Personale Profesionale

Brânzeturi cum se…cuVin cu Delaco și Crama V.inc

“Vinul bun iţi vorbeşte despre el la ureche. Cel prost se laudă în gura mare.” spunea Tudor Muşătescu. Vinul e poezie îmbuteliată, e cultura, cel mai bun companion când totul îţi este potrivnic, eleganţă şi rafinament, filosofie şi esenţa vitalităţii umane.

Dacă locul şi compania sunt selectate corespunzător, seară este o adevărată reuşită. Evenimentul a avut loc la Crema Bistro, de această dată, un local elegant cu personal amabil şi intim cât să poţi organiza un eveniment de amploarea celui la care am participat. Proiectul Brânzeturi cum se…cuVin se afla la a VI-a ediţie, dar este doar a II-a la care particip eu, din diferite motive şi considerente, în mare, independente de mine.


Gazda evenimentului, Daniel Botea ne-a prezentat povestea evenimentului şi ne-a făcut cunoștință cu partenerul Cramei V.inc, domnul Yves Schretlen care ne-a prezentat colecţia unei crame de pe dealurile Drănicului. Crama V.Inc aduce vinuri tinere, aşa cum este şi afacerea, cu puternice arome şi gusturi pe care îţi este greu să le treci cu vederea. În cazul în care nu știați, Crama V.inc este o crama, relativ, tânără, din 2010, dar de-a dreptul surprinzătoare, fiind deja premiată internațională la concursurile de profil şi lăudându-se cu distincţii incredibile pentru activitatea sa nu foarte îndelungată.  De brânzeturi şi combinarea cat mai naturală si savuroasă cu vinurile serii, s-a ocupat, ca de fiecare data cu o abilitate fantastică, Alin Sintimbrean de la DictionarCulinar.ro.

 


Ca seara să fie şi mai specială, o frumoasă luna plină ne întâmpină ori de câte ori luăm pauze şi ieşeam din local, oamenii au fost puşi pe distracţie şi zâmbetele au fost nelipsite de pe chipurile tuturor şi cum aş putea să uit de cea mai frumoasă surpriză a serii, pusă la cale de Daniel Botea? În faţa noastră, o vioară şi un pian ne încântau auzul, ne fermecau cu notele fascinante care cântau istoria şi ne dădeau răgazul să îmbinăm aromele degustate cu muzica ce ne purta pe alte tărâmuri, mai îndepărtate şi mai frumoase decât cele pe care ne aflăm, în acel moment.

Ca să revin la vin şi brânza, pentru că despre acestea a fost, până la urmă, seara, am fost fermecată de o combinaţie anume. Cinci vinuri de la Crama V.inc și-au dat întâlnire cinci brânzeturi de la Delaco. Fiecare vin și-a găsit împerecherea potrivită. Astfel, perechile care au fost prezentate sunt: Sauvignon blanc & Aperifrais Italie, Tămâioasă + Sauvignon Blanc & Petit Brie-Ile de France, Blanc de rouge, Cabernet & Emmentaler, Rose & Brie au Bleu și Merlot & Danish Blu Traditional-Castello.

Nu am fost niciodată cea mai mare fană a combinaţiilor excentrice sau a experimentelor, gândite sau întâmplătoare, dar ceva m-a impresionat de această dată. Un cupaj Tămâioasă + Sauvignon Blanc & Petit Brie-lle de France m-au cucerit, iremediabil, pentru că un pasionat de arome ştie ce combinaţii pot naşte cele mai plăcute şi de neuitat combinaţii. 

Dacă ar fi să etichetez vinul, nu doar cel din acea seară ci în general, aş spune că vinul naşte Pasiune. Întotdeauna este o alegere bună pentru pasionaţi, fie de hobby-urile proprii, fie de femei sau bărbaţi, fie că sunt pasionaţi de discuţiile cu oamenii sau de muzică bună. Ca un secret, am avut de toate pentru toate exigenţele. Dacă mă gândesc la Petit Brie-Ile, brânză care mi-a plăcut cel mai tare în seara zilei de 21 aprilie, mă duc, inevitabil, la glumele legate de lună plină şi cum ar fi ea făcută din brânză. Cred că, doar în acea seară în ton cu atmosfera, aş spune că brânză a fost Celestă, ca de pe altă lume de savuroasă şi catifelată. Combinaţia desăvârşită între aroma vinului şi gustul catifelat al brânzei rămâne un Mister care îmi bântuie şi acum gândurile şi ştiu, cu siguranţă, că mă voi reîntâlni cu această combinaţie care mi-a gâdilat papilele gustative cum nicio altă combinaţie de până acum. 


A fost o seară de-a dreptul magică, cum rar am avut parte în ultima vreme. Prieteni apropiaţi, zâmbete, amintiri, arome şi senzaţii noi, informaţii cât se poate de fascinante (Cine s-ar fi gândit că dintr-o Tămâioasă şi un Sauvignon Blanc poate ieşi un fin nou absolut fantastic), muzica bună care m-a dus pe alt tărâm şi amintirea unei seri de primăvară călduroasă şi cu cea mai frumoasă luna plină a acestui an. Până la urmă, nu contează ce faci într-o zi ci oamenii care îţi sunt alături, ceea ce reuşeşti să asimilezi la sfârşitul zilei şi cât de mult impact a avut asupra ta.
Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply