Profesionale

Cum ar fi să fii şofer de autobuz?

    Dragi prieteni, după cum ştiţi deja de ceva timp despre mine, îmi place să mă plimb. Îmi place mai ales Ardealul şi tocmai din acest motiv mă plimb destul de des prin Cluj. Ce nu ştiţi despre mine, este că pentru inima Transilvaniei, prefer autobuzul ca mijloc de transport pentru comoditate, preţ, rapiditate şi ora de plecare din şi către Cluj.

 În aceste călătorii cu autobuzul, mi-am dat seama că mi s-a născut un respect aparte pentru oamenii care, timp de 17 ore dus-întors, au grijă de siguranţa pasagerilor, sunt corecţi şi niciodată nu ajung mai târziu decât ora stabilită. Probabil, mergând cu trenul, aş întârzia de fiecare dată şi aş rămâne blocată, mai ales pe timp de iarnă, în cine ştie ce câmp sperând la minunea pornirii.
  Chiar mă gândeam, câtă muncă psihică şi cât autocontrol au şoferii de autobuze mari până să ajungă la destinaţie. Unii dintre ei merg chiar zile întregi, cu mici pauze de odihnă şi schimburi, dar stau departe de familii şi casele calde. Uneori îi urăsc, nu din răutate, ci pentru că sunt nevoită să plec acasă. Mă întreb ce ar gândii oamenii aceia despre ceea ce simt eu în momentele în care ei mă duc în siguranţă acasă.
  M-am hotărât să mă pun în locul lor, măcar virtual şi cu mic ajutor, jucând jocuri cu autobuze online şi punându-mă în diferite ipostaze. Poţi să mergi lejer, să fii la un pas de cădere mergând pe o margine de munte, gândindu-te cum ai reacţiona dacă tot felul de situaţii limită s-ar desfăşura în timp ce tu eşti obligat să îţi menţii concentrarea şi să îţi doreşti să aduci pasagerii în siguranţă la destinaţie. Dar dacă ai încerca mai multe jocuri şi ai face o paradă cu tot felul de microbuze, care mai de care mai diferite din te miri ce târî?
    Tu te-ai gândit vreodată cum ar fi să conduci un autobuz, de exemplu?
Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply