Personale

UPDATE Leapșa Liebster

Aş vrea să-i mulţumesc dragei mele prietene, Xaara Novack pentru că s-a gândit la mine în această perioadă destul de grea din viaţa mea în care fac schimbări şi îmi pun ordine în gânduri. Ştiu că sunt tot mai absentă, dar încerc să pun la punct domeniul care va înlocui acest subdomeniu blogspot şi să vă pot oferi o calitate mai ridicată, atât din punct de vedere al informaţiilor cât şi al articolelor scrise cu drag.

Mi-au plăcut enorm întrebările la care a răspuns Xaara şi am fost şi mai interesată de lista propusă de ea. Acest mic “interogatoriu” este despre “modă, cosmetice și nebunii de-ale noastre” ca să o citez pe Xaara. Nu chiar domeniul meu, dar nu o pot dezamăgi nerăspunzând.

Piesa vestimentară favorită în vara aceasta. Ce ați purtat cel mai des?
Nu ştiu dacă am o piesă vestimentară favorită, nu pot alege una singură pentru că am o colecţie drăguţă de tricouri cu mesaje personalizate, deja observată în blogosfera şi pe străzi unde oamenii analizează fiecare mesaj în parte. Totuşi, am o fustă de blugi absolut adorabilă pe care am purtat-o destul de des în ultimul timp. Ce-i drept, nu mai purtasem fuste de ani de zile. Complexele astea… Bleah!

SPF, dar ce brand? Și ce impresie v-a făcut?
Hmm…Nu merg des la ştrand, marea nu am văzut-o decât o dată în Grecia, dar ştiu că este importanta protecţia solară, mai ales în mijlocul verii şi mai ales de când ne tot luptăm cu codurile multicolore de canicula care nu se lasă duse cu una cu două. Cred că merg pe mâna Gerovital Crema Ultraprotectoare SPF 50. Ştiu că este destul de mult dar am pielea când grasă când mixtă ceea ce e destul de derutant câteodată. Mi-a plăcut. În general Gerovital de la Farmec mi se par produse de calitate. În familia mea Farmec este o companie foarte apreciată de generaţii întregi.

Cum arată o seară perfectă pentru voi?
O seară perfectă s-ar împărţi în trei tipare. Fie alături de prieteni şi bucurându-ne unii de compania celorlalţi. Fie alături de persoana iubită privind filme sau vorbind despre te miri ce nimicuri care ne-ar face să râdem. Fie, alături de o cană de ceai rece (fierbinte iarna) şi o carte bună care să mă captiveze iremediabil.

Ultima carte citită (pentru că știu că vă place să citiți)
Am citit cea mai frumoasă, tristă şi reală poveste din câte am citit în cei aproape 22 de ani ai vieţii mele. Dacă aveţi vreodată ocazia să o lecturați, lecturați-o pentru că merită din plin. Scrisă curat, plină de sentimente, trăiri şi o filosofie de viaţă de care suntem conștienți cu toţii, dar care ne izbește din plin când ne aşteptam mai puţin. Cu moartea nu e de joacă şi dacă aveţi ocazia să faceţi ceea ce vă place, faceţi-o. Dacă nu vă e dar, luptați pentru ceea ce considerați că meritați. Întâmplător, sau nu, cartea poartă numele meu Marină de Carlos Ruiz Zafon

librarie.net


Ce oraș ați dori să vizitați în viitorul apropriat?
Dacă iau în considerare ceea ce crede toată lumea, ar fi Cluj Napoca. Dar acolo nu călătoresc. În Cluj mă regăsesc şi este oraşul în care mă văd locui. Mi-ar plăcea să vizitez Sighişoara, în România, sperând ca timpul şi fondurile financiare să îmi permită să o vizitez. Din străinătate, mi-ar plăcea enorm să văd Roma pentru că în curând voi fi absolventa de Istorie şi ar fi perfectă o escapadă în Roma pentru a-mi îmbunătăţi cunoştinţele. Este, de asemenea, un oraş plin de viaţă şi voioşie.Care este parfumul vostru preferat?
Today, de la Avon. Întotdeauna mi-a plăcut aroma să absolut inconfundabilă şi de câte ori am ocazia, mi-l achiziţionez. Preţul nu este piperat, dar nici extrem de mic. 

Google imagesAveți animale de companie? Prezentați-ne pufoşeniile voastre!
Am avut, în perioade diferite ale vieţii, doi motani combinaţie de birmanezi cu siamezi care îmi erau tare dragi. Din păcate, în acest moment nu am un animăluţ de companie dar mi-ar plăcea teribil de tare un sufleţel care te alina, indiferent dacă ai pe cineva alături sau nu.

Ce aveți în geantă în acest moment? DUNDUNDUN!
Greu, greu. 
 • Guma de mestecat, fără zahăr şi cu pepene roşu. 
 • Şerveţele umede şi uscate, pentru că nu se ştie niciodată. 
 • Cheile de la apartament pentru că m-am învăţat minte să nu le mai uit şi să fiu nevoită să stau pe afară. 
 • Un balsam de buze cu aromă de portocală. 
 • O sticluţă de mir de la Mănăstirea Polovragi. 
 • Un etui cu acte şi altul cu carnetele de la facultate.
 • Un etui de cărţi de vizită pentru că niciodată nu ştii când ai nevoie să “îţi faci reclamă”.
 • Portofelul, nelipsit.
 • O grămadă de bonuri de la diferite cumpărături.(Trebuie să fac curăţenie)
 • O baterie externă pentru telefon.
 • Două mp4 plyere şi o pereche de căşti.

Un cântec preferat, care vă obsedează sau un earworm de care nu puteți scăpa?
Foarte simplu. Banală a Minionilor :D.Ultimul film vizionat. Scurt sinopsis și dacă l-ați recomanda au ba.
Ultimul film pe care l-am văzut a fost Inside out sau Întors pe dos. Este un film de animaţie şi prezintă cinci personaje care ne guvernează simţurile şi se afla la manşa acţiunilor şi trăirilor noastre.

Google Images


Ce ați schimba sau îmbunătăți la blogul vostru?
Cred că mi-ar plăcea să scriu, din nou, mai des. Am cam neglijat blogul acesta în ultima perioadă pentru că nu mai ştiu, efectiv, ce să scriu. Se produc schimbări în viaţa mea şi o multitudine de sentimente mă guvernează. Probabil în momentul în care îmi pun la punct trăirile, voi fi capabilă să scriu mai des şi cu aceeaşi pasiune fantastică de la început.


Nomination time:Iată și întrebările:

 1. Ultima carte citită?
 2. Citatul preferat?
 3. Preferi să te uiți la un film sau optezi pentru un serial? (Ultimul film vizionat vs. Serial preferat)
 4. Cea mai frumoasa vacanta si unde?
 5. Un cântec preferat, care vă obsedează sau un earworm de care nu puteți scăpa?
 6. Ce oraș ați dori să vizitați în viitorul apropriat?
 7. Cum arată o seară perfectă pentru voi?
 8. Ce ați schimba sau îmbunătăți la blogul vostru?
 9. Ai vreo fobie?
 10. Dacă ar fi să înveți o limbă străină nouă, care ar fi aceea?UPDATE:

Pentru că, recent, Ioana m-a provocat la o altă asemenea conversaţie cu mine şi cu ceilalţi, am decis să răspund şi întrebărilor sale, dar la cele la care nu am răspuns deja, mai sus.

Care este cartea pe care o poți reciti cu plăcere oricând?

Singură carte pe care am recitit-o de două ori deja şi pe care îmi place să o recitesc, măcar pe pasaje, destul de des şi pentru care, cu siguranţă, voi fi acuzată şi demontata, este Exerciţii de echilibru de Tudor Chirilă. Nu pentru autor am citit şi citesc cartea, ci pentru că îmi place Chirilă ca scriitor.Ce sfat ți-ai da ție însuți, celui de la 16 ani?

Cea mai grea întrebare a vieţii mele la care m-am gândit de multe ori şi pe care, cel mai probabil, o voi lua pas cu pas într-un articol mai amplu. Mulţumesc pentru idee, Ioana!

Care a fost obiectul de studiu preferat la școală?

Mi-a plăcut să învăţ. Am fost mereu genul de şoarece de bibliotecă, dar sociabilă încât să nu fiu bătaia de joc a nimănui, mai ales în liceu. Mi-a plăcut enorm Limba Romana, pentru că îmi place să citesc, să discut pe baza unor texte şi am avut şi îndrumători demni de a-mi menţine interesul. De asemenea, aş adăuga aici şi Istoria pentru că am ajuns să o studiez mai amplu, în facultate. Înseamnă că m-a marcat destul de puternic în şcoală, pentru a o studia la alt nivel.Dacă ar fi să mulțumești unui om din viața ta, care ar fi acela?

Nu am un om căruia vreau să îi mulţumesc. Am o multitudine de oameni cărora vreau să le mulţumesc pentru omul care sunt azi. Fiecare om cu care am interacţionat, până acum, m-a învăţat ceva, cât de neînsemnat ar fi fost, l-am asimilat şi am ajuns omul pe care îl vedeţi azi, cu bune şi cu rele.Dacă ar trebui să-ți alegi acum o altă meserie, către ce te-ai îndrepta?

Încă încerc să îmi dau seama ce vreau să fac pe termen lung. Am o facultate de terminat, încă şi una începută asupra căreia încă reflectez.


Care crezi că a fost cea mai mare invenție a omenirii?

Voi fi egoistă, dar cea mai mare invenţie, în concepţia mea, este tiparul. A fost modul cel mai uşor şi adecvat de a informa oamenii şi de a oferi cele mai importante cărţi ale acelor vremuri cum ar fi Biblia.De unde s-au inspirat părinții tăi când ți-au ales numele?

Ianolia este numele uneia dintre năşicile mele. Deci e un nume clasic după naşi care, la rândul lor, l-au luat de la naşii lor care erau greci. Marina Anissina era o celebra patinatoare rusoaică, ştiu despre ea că avea un păr roşu şi lung ca focul şi partenerul său era mereu un bărbat cu cioc :D.Care este primul lucru pe care îl remarci la o persoană?

Ochii sunt primii pe care îi remarc la un om pentru că sunt genul de om care te priveşte în ochi când vorbeşte cu tine. Unii ar spune că sunt intimidanta astfel, dar e doar modul meu de a cunoaşte un om. Ochii sunt oglinda sufletului.Când ai plâns ultima oară?

Trec printr-o serie de schimbări în viaţa mea, deci e o perioadă grea. Ultima dată am plâns pe opt august când s-a adunat un maldăr incredibil de situaţii şi trăiri în urma căruia am răbufnit.


Partajează asta:

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Xaara Novack
  8 August 2015 at 09:56

  Ok, deci mi-am notat cartea sa o citesc si eu. Mi se pare extrem de interesant ce ai povestit despre ea, chiar si pe scurt.
  Eu am True Glow de la Avon si muuult timp am avut impresia ca e Today :))) Abia dupa leapsa ta am fost curioasa sa vad ce parfum este. Da, tocmai eu sa fac o asa confuzie.
  BABABA BANANANA =))) ramai in cap cu asa ceva
  Sper sa treci peste perioada asta de blogger block si sa iti vina ceva idei pe care sa le pui in scris. Nu e nici o graba, ma bucur ca ti-am dat putina "activitate" pana ce iti asezi gandurile si sentimentele.
  Mi-a placut mult leapsa ta, si intrebarile puse in continuare 😀 Te pup dulce!

 • Reply
  Ianolia Marina
  8 August 2015 at 11:07

  Recenzia va fi mai complexa, dar am vrut sa structurez cat mai scurt si succint cateva detalii importante din carte.
  Si True Glow este un parfum fermecator, la fel si Little Black :D.
  Banana, e tonul meu de apel. Iti dai seama cat ma obsedeaza :D.
  Sigur va trece si aceasta perioada, asa cum au trecut altele inaintea ei. Daca nu va trece, sigur va da nastere unor texte marca me :D.
  Multumesc pentru ocazie, pentru ca te-ai gandit la mine si pentru omul minunat care esti! >:D< :* <3 Love you :*

Leave a Reply