Personale

Cluj cultural – Festivalul Internaţional de Jazz.

Dragi prieteni, ceea ce ştiţi deja despre mine, este că iubesc Ardealul. Da, sunt olteancă, dar îmi place enorm calmul, frumosul, sufletul şi dragostea pe care le văd la ardeleni. De şase ani de zile, merg în concedii în Transilvania. Am văzut, aşadar, Sibiul, apoi Braşovul şi ulterior Clujul. De cel din urmă, m-am îndrăgostit iremediabil cu mult înainte de a-l şti. Visam să ajung la facultate la Cluj, încă de la doisprezece ani. Nu s-au întâmplat lucrurile întocmai, dar timpul nu e pierdut.

Aşadar, odată cu prima vizită la Cluj, în iulie anul acesta, am ajuns să vreau să merg acolo cu orice altă ocazie. Ador să bătătoresc aleile pe care au mers înainte mii de alţi paşi, să-i simt parfumul de vechi şi aromele diverse, să văd frumuseţea toamnei cum se aşterne peste oraş şi să îmi savurez cafeaua în bătaia ultimelor raze de soare, alături de o mână de ardeleni ce mi-au devenit buni prieteni, pe o terasă în centrul vechi.

De atunci, profit de orice ocazie ce mi se iveşte pentru a ajunge în Cluj. De fapt, sunt atât de dornică să-i cunosc fiecare secret, încât mi-am făcut şi un abonament de autobuz pentru studenţi, ca să fiu sigură că îmi pot permite să merg oricând mă cheamă oraşul! Ceea ce trebuie să mai ştiţi despre mine, este că iubesc muzica bună. Printre genurile muzicale preferate, se află şi muzica jazz, dar acel jazz de calitate care îţi trimite un fior cald până în străfundurile inimii.

Aşadar, nefiind adepta lucrurilor întâmplătoare şi mergând pe principiul “Nimic nu se întâmplă fără un scop anume!”, am descoperit această campanie pe Blogalinitiative.ro. Am aflat, aşadar, că între 23 şi 25 octombrie, are loc chiar la Cluj Napoca, oraşul inimii mele, un nou festival cultural. Cluj International Jazz Festivalun eveniment care aduce pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca nume sonore din lumea jazz-ului: 

  1. Eli Degibri Quartet (Israel)
  2. Chico Freeman Quartet (SUA)
  3. James Blood Ulmer with Pierre Dørge & New Jungle Orchestra (SUA / Danemarca)
Pentru cei interesaţi, iubitori de muzică jazz, biletele s-au pus deja în vânzare, aici. Eu abia aştept să mă bucur de cele mai frumoase momente cu muzică bună pentru inimă, într-un oraş ce place văzului!
Partajează asta:

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    I AM THE ROCKER + Concurs pentru cititori
    3 November 2018 at 15:54

    […] repetate rânduri, sunt o melomana declarată. Iubesc muzica bună şi am avut ocazia să merg la Cluj International Jazz Festival, la concertul extraordinar al maestrului Nicu Alifantis de la Teatrul Naţional Craiova sau la […]

Leave a Reply