Profesionale

Epilarea, de la subiect tabu la necesitate

Unica.ro

  Dragele mele, doamne şi domnişoare pentru că în prima instanţă mă adresez vouă, aţi auzit de epilare? Bine-nţeles că aţi auzit, doar majoritatea dintre noi folosim epilarea pentru confortul şi frumuseţea personală. Spun majoritatea pentru că ,recent, am descoperit o ştire ciudată care anunţa că jumătate dintre britanice nu se mai epilează, din varii motive şi considerente. Ciudat studiu, în perspectiva mea. Atât timp cât şi bărbaţii au început să utilizeze tot mai frecvent epilarea. Aşadar, cum ar putea femeile să renunţe la ea?


        Personal, prefer epilatul în detrimentul părului inestetic care ne acaparează corpul şi ne face să arătăm urât şi mai puţin feminine. Cel puţin, aşa mă văd eu în acele momente şi este o imagine a mea care îmi repugnă. Ca şi tehnică folosită, am început cu aparatul cu lama de râs. Proastă, proastă, extrem de proastă idee. Dacă sunteţi la prima epilare, nu utilizaţi aparatul de rar, pentru nicio parte a corpului. Am observat că majoritatea acestor aparate, provoacă o creştere mai accentuată şi rapidă a părului inestetic, nedorit şi insuportabil, pe corpul nostru. E de înţeles, pentru ca lama aceea taie firul, îl rupe şi astfel, la rădăcina, rămâne restul firului care abia aşteaptă să iasă din nou la suprafaţă şi să ne facă probleme.
     Dacă ar fi să mă întrebi pe mine, prefer epilarea cu ceară, deşi am încercat şi epilarea utilizând un epilator profesionist. Mi-am dat seama de faptul că îmi prelungeam chinul. În general, folosesc ceară fierbinte. Corecţie, în general merg la un salon şi se foloseşte ceară fierbinte. Ce-i drept, nu sunt cea mai “păroasă” femeie. Spre norocul meu fantastic, nu trebuie să fac decât o vizită o dată pe lună. Pentru o epilare definitivă, din cap până în picioare cum se zice, ajung să las în jur de 100 de lei la salon. Nu pare o sumă mare? Dar dacă vă mărturisesc faptul că sunt studentă şi că nu am un venit fix, lunar? Atunci, devine o problemă destul de urâtă pentru mine şi portofelul meu, mai ales.

www.tpb.ro


   Mă gândesc la o alternativă, poate chiar la un aparat pentru epilare definitiva pentru a scăpa o dată pentru totdeauna de problema existenţială a părului inestetica care apare când îţi e lumea mai dragă şi mai ales, în momente în care nu dispui de “aparatura” necesară înlăturării sale rapide şi uşoare. Un alt inconvenient, cu care am ajuns totuşi să mă împac de dragul frumuseţii şi mergând după ideea proverbului “Baba la frumuseţe suferă!”, este durerea destul de chinuitoare pe care o necesită epilarea cu ceară fierbinte. În primul rând, rişti să te alegi cu arsuri de toată frumuseţea, norocul meu este că nu am păţit aşa ceva până acum, dar ştiu femei care au păţit-o. În al doilea rând, durerea smulgerii părului este chinuitoare şi te face să ţipi cât te ţin plămânii de domnişoara timidă, astfel încât rişti să te audă întreg personalul şi clienţii din acel moment al salonului şi să îţi iei câteva priviri pălmuitoare peste faţă, unele compătimitoare dar majoritatea de-a dreptul amuzate şi batjocoritoare.
       Gândiţi-vă, totuşi dragele mele, câţi bărbaţi apreciază chinul nostru? Poate nu ştiu exact cât de dureroasă este epilarea, dar toţi, pentru că aşa sunt bărbaţii, apreciază femeia frumoasă! Mai ales în intimitate, întotdeauna un corp proaspăt epilat şi o piele fină, dau peste cap orice bărbat iubitor de frumos! Aşadar, merită chinul nostru. Epilarea rămâne cea mai bună invenţie în materie de împrospătare şi înfrumuseţare rapidă şi eficientă a trupului delicat al femeii.
          Pentru a întări afirmaţia de mai sus, am rugat un bărbat şi cu acordul său public răspunsul aici, sa-mi spune părerea sinceră despre femei şi epilat : 

Unica.ro
 ,, Din punctul meu de vedere, epilarea tine de igiena şi aspect. Mi se pare oribil să văd o fată cu mustaţă, de exemplu, păr pe piept sau subraţ. Consider că abia este acceptabil la bărbaţi. Este normal ca părul să crească. Nu este normal ca femeile să nu acorde atenţie în acest sens. “




    Avem atât de multe metode de epilare la îndemână, încât nu avem nici măcar o singură scuză ca să fim frumoase. Trebuie să ne arătăm trupurile zvelte în rochii, fuste sau pantaloni scurţi şi să finalizăm ţinuta cu tocuri sau platforme care să ne înfrumuseţeze picioarele. 
     Voi ce metode de epilare utilizaţi? Ce alte metode v-ar interesa pentru uşurarea procesului de epilare?

Articolul este scris pentru Superblog 2014 ( cea de-a patra proba ).


                      

Partajează asta:

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Natural
  14 October 2014 at 20:31

  Si eu consider ca subiectul epilarii este important, dar mai ales pentru barbati 🙂 Pentru ca subiectul epilarii este femeia :)) Spor epilator!

 • Reply
  Geordan
  14 October 2014 at 21:48

  CapraMea spune ca e dezblanata 😀

 • Reply
  Ianolia Marina
  14 October 2014 at 21:49

  Crede-ma, Daniel, nici pentru femei nu e o chestie prea placuta parul in exces. Cel putin, eu sunt complet impotriva lui! :)) Spor si tie! 🙂

 • Reply
  Ianolia Marina
  21 October 2014 at 20:52

  Nu a fost cuminte si i-ai aplicat o corectie cu ceara pentru eventualitatea in care recidiveaza? :)) 😀

 • Reply
  Catalina
  24 October 2017 at 12:18

  Foarte bun articol, epilarea este ceva necesar iar daca stii sa te descurci singura este si mai bine.

  • Reply
   Ianolia
   3 December 2017 at 17:33

   Sunt complet in asentiment! Multumesc pentru ganduri! 😀

Leave a Reply