Profesionale

Jocuri pentru toate generaţiile

                      La cei douăzeci şi unu de ani pe care i-am strâns în buchetul vieţii, am trecut prin diferite stadii ale jocului şi jocurilor care mă preocupă. Da, încă îmi place să joc tot felul de jocuri pentru a mă relaxa şi pentru a ieşi, măcar pentru o scurtă perioadă, din agitaţia vieţii de adult în care mă învârt incontrolabil.
                   Îmi amintesc faptul că primele jocuri pe care le-am jucat, erau cele din faţa blocului, cu prietenii mei din copilărie. Ulterior, ne-am luat ochii acele jocuri pe televizor atât de frumos colorate, care este drept că nu aveau cea mai bună grafică dacă le compari cu jocurile de azi dar perfecte pentru acele vremuri.


                      Când, în sfârşit, am început să ne cumpărăm calculatoare, jocurile din faţa blocului şi de pe televizoarele vechi, s-au mutat în mediul online şi fiecare dintre noi era cât se poate de fascinat de tot ceea ce internetul ne punea la dispoziţie. Voiam să încercăm fiecare joc şi să ne “băgăm” năsucurile prin orice site care deschidea un nou tărâm al jocurilor pentru toate gusturile sau pretenţiile.
                   De când surioara mea s-a născut, în ciuda vârstei de zece ani care desparte generaţia mea de generaţia ei, jucăm împreună  jocuri pentru fete onlineşi ne bucurăm de faptul că găsim modalităţi de a distruge barierele dintre generaţii. Avem activităţi comune, dar gusturi diferite. Mie îmi plac jocurile în care trebuie să îmbrac păpuşi, să le machiez şi să îmi imaginez ce mare fashion designer sau make-up artist sunt eu. Surioara mea de unsprezece ani prefera mai mult jocurile unde găteşte sau decorează case. Împreună, însă, jucăm jocuri de strategie mai tot timpul sau acele jocuri de tipul tetrisului vechi.


                          Modul de joacă al copiilor s-a schimbat, a evoluat şi trebuie să ţinem pasul cu ei pentru că sunt o mulţime de activităţi interesante pe care mamele, tatii, surorile sau fraţii, le pot desfăşura împreună şi pot avea parte de aceeaşi doză de bunădispoziţie şi distracţie ca şi “pe vremea lor”.

Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply