Profesionale

Importanţă unui domeniu propriu

  Sunt blogger dedicat de aproximativ doi ani. Pe data de 3 ianuarie 2015, blogul meu a crescut un pic mai măricel. Ştiu că am început cu o platformă gratuită şi mai ştiu că am avut încredere în persoană nepotrivită care să se ocupe de aspectul blogului meu la început de drum pentru faptul că unele teme nu au fost verificate. Aşa am aflat faptul că este posibil, în cazul unui update, că eu să nu primesc niciodată PR pentru că în spatele acelor teme se găseau linkuri ciudate care nu aveau ce căuta acolo.
  M-am gândit de multe ori să îmi iau un domeniu, mai ales de când fac advertoriale şi de când împărtăşesc munca mea cu alţii. Ce-i drept, nu voiam să investesc în ceva ce nu ştiam cu ce se mănâncă. Aşadar, am mai aşteptat să învăţ lucruri noi despre şi în materie de blog pentru a şti cum să reacţionez, cum să mă ocup sau de ce este nevoie în momentul în care ai un domeniu propriu. În ultima perioadă, sunt din ce în ce mai citită, primesc mai multe comentarii şi mă bucur de ceea ce mi se împărtăşeşte ca reacţie după lecturarea articolelor pe care le împărtăşesc cu cititorii mei. Pe unii dintre ei îi ştiu, cu alţii vorbesc online şi mă bucur de critici constructive când este cazul.
  În orice domeniu în care activezi, este important să avansezi. Este normal să devii un profesionist desăvârşit şi să inspiri celorlalţi profesionalism, o calitate crescută a muncii tale, dăruire şi să oferi întotdeauna conţinut de calitate.

 Înregistrarea unui domeniu web, este pasul firesc pe care orice blogger dedicat muncii sale, îl face într-un anumit punct al vieţii sale. Există o multitudine de avantaje care survin odată cu deţinerea unui domeniu. În primul rând, nu te mai “bucuri” de conţinut duplicat, ce apare o dată pe blogul tău şi o dată pe blogspot/wordpress. Te bucuri, de asemenea, de o promovare de calitate a brendului personal, al muncii tale şi al renumelui pe care îl ai sau îl vei avea în social media. Nu mai depinzi de alte platforme şi nici nu te întrebi, aşa cum m-am întrebat eu, ani de zile de ce nu creşte blogul tău, ca să afli la o căutare mai amănunţită că există filme cu conţinut dubios sau site-uri de aceeaşi speţă, în spatele muncii tale.
    Nu este o investiţie cu un preţ exagerat, este o investiţie în tine şi în munca ta ce va căpăta mai mult profesionalism şi îţi va da imboldul de a nu renunţa, de a fi mult mai bun în ceea ce faci şi posibilităţi de a-ţi deschide porţi, cândva, de nepătruns. Este, cu siguranţă, o investiţie pe termen lung, deosebit de importantă pentru blogul tău şi cu beneficii ce se vor vedea în viitor. Trebuie doar să continui să faci ceea ce te pasionează şi răsplata va veni în timp, iar avantajele vor fi infinit mai importante decât dacă ai rămâne pe o platformă gratuită. Uneori, ceea ce este gratuit nu este neapărat bun şi de viitor. Pentru început, până te acomodezi, un cont pe o platformă gratuită este ok, dar după o anumită perioadă nu mai este suficient.
       

  

Partajează asta:

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    fata naiva
    1 April 2015 at 18:27

    sa stii ca da, ai face foarte bine sa ai domeniul tau.
    oricine are nevoie de o adresa doar a lui, nu doar de o 'chirie' pe la altii.
    bafta, spor si nume inspirat.

  • Reply
    Ianolia Marina
    1 April 2015 at 18:28

    Ma gandesc foarte tare sa incep sa strangerea de bani pentru domeniul necesar pentru acest blog, mai alespentru faptul ca incep sa avansez in "cariera" de blogger, nu doar de om cu blog.
    Numele ma gandeam sa il pastrez, ca ianolia.ro pentru ca este un nume destul de unic si cu rezonanta. 🙂
    Multumesc si numai bine! 😀

Leave a Reply