Profesionale

Love of smartphone month

Există momente în viaţa unui om când realizează fie că e neîndemânatic, fie că locuieşte în preajma oamenilor neîndemânatici, fie ambele variante general valabile. Întotdeauna ni se spune că este mai bine să prevenim un eveniment, o situaţie, un dezastru decât să le tratăm. Pe principiul românesc, când te arzi cu ciorbă sufli şi-n iaurt. Aşadar, e absolut normal ca la un moment dat în viaţă, să îţi iei măsuri de precauţie ca să nu fii nevoit să ştergi lacrimi şi nas în timp ce scoţi ultimii bani de pe card doar ca să nu rămâi în urmă cu apeluri, mesaje, articole, ştiri, etc. Fiind în luna iubirii, de ce să nu fie love of smartphone month?

Normal că vorbesc despre smartphone, această minune tehnologică fără de care viaţa fiecăruia dintre noi ar fi mai tristă, apatică, singură şi nefericită. Sau aşa e viaţa fără prieteni? Nu contează! Să revenim la ideea iniţială cu prevenire, tratare şi ce treabă are telefonul inteligent în toată povestea asta. Nu ştiu dacă este o problemă general valabilă doar în ţara noastră sau acest aspect este întâlnit în toate ţările acestei minunate planete, dar puţini oameni iau măsuri de precauţie pentru “jucăriile” inteligente pe care şi le achiziţionează. Foarte mulţi dintre noi luăm atitudine abia după ce s-a întâmplat o nenorocire, ca învăţătură de minte după ce s-a întâmplat o nenorocire sau ca să salvăm ce se mai poate salva din dispozitivele noastre după ce s-a întâmplat o nenorocire.La fel cum s-a întâmplat în cazul multor altor oameni, sunt sigură, în momentul în care iPadul meu, poziţionat aiurea pe maşina de spălat din neatenţia unei persoane din familia mea a aterizat, într-o poziţie de sărut romantic pe gresie, am achiziţionat o husă pentru acesta, ca să evit eventuala degradare mult mai accentuată a geamului acestuia, cel puţin până urma să îl înlocuiesc. Spre norocul meu, fantastic, display-ul nu a avut de suferit. Apoi, când sora mea s-a împiedicat rostogolindu-se peste propriul laptop şi cauzând pagube, imense, acestuia mi-am zis că aşa ceva nu se poate. Aşadar, în cazul telefoanelor mele, din grijă faţă de propriile bunuri şi de teama neatenţiei unui copil, am decis să utilizez folii de protecţie, pentru orice eventuală “accidentare” viitoare.

Un alt motiv pentru care am ales folii de protecţie pentru smartphone-urile mele este acela că sunt genul de persoană care umple, efectiv, geanta cu tot felul de lucruri. De la chei, parfum, şerveţele umede şi uscate, pensetă, oglindă, carduri, portofel, agendă, carte, pixuri, etc găseşti orice îţi trece prin minte în geanta unei femei. Şi nici eu nu fac rabat de la asta. Inevitabil carcasa primului telefon este zgâriată iar ecranul celuilalt, din cauza particulelor fine de praf aflate în locurile în care l-am lăsat, are urme fine de uzură. Odată pusă folia de protecţie, oamenii mă întreabă dacă mi-am schimbat telefonul şi îmi cer detalii despre el. Desigur că mă bucur că am luat decizia de a-l menţine cât mai mult timp într-o stare măcar acceptabilă, după toate prin câte a trecut.

Un al treilea motiv pentru care chiar este utilă o asemenea folie ar fi faptul că bugetul personal, sau bugetul familiei, nu are de suferit. Tot de la surioara mea, care a schimbat nu mai puţin de 6 telefoane în anul 2015, am învăţat că este important să îţi menţii telefonul în condiţii cât mai decente pentru că altfel gaura din buzunar se va resimţi accentuat, indiferent dacă nivelul de trai al familiei este incredibil de bun sau mediu. Oricum ai privi o plată neanticipată, înlocuirea unui telefon se resimte accentuat şi te poate obliga să amâni alte planuri.

Dacă eşti ca mine şi ai trecut prin trauma unei relaţii toxice în care telefonul îţi era controlat în aceeaşi măsură ca viaţa socială, eşti obişnuit să îţi ascunzi telefonul, să fii precaut cu persoanele cărora îl dai, din cine ştie ce motiv (în general pentru că meme-urile cu pisici de pe facebook nu se ţin doar pentru propriul amuzament, #sharingiscaring). Al patrulea motiv pentru care această folie de protecţie chiar e o mană cerească o reprezintă faptul că îţi protejează telefonul de urme şi amprente. Aşadar, persoanele “curioase” în privinţa contentului pe care îl ţii departe de ochi curioşi pe telefon nu mai pot distinge urmele lăsate de degetele tale atunci când tastezi codul pin de deblocare/codul de securitate.

Şi dacă încă îţi faci griji pentru faptul că minunea tehnologică în care ai investit atât de mulţi bănuţi poate avea de suferit din cauza acestei măsuri de protecţie, poţi să stai liniştit! Serios, folia aceasta nu îngreunează viteza de reacţie a telefonului tău. Nu afectează touch-screen-ul absolut deloc. Din contră, acesta va funcţiona la parametri optimi dându-ţi posibilitatea să termini de scris acel mesaj important pe care îţi faci curaj de zile bune să îl trimiţi, să scrii acel articol pe care îţi tot promiţi că îl vei scrie sau să distribui pe facebook ultima piesă a lui Ed Sheeran. E hai, după o pauză atât de lungă a omului, merită şi el măcar un share şi un like.

Va mai las un bonus pentru că îmi sunteţi dragi. Există firme care doresc să faciliteze posibilitatea clienţilor de a-şi aplica singuri aceasta folie de protecţie. Adică, primiţi acasă toate obiectele necesare pentru ca nimic să nu afecteze procedura de aplicare, sfaturi despre modul în care procesul trebuie să se desfăşoare şi nu plătiţi nicio taxă în plus pentru acestea. Pentru că folia se poate monta atât pe ecranul telefonului cât şi pe carcasă, pentru oameni neatenţi ca mine care zgârie carcasa. Nu întrebaţi cum…dar am reuşit şi asta. Şi da, cel puţin eu, stând toată ziua cu nasul în cărţi, nu am ştiut că există folie de genul şi pentru carcasă. Ignoranţă? Poate, dar hei, nu am spus niciodată că sunt un geniu în materie de noutăţi.

Şi pentru că am spus mai sus ca sharing is caring, cei de la https://www.smartprotection.ro fac o reducere specială de Valentine’s Day, între 10 și 14 februarie, pentru cei care cumpără un smartphone persoanei iubite în această perioadă și vor ca ecranul lui să fie protejat. Sau pentru oameni care sunt singuri de sărbătoarea iubirii,  care doresc să îşi facă singuri un cadou şi au nevoie de o ocazie specială.

Voi ce planuri aveţi pentru această perioadă? Veţi transforma şi voi luna iubirii în love of smartphone month?

Partajează asta:

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Emil Calinescu
    10 February 2017 at 02:36

    O chestie funny in acest sens: covoarele devenisera extrem de nepopulare. Multi occidentali, in special americani, renuntasera la ele. Multi credeau ca gresia de pe jos, mai ales in living, face minuni.

    Acum, de vreo 4 ani, covoarele au revenit la moda. Podeaua moale, nu gresia tare, este si ea in top. Nu pentru ca e mai comod, nu pentru ca te simti bine cu covor sub tine, ci pentru ca telefonul, tableta ori laptopul au prostul obicei sa mai cada pe podea. Aceasta nu trebuie sa fie tare, nu trebuie sa avarieze obiectele.

    Deci americanii se gandesc la propriul telefon si cand isi cumpara casa. Si pe bune de nu-i inteleg 🙂

    • Reply
      Ianolia
      10 February 2017 at 02:45

      Culmea este chiar asta. Ai mei au tot schimbat pe hol si au trecut de la covor la parchet, din nou la covor si se pregatesc de gresie. Problema este ca in portiunea dintre hol si baie exista un loc mic care nu e acoperit, din diferite motive. Eu ma mir ca inca rezista la ceva ani dupa incident. Chiar ar trebui sa ma gandesc, serios, sa schimb acea sticla si apoi sa il protejez mai bine. Mereu, insa, intervenea ceva si am amanat reparatiile.

  • Reply
    Marian Buzarnescu
    10 February 2017 at 11:31

    Mie mi-a cazut vechiul telefon de mult prea multe ori… Parca imi e mila de el, nu am avut deloc grija, dar bietul inca mergea. De cand l-am schimbat, am zis sa am mai multa grija, asa ca mi-am luat folie. A fost o decizie buna, pentru ca la nici 2 saptamani, am reusit sa il zgarii. De ce nu fac si ei telefoane din chestii mai rezistente?

    • Reply
      Ianolia
      11 February 2017 at 00:35

      Am avut, la un moment dat, un telefon cu butoane care si-a luat multa cazaturi, alunecari pe gheata, s.a. si a supravietuit eroic pana nu i-au mai mers butoanele. Dar sunt de acord cu tine, sicner. Un material pentru impiedicati ca mine ar fi ideal. Pana atunci mi-am pus folie sa fiu sigura! :))

  • Reply
    Castigatori campanie "De ce este utila o folie protectoare pentru smartphone" - Blogal Initiative
    17 February 2017 at 20:01

    […] 7. Ianolia – http://ianolia.ro/2017/02/love-of-smartphone-month/ 8. Maria – http://la-unison.ro/protejeaza-ti-telefonul/ 9. Spic de grâu […]

Leave a Reply