Profesionale

Cafea tare pentru zilele bune

   Dragi prieteni mă întrebam, zilele acestea, cum poate cafeaua să ne pună în mişcare cu atât de multă uşurinţă, de fiecare dată. Personal, nu îmi pot începe dimineaţa fără o cafea şi dacă nu am timp să o beau acasă pentru că am cursuri care încep la ora opt dimineaţa şi îmi place să mai zăbovesc în pat, în pauza următoare tot ajung la tonomatul de cafea pentru a-mi lua sursa de energie necesară.

    Cursuri? La opt dimineaţa? Da, sunt studentă după cum am mai amintit şi este destul de greu să ţin pasul zi de zi cu toate câte au aterizat pe capul meu cu o brutalitate fantastică. Mă gândesc cu groază la faptul că este mijlocul lunii noiembrie şi deja încep vestitele parţiale, acele lucrări dinaintea examenelor de care se ţine cont sau nu şi care dau peste cap cu totul viaţa unui student. Nu mai pun la socoteală proiectele şi referatele necesare primirii de puncte pentru a justifica activitatea din cadrul seminarului. Cred că înnebunesc şi cu siguranţă nu sunt cea mai bună persoană la gestionarea timpului liber. Din contră, sunt un dezastru.
             Sunt o împrăştiată notorie. Sunt genul de om care dacă are de făcut un proiect în termen de un an, tot în ultima săptămână sau lună începe lucrul la el, pentru că orice altceva pare prioritar. Aşa ajung să fiu întârziată, să mai lucrez în plus la proiect pentru definitivare şi altele. Nu ştiu ce m-aş face fără cafeaua care să mă menţină trează printre toţi domnitorii, regii ţării, împăraţii, guvernele şi anii care la un moment dat mă trimit pe tărâmul viselor pentru a-mi da eu seama cum stătea treaba pe atunci.
         Cafeaua, este cea mai bună prietenă a mea, cea mai fidelă ascultătoare dimineaţa şi singura care nu se plânge de faţă mea “minunată” de dimineaţă şi de părul vâlvoi care zboară în toate direcţiile, ca şi cum ar avea voinţă proprie. Da, ştiu că ştii senzaţia, dar tot nu ştii cât de rău e să fii eu dimineaţa. De fapt, cafeaua este cea mai bună şi dacă mergi la drum lung. După cum ştiţi şi v-am tot povestit, am fost la Cluj de trei ori numai în ultimele patru luni. Între Cluj şi Craiova, distanţă de mers în ore, este de nouă ore. Autobuzul pleacă la ora şase dimineaţa şi în general, în nopţile dinaintea excursiilor nu pot dormi din cauza încântării excesive. Aşadar, îmi fac cafea de acasă şi îmi iau pe drum. Nu îmi permit să ratez peisaje minunate sau evenimente importante care se pot întâmpla pe drum. E mult prea interesantă şi frumoasă România, pentru a dormi pe drum. Mai bine îţi iei cafea, destulă pentru a face faţă oboselii şi rămâi cu imaginile minune, imprimate pe reţină.
    Alte două momente de-a dreptul cruciale dintr-un an studenţesc, o reprezintă cele două sesiuni. Sesiunile se desfăşoară în iarna şi în vara. E imposibil să treci prin sesiune fără ceşti întregi de cafea care să te menţină treaz. Când eşti student şi examenele bat la uşă, ţi-ai dori din suflet să mai ai măcar o oră în plus într-o zi, ca să mai poţi să dormi şi tu din când în când. În rest, bagi învăţat, mâncare, curăţenie, învăţat, aranjat cursuri, mâncare, învăţat. Dacă mai este şi vreo petrecere de pomină în acea perioadă sau dacă încep seriale noi ( ceea ce se întâmplă mereu ), rişti să nu mai termini de învăţat dar nici timp să dormi nu ai. Nici nu poţi avea pretenţia la timp liber. Cafea să fie.
       Ca să uşurez modul de a-mi prepara cafeaua şi să renunţ la clasicul ibric, magazinul MarketOnline.ro, ne propune o gamă variată de expresoare de cafea. Eu mă gândesc la altceva, fiind studentă. Vine Black Friday şi e imposibil să nu găsesc eu reduceri la expresoare care să mă atragă şi să mă facă să îmi doresc să uşurez modul de preparare al cafelei. Bine, eu chiar vreau un expresor philips profesionaldar o reducere şi mai mare m-ar tenta şi mai tare să îmi iau unul şi toată amânarea mea ar ceda în favoarea comodităţii şi posibilităţii de a scuti câte doi sau patru lei zilnic pentru a-mi cumpăra cafea de la facultate. E mai uşor să le prepari acasă simplu şi rapid. Mai ales când eşti student şi timpul nu este cel mai bun prieten al tău, îţi doreşti produse care să facă treaba în locul tău. Eventual nefiind prin preajmă şi dacă se poate, să fie şi lucrul gata făcut la revenirea mea. Da, sunt comodă. Şi de ce nu aş fi, când am atâtea posibilităţi de a achiziţiona produse electronice şi electrocasnice care să îmi uşureze viaţă şi mai ales munca. 


         Gândiţi-vă numai cât de mică este investiţia într-un astfel de aparat, având în vedere avantajele pe care le are omul care îşi începe dimineaţa cu o cafea bună, care se prepară repede şi care îţi oferă doză de energie necesară pentru a face faţă unei zile de lucru, şcoală, facultate sau chiar unor examene care ne dau bătăi de cap. Nu vreau şi mai mult timp pierdut, dar vreau ca între două cursuri citite să merg să îmi iau cană de cafea gata făcută din expresor şi să îmi continui studiul, fără să fie nevoie să stau pe lângă imbric şi să rezolv fiecare mărunţiş al ritualului de preparare al cafelei. 

         Voi cum vă începeţi dimineaţa? Cum ar fi o săptămână fără să vă beţi cafeaua de dimineaţă? Cum ar arăta viaţa voastră dacă de mâine nu ar mai exista cafea? Un chin, sunt sigură. Aşadar, de ce să nu ne bucurăm de avantajele vieţii trăite în secolul vitezei şi ne-am adapta la vremurile în care trăim? Până la urmă, ne uşurăm viaţă şi ne oferim mai mult timp nouă pentru ceea ce ne place.

  Articolul este scris pentru Superblog 2014 ( cea de-a saptesprezecea probă )       Partajează asta:

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Natural
  13 November 2014 at 23:10

  Prea multe drumuri, prea multa cafea, prea de la tara 🙂 Pai tu vrei sa faci turul tarii in fiecare saptamana si sa mai ai timp si de proiecte :)) Spor!

 • Reply
  Ianolia Marina
  13 November 2014 at 23:11

  Daniel, nu stii ca la mine timpul se dilata si se contracta dupa bunul meu plac? Cu gestionarea timpului sunt la pamant dar incerc sa imi fac, printre picaturi, timp pentru toate. Multumesc asemenea! 🙂

 • Reply
  Beto
  18 November 2014 at 20:26

  Sunt dependent de cafea, știi; nu-i așa?

 • Reply
  Ianolia Marina
  18 November 2014 at 20:27

  Stiu si iti impartasesc dependenta. Nu sunt eu, daca nu imi incep ziua cu o cana de cafea cu lapte! 😀

 • Reply
  Flo
  20 November 2014 at 12:04

  Știi că în momentul în care citesc articolul savurez o cană sănătoasă de cafea nu??? 😀

 • Reply
  Ianolia Marina
  20 November 2014 at 12:05

  Data viitoare dau eu o cafea sanatoasa pentru comentariul acesta. 😀

Leave a Reply