Fiecare blogger are responsabilităţi sociale! Anca Lungu
Publicul trebuie educat în materie de gust! Alina Sin
Nu îmi modific, niciodată, comportamentul pe blog faţă de cel din viaţa de zi cu zi. Smaranda Veronic Shalit
E important să studiezi şi pe cont propriu. Cel puţin eu încerc să mă perfecţionez şi să îmi dau, în permanenţă, provocări. Nicolle Birta
Sunt extrem de puţine opţiuni în materie de restaurante cu specific românesc pe care le putem recomanda străinilor. Madalin Simion
Restaurantele culinare româneşti din Bucureşti sunt comerciale. Nu excelează! Nu respectă cultura românească. (Ca o concluzie finală a speakerilor)
În gastronomie aduci gusturi, arome, culori şi le dai un sens. Nu oricine este food blogger. Trebuie să inspiri încredere dar să ai şi reţete bune, Un food blogger nu se poate compara, niciodată, cu un bucătar dintr-un restaurant/dintr-o cârciumă. Munca din bucătăria de acasă nu se compară cu munca dintr-o bucătărie de cârciuma unde este infinit mai multă şi mai riscantă. Florin Dumitrescu
Pasiunea este ceea ce ne porneşte. De aceea mă aflu astăzi aici. Eu am o autocenzura extraordinară pentru că trebuie să ai ceva extraordinar de împărtăşit , de prezentat. Eu am şansa, incredibilă, de a face ce îmi place. Mă bucur că am mers pe acest drum dar îmi pare rău că nu am luat această decizie acum 10 ani. Liviu Lambrino
La noi acasă nu există nu. Ce spunea tata aşa făceam. Şi a avut grijă să nu ajung să mor de foame. În bucătărie am învăţat că poţi să aduci calitate înaltă pentru clienţi folosind tehnici foarte simple. Joseph Hadad
Trendul este să îmbini clasicul românesc cu elemente din alte ţări. Astfel transformi ceea ce ştiai în ceva aparte. Constantin Turculeţ
Nu mai puneţi bloggerii de food sau bucătarii să reinterpreteze bucătăria românească. Lăsaţi-ne, oameni de agenţii, să învăţăm despre zona aceasta şi mai apoi să reinterpretam. Calitatea este într-un fel dar mâncarea nu se face doar într-un singur fel. Fă ceea ce faci cu multă seriozitate dar nu te lua prea în serios! Adi Hădean
De asemenea, Food Bloggers Conference, cei de la Lidl Romania ne-au lansat o provocare: să gătim un fel de mâncare (cu produsele lor) și să-l postăm pe Facebook cu hashtag-ul #painesimaine. Demarat de World Vision Romania, proiectul „Pâine și Mâine” oferă sprijin unui număr de peste 600 de copii din zonele defavorizate ale țării și o masă caldă cu doar 10 lei pe zi. Asa am îmbinat câte puțin din pachetul primit cu ceea ce aveam în frigider si asta a iesit:
No Comments