Profesionale

Fajitas Tex Mex – Arome din bucătăria mexicană

Spunea cineva, la un moment dat, ca un oraş se recunoaşte după diversitatea pe care o oferă atât riveranilor cât şi turiştilor ademeniţi de splendorile şi curiozităţile sale. Ce-i drept, în Craiova renovată Centrul Vechi prinde contur şi culoare, pe zi ce trece. Pentru fiecare gust şi pentru orice exigentă, există un local care să-i întreacă aşteptările, sau măcar în care să se simtă bine în compania prietenilor, partenerilor, s.a.
 
 

După Craiova2Online, care s-a desfăşurat la Craiova în săptămâna altfel, am vizitat, alături de invitaţii veniţi din capitală, restaurantul mexican din Craiova Fajitas Tex Mex despre care auzeam bloggerii vorbind. Cuvintele erau de laudă, atât din punct de vedere al mâncărurilor, personalului şi al localului cât şi a atmosferei create cu ajutorul muzicii spaniole şi mexicane. Nu aş putea omite, desigur, celebra tequilla, pe care mi-am promis să o gust, negreşit. Fajitas Tex Mex este un restaurant cu specific texan-mexican situat in Centrul Vechi al Craiovei. Acordurile muzicale spaniole si mexicane, mancarurile specifice acestei zone si sortimentele de tequilla sunt doar cateva dintre atractiile irezistibile de la Fajitas.

Din păcate, timpul extrem de scurt, m-au forţat să nu am ocazia de a gusta din preparatele mult lăudate ale localului. Din ceea ce am auzit, din toate direcţiile, am reţinut că trebuie să fiu foarte atentă când gust condimentele sau sosurile ce însoţesc mâncărurile. Eu nu sunt adeptă mâncării picante dar specialităţile sunt şi pentru oameni mai fricoşi de iute, aşa cum sunt eu. Desigur, mâncarea trebuie să fie, musai, stropită cu tequilla, altfel ai ajuns degeaba într-un asemenea local.

Întotdeauna am fost curioasă cu privire la cultura Mexicului. Cel mai probabil datorită filmelor şi serialelor care au ţinut multe femei din familie în faţa televizorului, captivate de altă dramă, alte personaje, întorsături de situaţie şi lacrimi. În mintea mea, însă, Mexicul seamănă cu acel loc din vestul sălbatic pe care producătorii filmului “Mai iute ca moartea” l-au folosit pentru a fi cadru central. În care se juca poker, se salvau sau răpeau femeile, în care caii erau principalul mijloc de transport, aurul era continuu căutat şi barurile îţi pregăteau situaţii neaşteptate.
 
 

Aşadar, cu următoarea ocazie pe care o voi avea de a ajunge la Fajitas, mi-am promis să comand Fajitas de Pollo-nepicant, pe care mulţi bloggeri şi prieteni au lăudat-o şi pe care, e musai, să nu o ratez, încă o dată, pentru că nu ştiu ce pierd.

Fajitas Tex Mex, aflat în Centrul Vechi al Craiovei, e locul în care abia aştept să mă las îmbiata de miresmele bucătăriei mexicane.

Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply