Personale

Poliţiştii au simţul umorului

Poliţiştii au simţul umorului
Ce se întamplă când poliţiştii au simţul umorului? L-am descoperit pe domnul Marian Godina în urmă cu vreo două săptămâni exact într-o seară călduroasă în care nu aveam chef de nimic după o zi plină de stres. Un prieten, din lista de Facebook, distribuise una dintre postările domniei sale şi am fost curioasă. Ce mi-a atras atenţia? Începutul textului şi poza de profil în care apărea un bărbat destul de arătos în uniformă. 
Marian Godina e din Brașov și lucrează la Poliţia Rutieră. Nu scrie doar procese-verbale ci și texte amuzante în care relatează diferite întâmplări cu care s-a confruntat de-a lungul carierei. Postează pe pagina sa de Facebook, acolo unde adună sute de like-uri și de share-uri. Cred că, în momentul de faţă, este cel mai citit poliţist din ţară şi cel mai apreciat. Pe lângă simţul umorului, maniere, tonul politicos, modul în care răspunde fiecărui mesaj cu drag, mulţumeşte oricui îi spune o vorbă bună, omul chiar ştie să scrie. Probabil ştim cu toţii stereotipurile legate de această meserie. Bunicul meu a fost miliţian, unchiul meu este poliţist şi au zeci de poveşti în care oamenii i-au luat peste picior deşi amândoi sunt tobă de carte. Oamenii judeca des după aparenţe.
Am ajuns, într-o seară, să vorbesc mai multe cu domnul poliţist căruia i-am mulţumit pentru descreţirea frunţii din seara precedentă. Mi-a povestit că vrea să scrie o carte cu poveşti din trafic şi l-am încurajat pentru că avem nevoie să râdem, să uităm să probleme şi să înţelegem rostul unei povesti interesante, fără a fi anostă sau lipsită de respect. Inclusiv personajele poveştilor sale îi trimit mesaje felicitându-l ceea ce înseamnă că nimeni nu se teme de faptul că domnul Marian Godina ar putea să jignească pe cineva. Este manierat şi scrie poveştile păstrând firul firesc şi concret al povestirilor, ceea ce le conferă mai multă popularitate datorită autenticităţii.
Cum începe prima poveste pe care am citit-o? „Era vreo două ceasul, a patra noapte de schimbul trei dar nu eram obosit. O aveam că parteneră pe Monica, o fată frumoasă de 20 de ani, o poliţistă tânără şi foarte isteaţă, proaspăt ieşită de pe băncile şcolii. Deci nici plictisit nu eram. Conduceam Loganul pe străzile Braşovului, când o voce din staţie ne-a direcţionat în Nouă, lângă Grădina Zoologică. Accident rutier. Am plecat în viteză spre locul indicat şi în timp scurt am ajuns acolo. Un stâlp din beton culcat la pământ, fire de electricitate pe jos, un Matiz făcut acordeon şi încă fumegând în mijlocul drumului, un echipaj SMURD, iar lângă Matiz, rezemat de un gard, un bărbat cu ochelari. Cam asta era scenetă. În SMURD se acordau îngrijiri unei persoane aşa că m-am dus spre cel rezemat de gard. Mi-am dat uşor seama că nu se sprijinea din cauza oboselii, nici că ar fi fost rănit. Era os.”
Dacă aveţi nevoie de o retrospectivă asupra poliţiştilor din România, v-aţi săturat de stereotipuri şi vreţi să vă descreţiţi frunţile după o zi stresantă, citiţi postările acestui om! Cu siguranţă veţi uita de oboseală şi nervii de peste zi.
Partajează asta:

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Mikey Ioana
  19 August 2015 at 17:53

  buna…m-ar interesa si pe mine pagina de facebook a domnului marian godina sau orice alta adresa unde pot citi povestirile dansului, care sunt geniale…mersi

 • Reply
  Ianolia Marina
  19 August 2015 at 20:14

  Buna seara! Am pus linkul paginii domnului Godina dar se pare, ceea ce am constatat si eu azi cu stupoare, ca acest cont cat si cel personal, sunt închise din motive pe care nu le cunosc.

 • Reply
  Anonim
  19 August 2015 at 20:23

  Nu vreau sa trag concluzii pripite dar poate a fost "urecheat" de sefi.

 • Reply
  Ianolia Marina
  19 August 2015 at 20:24

  La acelasi lucru m-am gandit si eu. Sper sa nu fie, totusi, acest scenariu pus in scena.

 • Reply
  Anonim
  20 August 2015 at 10:24

  A fost obligat de superiorii lui sa-l inchida!

 • Reply
  Ianolia Marina
  20 August 2015 at 10:26

  Acum o ora am aflat si eu. Cumva ma asteptam ca asa ceva sa se intample. O minune, in Romania, tine doar trei zile…

 • Reply
  Anonim
  22 August 2015 at 20:02

  este "online",din nou

 • Reply
  Ianolia Marina
  22 August 2015 at 20:03

  Spre bucuria tuturor! 🙂

 • Reply
  Luciana
  2 September 2015 at 12:33

  Am citit si eu stirile despre el. Pacat ca nu ii mai sunt disponibile postarile. Ca intr-un asemenea politist as avea incredere.
  Imi place sa cred si sa vad ca mai au si autoritatile simtul umorului. Dar deh…

 • Reply
  Ianolia Marina
  2 September 2015 at 12:36

  Pagina dansului a redevenit disponibila si povestirile, de asemenea. Ma bucur sa stiu ca nu a fost sanctionat sau obligat sa inceteze demersul de a schimba percepria oamenilor cu privire la politisti. 🙂

Leave a Reply