Personale

Ziua Naţională sărbătorita altfel

Am serbat Ziua Nationala a Romaniei, adica pe 1 decembrie, la Centrul de Limbă şi Cultura Poloneză din Craiova. Da, există un asemenea loc în Craiova, situat în incinta Bibliotecii Universității Craiova din cartierul Lăpuș, lângă Căminul studențesc nr.10. Înfiinţat acum aproape doi an ( în februarie împlineşte al doilea anişor ), iar activităţile sunt coordonate de către Magdalena Filary, cea care ne-a invitat pe 1 decembrie pentru a sărbători cum se cuvine şi a cărei invitaţie nu am putut-o refuza.
 
Am purtat o bluză asemănătoare cu o ie, pentru că eu nu am avut pe nimeni de la care să moştenesc o ie autentică, o prietenă draga mie, s-a gândit că ar fi un cadou perfect pentru ziua mea de naştere. Aşa am putut şi eu să fiu în ton cu sărbătoarea şi mândră de originile mele romaneşti.
Magda ne-a întâmpinat cu pierogi făcute de Casa Bunicii după reţeta ei (o mâncare cu specific polonez) şi vodkă poloneză pe care, eu cel puţin, am combinat-o cu suc de portocale din belşug. Avea o aromă plăcută căreia nu i-am descoperit toate parfumurile dar mi-a rămas gândul la acea băutura aromatică pe care nu am mai gustat-o înainte, mai ales ştiind că nu consum băuturi tari. Am gustat murături tradiționale și gemuri marca Jack&Jones şi Dolcesa, am mâncat şi zacuscă, brânza pufoasă Delaco. Nu ştiu despre voi, dar eu am adorat murăturile de când mă ştiu. Faptul că acestea sunt făcute după rețete românești, fără conservanți sau alte ingrediente care să îţi provoace daune destul de neplăcute, a fost plusul care m-a făcut să le degust fără să mă aştept la vreun reflux gastric usturător.
Am creat, de asemenea, din diferite ingrediente, steagul României în urma provocării lansate de Daniel şi Vero. Am râs, am glumit, am propus noi proiecte, am aflat că poţi primi ajutor de la oamenii la care te aştepţi cel mai puţin, faptul că prietenii sunt mereu acolo când ai nevoie de ei dar îţi e prea teamă să ceri ajutor sau nu vrei să deranjezi, crezând că nu sunt probleme demne de pus în vedere sau de a primi răspunsuri. M-am simţit extraordinar şi abia aştept să mă revăd, din nou, cu oamenii aceştia frumoşi şi dragi inimii mele!
La Mulţi Ani, România! Te iubesc şi îţi mulţumesc pentru că mă păstrezi un om aşa frumoşi intre munţii, apele, dealurile, văile şi restul minunăţiilor tale!
Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply