Profesionale

Utilitatea tehnologiei în conducerea preventivă

Tehnologia reprezintă o componentă importantă în ceea ce priveşte uşurarea traiului fiecărui om şi este prezentă, tot mai des, în viaţa noastră ceea ce înseamnă că utilizarea sa este prezentă în viaţa de zi cu zi. Avem atât de multă tehnologie în fiecare domeniu de interes al fiecăruia dintre noi încât ar fi chinuitor să ne imaginăm viaţa fără gadgeturile cu care ne-am obişnuit în ultimii ani şi nu ne putem abţine să nu ne perfecţionăm continuu în ceea ce priveşte utilizarea acestora.
În curând urmează să dau examenul pentru obţinerea permisului de conducere şi inevitabil să îmi achiziţionez o maşină. Pe mine mă îngrozeşte modul în care conduc şoferii români pe străzi şi faptul că responsabilitatea este, cel mai adesea, uşor înlocuită cu adrenalina dată de turarea motorului. De asemenea absurditatea şi neglijenţa cu care oamenii aleg să traverseze strada, punând viaţa lor şi viaţa altor participanţi la trafic în pericol este îngrijorătoare.
De aceea menţionam importanţa gadgeturilor în viaţa noastră. Cel puţin eu ştiu, deja, ce gadgeturi au prioritate în momentul în care îmi voi achiziţiona o maşină. În primul rând, vreau neapărat un sistem de navigație auto care să nu îmi permită să mă rătăcesc sau să am parte de neplăceri la volan. De asemenea, un alt accesoriu important va fi o cameră video pentru a înregistra absolut fiecare moment în care maşina mea este utilizată. O probă video, în caz de accidente, simulări, atac sau eveniment care se desfăşoară în faţa mea să fie stocat şi scos ca probă, la nevoie, din memoria dispozitivului reprezintă o salvare. Pentru că oamenii sunt imprevizibili, lucruri absurde se întâmplă şi mulţi oameni simt nevoia de a se eschiva de asumarea responsabilităţilor.
Dar de ce menţionez un sistem de navigaţie auto? Este foarte simplu! Omul învăţa din greşeli şi odată ce ai păţit-o o dată eşti gata să eviţi orice întâmplare ulterioară. În prima mea excursie, fără părinţi, undeva prin 2010, urma să petrec sărbătorile Pascale alături de verişoara mea, prietenul ei şi ceva prieteni. Muzica ne-a ţinut treji şi plini de viaţa tot drumul, amuzamentul era la el acasă şi totul părea ca şi cum aventura vieţii noastre urma să înceapă.
13 oameni împărţiţi în trei maşini…niciunul având vreun habar cu privire la drum. Pur şi simplu am plecat toţi dintr-un loc prestabilit şi urmăriţi indicatoarele. Atât. Un plan absurd dar nimeni nu părea să îşi facă griji iar şoferii nu erau începători sau străini de asemenea drumuri. Şi drumul a fost lin şi frumos, râsete şi cântări, opriri pentru poze, mutări şi permutări de oameni dintr-o maşină în alta. Diversificare pentru alungarea monotoniei.
Atât de veseli eram încât, având în vedere că drumul din Lupeni spre Straja era marcat, la vremea aceea, doar cu o plăcuţă destul de greu vizibilă din stradă, dacă nu eşti atent şi cumva pus de-a lungul unui gard. Fiind pe partea stângă a maşinii, îmi era destul de uşor să o văd doar că imediat ce am trecut de ea, cineva m-a întrebat despre un subiect banal şi mi-a distras atenţia şi mintea mi-a fugit de la ideea de a fi văzut ceva notat pe o pancartă. Nici nu ştiam nimic despre staţiunea montană aflată la început de drum.
Aşa am ajuns să ne depărtăm tot mai mult, să lăsăm în urmă câteva oraşe mici de munte şi să ne trezim cu zăpada crescând în jurul nostru. Am ajuns, la un anumit moment, să intrăm pe un sector de drum închis circulaţiei dar pe care ne-am aventurat în ideea de a constata unde ne aflăm. Drumul era neluminat, zăpada mare şi ne-am împotmolit destul de mult în zona aceea aproape pierzându-ne speranţa să mai ajungem curând la destinaţie. Drumul, de asemenea, era îngust cât să fie dificil să manevrezi maşină pentru a face întoarceri şi zăpada nu ne ajuta deloc, chiar dacă aveam cauciucuri de iarnă.
Peripeţia s-a încheiat cu bine dar sperietura a fost teribilă în special pentru faptul că s-a condus o noapte întreagă şi oboseala îşi spunea, deja, cuvântul iar frigul nu era prietenos deloc. Dar am învăţat din această experienţă, chiar dacă am fost doar pasager şi mi se pare important să evit astfel de întâmplări dacă am posibilitatea de a o face. În plus, un sistem de navigaţie îmi permite să am toate informaţiile la îndemână, de la datele maşinii, la muzica preferată, un sistem GPS performant şi multe alte facilităţi necesare atât şoferului cât şi pasagerilor.
Aşa am ajuns la Edotec care este un magazin online, cu sediul în Turda ce are avantajul de a veni în întâmpinarea şoferilor români în ceea ce priveşte dotarea maşinii cu cele mai performante şi utile gadgeturi. Când am urmărit clipurile cu privire la testarea şi montarea acestor dispozitive pe diverse mărci şi modele de maşini, inevitabil, m-am dus cu gândul la acea emisiune faimoasă pe MTV “Pimp My Râde” în care maşini banale deveneau adevărate bijuterii pe două roţi. Gama variată de produse, livrarea promptă în maximum 2 zile şi cu transport gratuit, la majoritatea produselor face din Edotec acel gen de magazin pe care trebuie să îl treci pe lista pentru analizarea produselor şi testarea acestora, mai ales că suportul tehnic pentru instalarea produselor este asigurat şi la îndemâna tuturor clienţilor.
Nu ştiu despre voi dar mie îmi pasă de ceea ce fac, în general, cu timpul meu de la cum îl petrec la cum fructific fiecare şansă. Şi cum oricine pare că poate lua carnetul de conducere, e de datoria mea să îmi iau măsuri de protecţie pentru mine şi pasagerii mei cât şi să le ofer o experienţă a drumului plină de amintiri plăcute.
Acest articol mi-a permis să redeschid cutia de amintiri în cadrul competiţiei SuperBlog.
Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply