Concerte

Cristi Minculescu şi IRIS revin în Craiova cu turneul “Din nou împreună”

Pe data de 21 septembrie, la Teatrul Naţional Marin Sorescu din Craiova, legendara trupă IRIS revine alături Cristi Minculescu şi își invită fanii să cânte alături de ei într-un concert de excepție, care face parte din turneul național “Din Nou Împreună”. După trei ani de absenţă, Cristi Minculescu revine alături de IRIS, împreună cu care a scris o pagină importantă în istoria muzicii româneşti, timp de 35 de ani.
Turneul va avea loc în 14 oraşe din România şi la Chişinău, în perioada 18 septembrie15 octombrie, şi, aşa cum sugerează însuşi numele, este o sărbătorire a faptului că trupă revine în faţa publicului în formulă care i-a consacrat.
 
Strâns legat de Craiova, Cristi Minculescu îşi aminteşte: 

“Eu percep Craiova ca pe cel mai frumos oraş din lume, aşa l-am şi botezat în mintea mea, plus că aşa cum şi cântăm, îmi inspiră “dragoste şi credinţă/ mândrie şi suferinţă”. Calea Brestei, strada Dezrobirii şi Calea Bucureşti formează pentru mine triunghiul echilateral afectiv şi emoţional în care am trăit multă vreme.”

Ultima dată, ţin minte, l-am văzut pe Cristi Minculescu la un concert în Craiova, desfăşurat în Piaţa Mihai Viteazul. Ţin minte că am intonat imnul Craiovei şi am văzut oameni plângând, am văzut un cerc de oameni cunoscuţi în care eram şi eu, cântând, cu părul ridicat pe mâini şi roşii de emoţie până în vârful urechilor. Am văzut oameni ieşiţi la balcon pentru a intona imnul şi un Cristi plin de viaţă şi transmiţând atât de multă emoţie încât mi-a rămas impregnat în inima acel moment plin de spiritul muzicii care dăinuie peste ani şi a omului care va rămâne în istorie ca un mare artist. 
Ceea ce mă bucura teribil de tare, este faptul că am ocazia să văd, din nou, formula completă a trupei Iris de care m-am îndrăgostit în copilărie. Întotdeauna este o bucurie nemărginită să văd un artist/o trupă care să îmi amintească de copilărie şi adolescenţa prin faptul că puţine trupe au, în palmares, zeci de ani de activitate în industria muzicală româneasca. 
Nu îmi puteam închipui IRIS fără Cristi Minculescu şi în timpul absenţei lui, care era perfect justificată, m-am conformat şi eu, un mic om din mulţime, dar cu inima strânsă de speranţă ca, poate, IRIS şi Cristi Minculescu nu vor fi mult timp două nume separate legate doar de trecut. În aceşti ani am ascultat piesele preferate încă de mică, sau altele ceva mai noi. Preferata mea este şi rămâne, însă, “Să nu crezi nimic”.
 
 
Cine nu îşi aminteşte versurile pieselor precum “Baby”, “Nu mă uita”, “De vei pleca” sau “Strada ta”? Cristi Minculescu şi IRIS invită toţi craiovenii să retrăiască alături de ei, timp de aproape două ore, cele 4 decenii de succes, într-un show pentru toate vârstele, de la nostalgici până la generaţia tânără.
 
Biletele, pentru doritori, se găsesc la casa de bilete a sălii de spectacol, în reţeaua magazinelor Germanos, Orange, Vodafone şi Diverta sau online pe www.iabilet.ro.
Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply