Personale

Muzica, medic pentru inimă!

S-au spus multe despre muzică. Găsim citate peste citate, mărturisiri şi maxime dedicate muzicii. Cei mai buni artişti, ( scriitori, pictori, etc ) se delectau cu muzica ascultată la pick-up. Până ca acest instrument să redea fidel notele muzicale, ascultau vântul cum dansează agale cu frunzele, care ciripeau pe câmpii sau cântul iubitei sau iubitului în nopţile pline de dragoste ce spălau dorul. 
             
Pentru mine, muzica rămâne cel mai frumos mod de a-mi alina inima. Cel mai probabil, mă vezi adesea cu căştile în urechi şi zâmbind timid îndreptându-mă spre te miri unde şi gata să reiau lupta cu viaţa, după fiecare lovitură. Muzica este precum un vin ce te îmbată de fericire. Este cel mai frumos miracol pe care oamenii, îl pot oferi oamenilor. 
Nu tuturor le este dat să vindece suflete prin muzică, dar toţi deopotrivă sunt fermecaţi şi dependenţi de notele muzicale care gâdilă timpanul. Muzică, se numeşte muzică murmurul instrumentelor muzicale pe care oameni special aleşi, îl crează şi îl oferă ca pe un miracol vindecător     


Tudor Chirilă, în a sa carte Exerciţii de echilibru, spunea astfel, “Nimic din ce a făcut omul nu-i mai aproape de Dumnezeu, ca muzica!” şi tind să-i dau dreptate şi să mă simt binecuvântată de faptul că am capacitatea de a o auzi.               

În ultima perioadă, multe trepte mi-au fost smulse de sub picioare şi am fost abătută des de la drumul spre fericirea la care tânjesc toţi oamenii, deopotrivă. Singura salvare, mi-a fost muzica şi fiecare notă muzicală, mi-a fost balsam pentru inima spartă în cioburi triste. Acum, vreau să merg la cei mai buni medici care să îmi trateze inima rănită. Ştiu sigur că vindecarea va veni treptat, în trei seri consecutive de tratament pentru minte şi inimă. Tratamentul îl voi primi la Cluj International Jazz Festival, eveniment organizat de Diesel Events.      

Auzul va fi gâdilat uşor şi inima va fi reîntregita şi vindecată, cu acorduri muzicale de jazz, între orele 19:00 şi 21:00 pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca. Biletele le puteţi achiziţiona, deja, urmărind linkul de aici

Medicii care vor mângâia instrumentele în cele trei seri dedicate festivalului sunt:

  • 23.10.2014 | ora 19:00
    Eli Degibri Quartet – Israel
  • 24.10.2014 | ora 19:00
    Chico Freeman Quartet – USA
  • 25.10.2014 | ora 19:00

James Blood Ulmer with Pierre Dørge & New Jungle Orchestra  – USA / Denmark. Lăsaţi-vă inimile mângâiate. Ascultaţi muzică ori de câte ori gura unui om aruncă vorbe grele sau critici menite să vă dărâme. Doar, porniţi muzica, mergeţi la concerte şi bucuraţi-vă de ritmurile oricărei piese. Întotdeauna muzica va fi un prieten tăcut oricui are nevoie de ea.

Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply