ai evenimentului, ceea ce m-a întristat, însă evenimentul a durat mai mult decât se aşteptau organizatorii şi pe mine mă aştepta o lucrare importantă a doua zi ( şi ca să mă laud, am luat chiar nota 9 😀 ). 
                           Aşadar am fost prezentă la prima parte a conferinţei ce a purtat denumirea de “Humanizing work” ce a cuprins 6 interviuri de 11 minute fiecare şi o sesiune de întrebări şi răspunsuri.
                            Primul speaker a fost domnul Cristi Spulbăr, consultant financiar şi Profesor universitar la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor

                                      
         
                                             De la domnia sa am învăţat următoarele aspecte :
            ” Limbajul pozitiv utilizat, şlefuieşte sufletele şi nici nu avem idee ce bucurie interioară putem naşte în sufletul interlocutorului nostru! “.
            ” Un limbaj optimist şi pozitiv, are un puternic impact asupra sănătăţii şi bunăstării noastre! ” 
            ” Ţintiţi competente, nu hârtii! ” 

                                                                           

                                 

                                    Mai apoi, pe scenă în fata audienţei a urcat domnul Radu Limpede, consultant şi antreprenor de succes care ne-a vorbit despre începuturile JCI în România, despre antreprenoriatul social şi ne-a îndemnat că pe lângă viaţa profesională să avem şi o activitate de voluntariat.

                               De data aceasta, de la domnia sa am reţinut următoarele aspecte : ” Cuvântul, promisiunea, reprezintă un precontract comercial. Trebuie ca din acel oment, tu să fii conştient că ai semnat un contract şi să-ţi îndeplineşti promisiunile! ” 
              ”  Etica este foarte importantă în orice relaţie interumană! ” 



                      Pe cel de-al treilea speaker, Cătălin Zamfir, Administrator Cornul Abundenţei, l-am simţit cald şi apropiat de noi, tinerii mai ales. Nu ştiu să explic de ce, dar pur şi simplu cuvintele sale îţi dădeau o încredere în forţele proprii, fantastică şi în ideea că nimic din tot ceea ce faci nu este în zadar, ci un motiv de mândrie.



                                           Al patrulea speaker mi-a plăcut enorm, acesta fiind Mircea Ungureanu, antreprenor de succes. Mi s-a părut de departe cel mai amuzant şi optimist speaker de la această conferinţă. Chiar l-am văzut ca şi genul acela de om plin de umor pe care îţi este drag să îl asculţi povestind. Modul său de a privi viaţa, greutăţile peste care oricine poate trece şi dorinţa sa de a ajuta şi alţi oameni să reuşească, îţi oferă acea viziune necesară oricărui om la început de drum  care se afla în dilema existenţială dacă să încerce să îşi îndeplinească visele, sau să mai aştepte. Ca să-i rezum denumirea în doar câteva cuvinte, este un NEBUN FRUMOS ŞI OPTIMIST!
                             Un alt aspect important pe care a ţinut să-l menţioneze, a fost ” Din voluntariat înveţi mult mai multe decât din şcoală sau de la locurile de muncă! “


                              Al cincilea speaker a fost domnul Cristian Nicolae, antreprenor şi trainer

                                          De la acesta am reţinut că am reţinut un sfat valoros. Indiferent de domeniu şi de activitate, să creştem în fiecare lună cu 1%. Pare puţin, dar o creştere de 12% pe an nu e de neglijat după 5 ani. De asemenea, nu neglijez nici faptul că ne-a învăţat că munca umanizează.
                            Un alt aspect foarte important al discursului a fost următoarea afirmaţie ” Suntem adevăraţi lideri când reuşim să creştem adevăraţi lideri! ” dar şi ” Propune-ţi să creşti treptat, dar sigur! Planurile mici sunt menite să creeze planuri măreţe! “.
                            Ne-a fost prezentat şi programul de dezvoltare în 5 paşi: 
  1. Condu
  2. Creşte
  3. Excelează
  4. Serveşte
  5. Crează 



                                Ultimul speaker, dar nu cel din urmă, a fost domnul Constantin Adi Gavrilă, General Manager Centrul de Mediere Craiova.


                                       De la domnia sa, am reţinut două idei extrem de importante: 
 Prima ar fi aceea că avem puterea de a lua deciziile pentru noi.
 A doua idee a fost că orice proces evolutiv (vezi internetul) aduce şi unul involutiv (vezi sedentarismul).
                            De asemenea, am reţinut şi ” Avem propriul destin în mâinile noastre! ” , Faptul că oraşul nostru, Craiova este Capitala Medierii în România!  şi ” Orice scară pe care urcăm, are şi trepte şubrede care te pot pune în dificultate! Totuşi, cei dragi ne fac mereu muncă mai umană! “ 




                                    Mi-a plăcut enorm acest eveniment şi îmi doresc din suflet să mai pot participa şi la altele măcar atât de bune cum a fost acesta! Tinerii din Craiova au nevoie să înveţe că pot învăţa din mai multe medii şi se pot dezvolta frumos! Astfel de evenimente ne fac mai curajoşi, mai visători, mai doritori să ne îndeplinim visele şi să creştem!




Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply