Umanitare

Proiecte marca UN Youth Craiova la început de 2017

După cum probabil ştiţi, sunt voluntar în asociaţia UN Youth România, filiala Craiova. Chiar dacă faptul că lucrez la a doua carte şi urmez cursuri de perfecţionare în domeniul pe care vreau să mă dezvolt nu îmi permit să fiu atât de prezentă şi să organizez unele evenimente, colegii mei vin cu idei incredibile prin care vor să responsabilizeze, să îi facă pe craioveni conştienţi de problemele cu care semeni lor se confrunta şi, mai ales, să ofere sfaturi şi îndrumări cu ajutorul unor specialişti în domeniile abordate. Aşadar, acestea sunt două proiecte marca UN Youth Craiova la început de 2017.

În data de 22 februarie, la Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova a avut loc conferinţa “Cancerul şi metode de prevenire” cu ocazia Zilei Mondiale a luptei împotriva cancerului ce se desfăşoară, anual, pe data de 4 februarie. Ştefan Alexandru Artene, medic rezident oncolog, a fost speakerul acestei conferinţe menite să informeze participanţii cu privire la riscurile, simptomele şi metodele de contracarare ale cancerului. Ziua Mondială a luptei împotriva cancerului a fost stabilită de către Union for Internaţional Cancer Control (Uniunea Internațională de Control al Cancerului) – UICC pentru a sprijini obiectivele Declarației de la World Cancer, scrisă în 2008.

Pe data de 1 martie, la Casa de Cultură Traian Demetrescu din Craiova, voluntarii organizează evenimentul anual “Zero discriminare” la ora 12:00. Evenimentul propune o dezbatere alături de membrii filialei şi alături de persoane de alte naţionalităţi cu scopul de a descoperi cum este văzută discriminarea prin ochii tinerilor din diferite regiuni, clase sociale sau tari. Discriminarea este o acţiune care presupune un tratament diferit, nedrept faţă de persoane din cauza apartenenţei lor la un anumit grup social. Cu toţii ne confruntăm mai mult sau mai puţin cu diferite forme ale acesteia la şcoală, la locul de muncă sau chiar în spaţiile publice. Primul articol al Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului din 1948 proclama cum că “Toate fiinţele se nasc libere şi egale în demnitate şi în drepturi” , dar se şi respectă această?

UN Youth Association of România (Asociația Tineretul ONU din România) este o organizație non-guvernamentală, înființată și condusă de către tineri, ale cărei scopuri sunt promovarea şi încurajarea valorilor și activităţilor ONU în rândul tinerilor români, al societății românești și al comunității internaționale. În vederea realizării acestui obiectiv, Asociația Tineretul ONU din România organizează simulări ale organizaţiilor internaţionale, conferinţe, seminare, workshop-uri, dezbateri, etc. Principalul proiect al asociaţiei este organizarea anuală a Conferinţei Bucharest Internaţional Student Model United Nations (BISMUN), cea mai mare simulare de tip MUN din România. În prezent, asociația are filiale în București, Craiova, Constanța, Cluj, Timișoara și Iași.

Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply