Personale Profesionale

La Mulţi Ani, ALCEDO, la împlinirea a jumătate de secol de activitate!

 Îmi place să cred că fac parte dintr-o generaţia care a crescut frumos, sănătos indiferent de problemele de care ne loveam zi de zi sau de neajunsurile anilor de după căderea comunismului.

  Fiind studentă la Facultatea de Istorie, am învăţat şi citit despre anii comunismului, despre părerile şi impresiile oamenilor împărţiţi în două tabere, despre ceea ce exista sau nu în acea perioadă. Nostalgicii vremii încă deplâng anii comunismului, eu sunt norocoasă să mă fi născut la puţin timp după.       Gustând câte puţin din viaţa la ţară şi viata la oraş, am ajuns acum, la cei douăzeci şi doi de ani aproape, să regret faptul că nu am putut petrece mai mult timp la ţară. Satele româneşti, indiferent de zona geografică, păstrează, încă, acea curăţenie spirituală şi fizică a oamenilor care au crescut muncind şi mâncând sănătos.  

   La ţară te căleşti. La ţară înţelegi ce înseamnă să apreciezi lucrurile mărunte ale vieţii şi să fii recunoscător timpului care pare mai blând şi îngăduitor cu tine. La ţară se creşte curat şi te faci om. Tatăl meu, născut şi crescut la ţară, este bărbatul acela aparent mărunţel dar cu o fantastică forţă interioară şi exterioară de a le duce pe toate. Este acel bărbat care s-a călit muncind şi învăţând pe brânci la lumină de lumânare şi care nu s-a plâns niciodată că-i e greu. “Am trecut şi prin mai rele şi nu dormeam cu nopţile pentru a putea învăţa” spunea el. Nu se dezice de muncă şi niciodată nu uită de unde a plecat. Este tot omul simplu de la sat, plecat la oraş să-şi facă un viitor, o familie şi să crească frumos copiii de mâine ai României.
   Când mă gândesc la sate, îmi imaginez o parte din copilul bun şi frumos care era odată. Mi-l imaginez zburdând vesel printre firele prea lungi de iarbă, bând apă de izvor, stând la poveşti cu luna şi sfătuit de stelele neliniştite. Îl văd alergând prin ploaie şi adăpostindu-se sub un nuc bătrân care să-i cânte la frunză, cu buze de vânt cald de vară. Omul care nu se îmbolnăveşte niciodată şi care duce pe braţe povara muncii într-o societate care l-a smuls din mediul simplu şi sănătos al satului românesc vechi şi statornic unde oamenii păstrează tradiţii şi timpul e răbdător cu toţi.
  Născută la începutul anilor ’90, în 1993, am gustat din ultimele urme ale comunismului românesc şi am auzit deplângerile nostalgicilor vremii. Spre deosebire de ei, eu mă dezvoltam, tindeam spre un nou mediu, într-o societate democratică pe care o vedeam plină de oportunităţi. La fel ca mine, în anul 1990, luă fiinţă o companie importantă, cu o viziune nouă care promitea să devină un adevărat punct statornic pe harta companiilor de succes din România. Înființată în 1990, ALCEDO este o companie care activează în domeniul distribuției de produse pentru agricultură, lucrând, în momentul de față, pentru aproximativ o treime din fermierii de pe piața românească. 
  Astăzi, după un sfert de secol, ALCEDO se bucură să fie cel mai mare distribuitor de produse pentru protecția plantelor și de semințe din România și unul dintre principalii jucători pe piața de distribuţie de îngrășăminte. Faptul că această companie a înţeles că România reprezenta, cel puţin la un anumit punct, adevăratul “Grânar al Europei” şi dorind să ajute agricultorii să se dezvolte în domeniul la care România se pricepe cel mai bine de secole întregi, a constituit un plus valoare companiei şi a adus-o în punctul în care să reziste şi după 25 de ani de activitate.
    Uneori, întoarcerea la origini ale unui stat, poate constitui o adevărată reţetă pentru un real succes menţinut şi susţinut în timp. ALCEDO înseamnă colaborarea cu agricultorii şi susţinând agricultura din țara noastră. În cifre însemnând 20% din suprafața arabilă a României, peste 17 milioane de hectare de pământ, 10 milioane de tone de grâu în ultimii zece ani, 1,5 miliarde de pâini (pâinea de toate zilele a românului), 7 milioane de tone de porumb, 550 milioane kg de mălai anual (din care se face cea mai bună mămăliga pe care străinii ar putea-o mânca), 1,8 milioane de tone de floarea soarelui (ce-ar fi Mărgelatul fără seminţele de floarea soarelui?), 72 milioane de litri de ulei anual, 12,5 milioane kg de zahăr din sfeclă anual, 4 milioane de litri de ulei din recolta de soia, 37 milioane de litri de biocombustibil din recolta de rapiță, 60 de milioane de litri de vin din viță de vie (cele mai bune vinuri pe care omul le poate bea)
   Şi pentru că orice mare companie doreşte să se dezvolte şi să-şi crească performanţele, din anul 2011, datorită calității serviciilor și performanței echipei, Sumitomo Corporation, una dintre cele mai mari companii din Japonia și din lume, care are afaceri la nivel mondial de aproximativ 72 mld. dolari, devine acționar majoritar.
   Aş vrea, pe această cale, să mulţumesc companiei ALCEDO pentru faptul că susţine agricultură şi agricultorii din România, promovând calitatea muncii românilor şi a pământurilor noastre pe care, de-a lungul secolelor, s-au dus lupte grele pentru păstrarea integrităţii statului şi protejarea bogăţiilor pe care această ţară mică şi frumoasă, numită România, le deţine şi de care va dispune atât timp cât companii ca aceasta, crede în potenţialul său şi al oamenilor săi.
   La Mulţi Ani, ALCEDO, la împlinirea a 25 de ani de viaţă trainică şi frumoasă şi să ne povestim şi peste ani despre cât de frumoasă şi prosperă este România şi peste o mie de ani!

Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply