Care este diferenţa dintre un tânăr debutant (cetăţean necunoscut) şi un artist debutant (dar cunoscut de public pentru apariţiile în mass media), în momentul în care fiecare lansează o carte?
- Cea de-a doua categorie va fi mai citită, pentru că şi-a creat deja o imagine (fie ea bună sau rea), iar publicul este curios să afle cum este acel artist şi în postura de scriitor.
- Prima categorie (şi aici voi cita din Tudor Chirilă, fără vreo legătură cu cele amintite mai sus), “se remarcă prin absentă” din faţa camerelor şi conul de umbră persista!
Şi acum, se pune întrebarea : Oricine poate scrie o carte bună, sau unele “vedete” sunt considerate autori buni pentru că excelează în alte domenii? Şi atunci, cât de corectă este legea nescrisă a debutului?
Şi totuşi, continuăm să citim, vedete şi anonimi. Citim orice prindem în mână pentru că orice carte, poate deveni cartea noastră preferată.
“Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunţa!”
În opinia ta, cititorule, cât contează autorul şi cât contează opera, în alegerea cărţilor pe care le citeşti?
“
Like this:
Like Loading...
Related
Întotdeauna am simţit că nu fac parte din niciun cerc. Am simţit că nu mă pot încadra niciunde. Nu sunt nici într-un fel, nici
în altul. Nu sunt nici măcar puţin din toate. Sunt puţin din puţine şi întreagă din nimic. Pentru unii sunt ciudată. Alţii mă consideră specială. Alţii mă citesc. Unii mă acuză că mă închid prea des în mine. Sunt câţiva care au vrut să mă cunoască şi acum suntem cei mai buni prieteni. Cei mai mulţi însă trec nepăsători pe lângă mine, pe stradă, ca şi cum nu aş exista. Nu ies cu nimic în evidenţă şi nu m-ai putea scoate la lumina prin nicio calitate vizibilă ochiului uman, dintr-o masă de sute de oameni. Pentru că sunt o fire ştearsă, menită să asculte. Acesta este cel mai puternic şi sincer motiv.
No Comments