Concerte

Cristi Minculescu şi IRIS în Craiova

Am fost pe data de 21 septembrie, într-o seară plăcută de toamna, la un concert legendar. Îmi era dor să aud IRIS în formula completă şi chiar m-am bucurat de faptul că am ascultat trei dintre piesele pe care le iubesc “Ultima toamna”, “Să nu crezi nimic” şi “Strada ta”.

Ne-am luat atitudinea rock, ne-am umplut de energie şi am petrecut o seară fantastică, alături de o trupă care ne era foarte dragă şi pe care abia aşteptam să o reascult. De data aceasta, live, din nou împreună.

Concertul a făcut parte din turneul național “Din Nou Împreună”. După trei ani de absenţă, Cristi Minculescu revine alături de IRIS, împreună cu care a scris o pagină importantă în istoria muzicii româneşti, timp de 35 de ani.

Faptul că membrii trupei au îmbătrânit, destul de mult, în 35 de ani de activitate, se vede cu prisosinţă. Nu neapărat pe scenă unde energia, buna dispoziţie, zâmbetele şi micile tradiţii încă se simt şi îţi ridică părul în cap de emoţie. În culise, unde ajunsesem din două motive: pentru că sunt blogger şi pentru că, în urma unei tombole desfăşurate înaintea concertului, am câştigat şansa să îi cunosc pe băieţi, am descoperit alt IRIS.

Proasta organizare, oboseala artiştilor, răbdarea care nu mai este chiar punctul forte, s-au resimţit şi am plecat cu un uşor gust amar de la concertul pe care-l aşteptasem cu sufletul la gură. Ar fi trebuit să existe un sistem bine pus la punct prin care doritorii să poate primi autografe, deşi doar toboşarul a fost suficient de drăguţ încât să ne semneze cartonaşele primite la intrare. Cristi Minculescu avea mâna bandajată, cel mai probabil rănit. De asemenea, era vizibil slăbit şi îmbătrânit.

Îmi place, enorm, atmosferă pe care o crează în concerte şi cântă cu aceeaşi pasiune şi bucurie, dar cred că orice artist depinde de fanii săi, cu care ar trebui să aibă o relaţie mai bună, chiar dacă bătrâneţea este o haină grea ce trebuie carata şi anii îşi spun cuvântul. Mi se pare o dovadă de respect şi iubire, mai ales pentru faptul că, în fiecare nouă vizită a Băniei, Cristi Minculescu se declară iubitor al Craiovei.

“Eu percep Craiova ca pe cel mai frumos oraş din lume, aşa l-am şi botezat în mintea mea, plus că aşa cum şi cântăm, îmi inspiră “dragoste şi credinţă/ mândrie şi suferinţă”. Calea Brestei, strada Dezrobirii şi Calea Bucureşti formează pentru mine triunghiul echilateral afectiv şi emoţional în care am trăit multă vreme.”

Turneul Cristi Minculecu şi IRISDin nou împreună – continua în următoarele oraşe:

  • 23.09 – Chisinau – Filarmonica
  • 26.09 – Cluj Napoca – Casa de Cultura a Studentilor
  • 28.09 – Suceava – Casa de Cultura a Sindicatelor
  • 29.09 – Iasi – Casa de Cultura a Studentilor
  • 30.09 – Bacau – Teatrul de Vara
  • 01.10 – Galati – Teatrul Muzical
  • 02.10 – Buzau – Casa de Cultura a Sindicatelor
  • 03.10 – Brasov – Sala Patria
  • 04.10 – Ploiesti – Casa de Cultura a Sindicatelor
  • 12.10 – Constanta – Casa de Cultura a Sindicatelor
  • 15.10 – Bucuresti – Sala Polivalenta
Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply