Personale

Despre UNTOLD 2015 şi Cluj Napoca

Nu am vrut să scriu încă un articol kilometric, dar nici să scriu câte un articol în fiecare zi pentru că nu prea am stat pe “acasă” în timp ce eram la Cluj. Pur şi simplu am vrut să mă bucur de fiecare moment cât am fost acolo. Nu de alta, dar a fost cea mai scurtă perioadă pe care am petrecut-o în Cluj, într-un an de zile şi mai bine, de când mă tot plimb pe acolo. Da, toţi prietenii şi cunoscuţii mi-au luat seama şi mă întreabă o dată la ceva timp când mai plec la Cluj.
Iniţial, mi-a atras atenţia una dintre scenele UNTOLD-ului, Citadelă din Piaţa Unirii, pentru că întrunea o parte dintre trupele care-mi sunt dragi: Alternosfera, Trooper, Altar, Luna Amară şi Les Elephant Bizzare. Pe băieţii de la Alternosfera i-am ratat o dată în Craiova şi o dată în Cluj. Am zis că nu pot să îi ratez şi a treia oară.

Dar, s-o luăm cu începutul. Am mers la Cluj cu trenul alături de Pişcoţel, a.k.a. Daniela Bojincadupă ce am petrecut o oră prin gara din Craiova. Una peste alta, în tren a fost o atmosferă de vis. Glume, muzica bună, oameni faini, aglomeraţie cât cuprinde în cele două vagoane, doar, care mergeau direct la Cluj. Am râs, am glumit, am cântat, am filosofat până la Cluj şi după o oră de impacientări, pentru că afară plouă cu găleata şi în vagon aerul condiţionat ne îngheţase muşchii, am ajuns în Cluj pe o vreme ok, plăcută şi prevestind un festival surprinzător. În prima zi mi-am petrecut timpul în centru, după câteva ore bune de somn, la Citadela unde m-am delectat cu muzica rock până la ora 20, când mi-am dat seama că nu m-am odihnit suficient şi mă aşteaptă zile lungi de petrecut.



Ce mi s-a părut fantastic, a fost organizarea şi faptul că şi dacă voiai să te rătăceşti, nu aveai şanse. Oamenii erau mai mult decât deschişi să te îndrume iar dacă voiai sa ajungi undeva fără să ieşi în evidenţă şi să pari rătăcit, te luai după mulţimea de oameni care se îndreptă, ca şi tine, spre acelaşi loc. Am stat la cozi puţin spre de loc. Organizarea, sonorizarea, punctele de reîncărcare a cartelelor, special realizate pentru acest eveniment, au fost la îndemână şi din plin pentru toată lumea. În cea de-a doua zi m-am delectat cu rock pentru că am vrut neapărat să văd Luna Amară şi Trooper. Era musai să nu îi ratez. Din păcate, am ratat Avicii ceea ce sper să nu se mai repete dacă mai am ocazia să ajung vreodată să fredonez, live, piese deja celebre. Am ratat Avicii pentru că am mers cu prieteni ardeleni, rockeri faini într-un local superb din Cluj, Flying Circus. Nu mai fusesem într-un club de la 16 ani şi într-un club de rockeri niciodată. Aşa am petrecut a doua zi cu muzica rock.



În cea de-a treia zi, Dumnezeule, ce zi a fost. Ne-am plimbat prin Grădina Botanică din Cluj Napoca unde am avut parte de o multitudine de specii de plante, pomi şi copaci care mai de care mai fascinanţi şi demni de pozat. În seara cu numărul trei mie, personal, nu știu de alții, dintre toți cei care au cântat la UNTOLD, mi-a plăcut Les Elephant Bizzare în materie de zona rock, John Newman, Tinie Tempah și Armin Van Buuren. Și probabil mi-ar fi plăcut și cei de la Radio Killer dacă ar fi ajuns. Dar n-au mai ajuns. Așa că programul a fost umplut de Tinie Tempah și Armin Van Buuren. Şi a mixat Armin Van Buuren de la 1:30 până la ora 5:00 dimineaţa. O atmosferă incendiara şi absolut demnă de rememorat peste ani şi ani. Şi trebuie să vă spun că a existat ceva atât de vesel şi pus pe distracţii în seara aceea, încât a străbătut toată Cluj Arenă în câteva minute. Am văzut-o în staţia de autobuz în prima zi şi în cea de-a treia pe Cluj Arena. O păpuşă gonflabilă purtată pe braţe de oameni. Cred că a atras multe priviri.


Cea de-a patra zi a fost zi de leneveală. Adică am dormit destul de mult pentru că am ajuns acasă în jur de ora 6, în casă, pentru că am zăbovit cam o oră prin fata scării. Oameni buni, nu vă uitaţi cheile acasă, încărcaţi bateriile telefoanelor, luaţi numerele de telefon ale tuturor oamenilor din gaşca şi nu vă pierdeţi de grup. Aşadar, am dormit de undeva de la 7:30 dimineaţa până în jur de ora 13. Am stat la poveşti cu prietenii la care am stat până ni s-a făcut foame. Dacă ajungeţi în Cluj Napoca, mergeţi la Pizzeria La Șes. Se află pe Strada Șesului undeva în cartierul Mănăștur, pe o străduță printre blocuri în capăt pe Strada Plopilor. Pizza e genială, mare şi plină de ingrediente care îţi satura pofta de mâncare. Costa doar 10 lei, atât pizza cât şi meniul zilei. Preţuri “de pomană”, cum ar spune o vorbă veche şi calitate garantată. Nu, nu sunt plătită pentru reclama, dar este a doua oară când ajung acolo şi sunt la fel de încântată cu fiecare nouă ieşire cu prietenii acolo. 



După masă, am mers în stația de autobuz, să ne îndreptăm spre scenă UNTOLD din Piața Unirii, unde avea să vină Alternosfera şi Altar. Iar în stația de autobuz, îl văd pe Unguru`Bulan. Așa că ne-am dus la el, am făcut poze și am mers spre Alternosfera din aceeaşi staţie, cu acelaşi autobuz mergând la acelaşi eveniment. Ceea ce vreau să vă spun este că omul acesta şi-a păstrat integritatea, nu i s-a urcat la cap faptul că a devenit vedeta. A rămas om, amuzant şi plin de viaţă fie că filmează, fie că nu. Mi-e din ce în ce mai drag de el.


Mi-au plăcut maxim cei de la Alternosfera. Cântă tare frumos. Și au fost singurii care au umplut Piața Unirii full. Nicio altă trupă de rock nu a reușit să facă asta. Erau mereu acolo câțiva în fața scenei și cam atât. Iar asta cred că spune multe despre ei, dacă au fost singurii care au reușit să umple Piața Unirii la scena de la We are rocking the city și au fost singurii care au fost chemați de public și li s-a strigat bis-bis-bis timp de 5 minute.


Am făcut poze cu prietenii, am glumit, ne-am distrat. Pe drum înapoi, am oprit la Cetatea Albă Iulia şi am străbătut Transalpina pe drumul spre Haţeg. Dumnezeule, atingi cerul cu mâna şi nu alta. Plus ca răcoarea de acolo nu se compara cu nimic din ceea ce ne oferă aerele condiţionate, minciuni pe timp de vară. Am mers timp de mai bine de 12 ore pline de muzică bună, glume, poze, amintiri frumoase şi dor de Cluj Napoca.


Una peste alta, au fost 5 zile perfecte în care am învăţat că oamenii sfinţesc locurile, ca muzica bună face diferenţa şi mai ales că nimic nu este mai frumos decât evenimentele la care prietenii sunt alături de tine. Degeaba faci ceva memorabil dacă nu ai alături de tine oameni dragi. Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine la UNTOLD şi vouă pentru că aţi avut răbdare să ajungeţi până aici cu lectura.


Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply