Personale

Despre blogging şi premii

Despre blogging şi premii ar fi multe de zis. Anul acesta, pe 3 ianuarie , blogul meu a împlinit frumoasa vârsta de 4 ani. Undeva în 2013 primeam propunerea de a scrie pe un blog, în văzul tuturor, orice îmi trece prin minte, mă pasionează sau îi poate ajuta pe cei care au răbdare să îmi citească debitările. Iniţial, platforma pe care se afla blogul meu oferea acest serviciu gratuit, cu avantaje puţine dar la îndemâna oricui. La începutul anului, odată cu aniversarea, m-am hotărât să investesc în domeniu propriu şi hosting şi ianolia.blogspot.ro a devenit ianolia.ro. În haine noi, multă ambiţie şi dăruire acesta devine, în sfârşit, locul meu care îmi ţine secrete, gânduri, trăiri şi prietenii.

După şase luni de scris “de-ale mele”, am descoperit, din pură întâmplare, o platformă dedicată bloggerilor şi companiilor. Cu alte cuvinte, BlogalInitiative facilita legătura dintre agenţii de publicitate/companii şi bloggerii dornici de a scrie. Uneori câştigi, la campaniile organizate de aceştia, alteori înveţi şi oferi cititorilor informaţii importante, de interes şi actualitate. La prima campanie pe care am zărit-o trebuia să scriem despre pasiunea pentru tenis. Cumva mi-a deschis o poartă, demult închisă, spre copilărie. Am scris articolul cu lacrimi în ochi, de fericire şi melancolie şi încă îl recitesc pentru că sunt tare mândră de ceea ce am reuşit să scriu. (Dacă sunteţi curioşi, articolul se regăseşte aici)  Prima campanie, primul premiu. Nu îmi venea să cred. Urma să plec într-o excursie de trei zile la Sibiu, un oraş de care sunt îndrăgostită. Mai mult de atât, urma să urmăresc primul turneu de tenis din viaţa mea. Totul era asigurat de sponsor, Tenis Club Pamira Sibiu.

De atunci am scris şi pentru alte campanii. Unele au rezultat cu premii, altele cu informaţii dar cele mai multe cu învăţături. Am pierdut unul dintre premii pentru că niciodată nu mă sincronizam cu organizatorii. Nici nu ştiu dacă se mai poate recupera dar încă sunt mândră de ceea ce am scris atunci pentru Parentime.

Ţineam, într-o perioadă, o agendă cu premiile câştigate dar, la un moment dat, mi-am dat seama că nu se rezumă la premii totul. Da, este faină senzaţia de a câştiga ceva, asta înseamnă că munca ta este apreciată. Dar, mai important decât atât, legi prietenii, înveţi despre noi posibilităţi, îţi pui gândurile şi ideile pe hârtia virtuală şi oferi cititorilor informaţii noi care, poate, îi vor ajuta.

Ideea este că aceste campanii sunt utile şi în momente în care lipsa de inspiraţie îţi dă bătăi de cap. De multe ori simţeam nevoia să scriu dar nu ştiam cum să îmi aranjez ideile încât să aleg una şi să o dezvolt cât mai bine. De multe ori trec perioade lungi fără să scriu aici, alteori scriu zilnic sau de mai multe ori pe săptămână. Poate nu e cine ştie ce pentru oamenii care nu au o astfel de pasiune dar pentru mine reprezintă un mod de a mă dezvolta, de a mă organiza şi, de ce nu, de a câştiga premii sau de a scrie pentru mărci de renume.

Dacă eşti un blogger la început de drum sau vrei să te dezvolţi ori să câştigi premii îţi recomand, cu căldură, această platformă dedicată bloggerilor şi companiilor. Succes!

Partajează asta:

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Alexandru Ciocan
  2 February 2017 at 10:28

  hei, văd că ai schimbat tema, să faci și tu fontul (textul) un pic mai mare sau mai negru pentru că este destul de dificil de citit

  • Reply
   Ianolia
   2 February 2017 at 17:47

   Buna! Da, am zis sa incep anul in forta! Multumesc pentru sugestie, trebuie sa invat cum sa lucrez cu platforma noua. 😀
   Multumesc frumos! :*

Leave a Reply