Aplicaţia mobila Stop abuzului de alcool

Pe data de 4 noiembrie a fost lansată aplicația de mobilă în cadrul proiectului Stop abuzului de alcool; proiectul este realizat de către Asociația Evolve în parteneriat cu Asociația Bloggerilor Olteni (AsBO), finanțat în cadrul programului de responsabilitate socială HEINEKEN pentru Comunități, ediția 2016, dezvoltat de HEINEKEN în parteneriat cu Asociația CSR Nest.
Aplicaţia funcţionează în sistem de check-in pe care utilizatorii îl pot nota în vederea semnalării unui act de abuz ce implica alcool cum ar fi:
  • vânzare de alcool către minori,
  • conducere sub influenţa alcoolului,
  • alte fapte reprobabile înfaptuite sub influenta alcoolului.
Aplicaţia este disponibilă gratuit în magazinullGoogle Play. Tot ce trebuie să faceţi este doar să căutaţi după numele „Abuz Alcool”. Iată care sunt paşii pentru folosirea aplicaţiei Abuz Alcool: Harta este structurata simplu, de tipul google maps ca să faciliteze utilizarea acesteia oricui doreşte să semnaleze un abuz. De asemenea, puteţi adăuga şi imagini reprezentative pentru o mai mare acurateţe.
Poţi observa, în cadrul aplicaţiei, fiecare semnalare a unui abuz. Dacă se observă faptul că o faptă de această natură persista poţi continua să semnalezi acest lucru pentru că rapoartele finale să poată fi transmise autorităţilor competente. Pentru acest fapt, persoană care semnalează abaterea se poate legitima, tot în cadrul aplicaţiei.
Responsabilizarea cetăţenilor ar trebui să fie o acţiune frecventă în cadrul unei comunităţi şi la fel informarea acestora în privinţa problemelor respectivei comunităţi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest