Personale

Critică este mai uşoară decât corectitudinea

    În seara aceasta voiam să împărtăşesc cu voi altfel de experienţe, altfel de trăiri şi mulţumiri care nu au nicio legătură cu ceea ce urmează să vă povestesc. Nu mi-am uitat ideile şi nici nu sunt genul de persoană care să se întoarcă des la 180 de grade sau orice aţi crede că reprezintă acest început.
  Ce ştiu despre mine şi ceea ce, mai mult decât sigur, ştiţi şi voi este faptul că îmi place să cred că orice lucru ni se întâmplă în viaţă, se întâmplă cu un scop precis. Azi, am învăţat ce înseamnă să fii apreciat şi iubit, exact aşa cum eşti, de către oamenii pe care îi iubeşti, la rândul tău. De asemenea, Damian Irimescu si Eduard Manea, au împărtăşit cu noi două texte emoţionante şi pline de învăţături. Totuşi, ceea ce urmează să exprim a păţit şi colegul meu blogger, Eduard.
   Aşadar, a avut un schimb de opinii cu un anume domn X în care bunul meu prieten îşi exprima opinia cu argumente, concrete şi bine gândite, în timp ce acuzatorul de ocazie şi-a pierdut argumentele. Ceva asemănător am păţit şi eu astăzi. Mi-am dat seama, o dată în plus, de faptul că sunt o fire cerebrală, un om care nu spune lucruri doar de dragul de a se afla în treabă şi capabilă să îmi asum răspunderea pentru faptele şi vorbele mele. Totuşi, în acestă seară, m-am simţit mai bine ca oricând în propria piele. În acest moment mă bucur de ceea ce sunt, cu imperfecţiuni şi calităţi. 
    Dacă aţi citit textele precedente, ştiţi că am oareşce complexe cu privire la aspectul meu. Totuşi, mi-am dat seama că dacă unui om nu îi placi, poţi să fii perfecţiunea pe două picioare. Nu îi vei schimba opinia pentru nimic în lume, oricât te-ai strădui. Şi credeţi-mă, critici de ocazie sunt la tot pasul gata să arunce cu bolovanii nemulţumirii, către voi, fără să ştie ce îi supară cu adevărat (sau cel puţin fără să poată explica motivul care, în ochii lor, îi face pe ceilalţi insuportabili).

   Când simţi nevoia să spui ceva rău despre o persoană, orice lucru rău, necunoscând-o şi neştiind cum se comportă sau cum gândeşte, încearcă să te abţii sau cel puţin să fii capabil să aduci argumente în favoarea afirmaţiilor tale. Oricine este capabil să critice, dar de ce să faci asta când poţi să îţi foloseşti “superputerile” pentru a face bine?
   Gura lumii poate spune multe dar singurii în care te poţi încrede, sunt oamenii care te cunosc cu totul şi te acceptă exact aşa cum eşti. Niciodată nu îţi va dori raul un om care te iubeşte. Pur şi simplu nu poate decât să te susţină sau să te ajute să remediezi ori să previi o greşeală. Restul depinde doar de modul vostru de percepţie! 🙂
          
Partajează asta:

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Natural
  13 February 2015 at 21:33

  Pune-o pe seama zilei de Vineri 13 si ventileaza-ti gandurile rele cu diploma 🙂 Spor!

 • Reply
  ralu ka
  13 February 2015 at 21:34

  Se vede ca astazi fu vineri 13. Persoana care te denigreaza verbal trateaz-o ca pe cineva care are probleme emotionale, treci mai departe si detaseaza-te.

 • Reply
  Ianolia Marina
  13 February 2015 at 21:35

  Este foarte posibil, dar cred ca unii oameni asa sunt, indiferent ca este vineri 13 sau sambata 14 :)).
  O seara frumoasa, Daniel! 🙂

 • Reply
  Ianolia Marina
  13 February 2015 at 21:36

  Pai acest lucru il fac, dar am si invatat o lectie importanta cu ajutorul acelei persoane. Nu poti multumi pe toata lumea, niciodata. 🙂
  Te pup! <3

 • Reply
  Xaara Novack
  13 February 2015 at 22:03

  Si eu am dat peste oameni suparati pe viata care refuleaza in alta parte. Dar, exista un dar mare aici, nu ii lasa sa treaca bariera ta personala. Nu scrie despre ei, nu ii baga in seama. Tu i-ai acordat timp, ai investit ceva emotie si ganduri ca sa scrii toate astea. Treci peste.
  Data viitoare sper ca iti vei consuma timpul cu ceva mai productiv. Te vei simti mult mai bine pe termen lung!

 • Reply
  Ianolia Marina
  13 February 2015 at 22:06

  Multumesc, Xaara. Cred ca e doar o lectie si sper ca si altii sa invete ceva din asta. Eu am invatat ca nu ma mai supara aceste pietre care vin spre mine, la fel cum nu ma mai deranjeaza toate criticile venite din partea oamenilor care nu ma cunosc. Tu esti unul dintre prietenii care au contribuit la "vindecarea" mea si la faptul ca ma accept din ce in ce mai mult asa cum sunt. 🙂
  Multumesc! <3

 • Reply
  Happy Scrappy
  14 February 2015 at 09:01

  In primul rand, felicitari pentru diploma, Ianolia! Pe asta trebuie sa te concentrezi!
  Cum spunea si Xaara, asemenea persoane nu merita timp/energie. Ofera energia ta persoanelor care te fac sa te simti bine, care te apreciaza! In viata nu ii vei putea niciodata multumi pe toti.
  Bafta in continuare! La cat mai multe diplome!

 • Reply
  cristina
  14 February 2015 at 09:20

  Dacă tu, Ianolia ai complexe legate de aspectul tău, caută-mă. Te vei iubi mai mult după aceea. Îți voi fi consilier personal, îți garantez că vei arăta și te vei vedea altfel. Dacă asta crezi că te va ajuta. Să știi că sunt de acord și nu sunt cu aprecierea ta că poți fi perfecțiunea pe două picioare, dacă nu placi, nu placi. Bărbații, nu toți, Doamne fere, au tendința de a judeca după aspect, de-ai ști ce ușor își schimbă unii părerea în fața unei blonde bine! Am văzut, am observat, sunt un observator de pe margine mereu. Caută-mă!

 • Reply
  Ianolia Marina
  14 February 2015 at 09:55

  Multumesc, din suflet, Vero! Orice om care ne trece prin viata ne lasa cate ceva. Fie o dezamagire, fie o iubire, un sfat, un gand sau o critica. Este un fel al meu de a ma asigura ca devin imuna la criticile de ocazie si cred mai mult in cele constructive, venite de la oamenii care ma cunosc si ma accepta asa cum sunt. 🙂

 • Reply
  Ianolia Marina
  14 February 2015 at 10:02

  Am avut critici de ocazie ani la rand langa mine si nu am stiut sa triez oamenii care imi voiau binele de cei care aruncau cuvinte grele pentru propria placere ciudata. In acest caz nu este vorba de un barbat care se lua de fizicul meu si am invatat ca omul care te iubeste, te iubeste cu totul, asa cum esti. In acest caz, am invatat ca oamenii care vor sa se ia de tine, gasesc orice lucru banal (Cum ar fi Ianolia este un nume naspa). M-am bucurat cand am auzit acest lucru, pentru ca mi s-au confirmat presimtirile vis-a-vis de oamenii care critica doar de dragul de a scuipa venin. 🙂

Leave a Reply