Profesionale

Tânăr antreprenor la început de drum

Fata aceasta nici nu mă bagă în seamă! Hei! Mă auzi? Te rog nu mă mai plimba dintr-o parte în alta a ecranului aşa repede. Obosesc! Nici măcar nu ar trebui să te joci aşa cu mine. Ar trebui să înveţi ceva. Grozav! Acum sar în toate direcţiile. Ce o fi cu copiii din ziua de azi? Încerci să îi înveţi, să le aduc totul la îndemână şi ei se joacă înainte de a se pune, serios pe treabă. Ea este un tânăr antreprenor la început de drum. Să vedem ce ştie!

Bună! Eu sunt LMI, adică un fel de mascotă simpatică a celor de la Leadership Management Internaţional, LMI pe scurt. Am apărut ca urmare a necesităţii tinerilor de a afla mai multe despre această companie internaţională ce are ca scop ajutarea celor care doresc să îşi îndeplinească un vis dar nu au bine înrădăcinate toate cunoştinţele necesare implementării unei idei de afaceri. Ceea ce e important de ştiut este că franciza LMI poate fi un bun pas pentru a începe o o afacere chiar la finalul facultăţii, de exemplu.

Văd că a început fără mine. Jocul acesta, cel în care mă aflu, este menit să îi răspundă jucătorului la cât mai multe întrebări legate de franciză, cu precădere franciza LMI. Ca să înţelegeţi mai bine ce face acest jucător trebuie să ştiţi că înainte de iniţierea jucătorului, acestuia i s-au cerut câteva date specifice cum ar fi câteva cuvinte cheie, domeniul de activitate către care dezvoltă interes, locaţia curentă sau locaţia unde acesta şi-ar dori să dezvolte o afacere de tip franciză, internaţionalitatea şi nivelul de investiţie. De aici a ajuns în această interfaţă a jocului şi acum află informaţii noi care să o ajute în luarea unei decizii.

Sunt sigură de faptul că mulţi tineri îşi doresc să se dezvolte, să devină proprii lor şefi, să crească alături de o echipă tânără şi dinamica cu care să împărtăşească aceleaşi ţeluri şi cu care să ajungă în pragul de a obţine un profit astfel încât toată lumea să fie mulţumită şi nimeni să nu se mai preocupe de imposibilitatea găsirii acelui loc de muncă la care visează, unde să îmbine pasiunea cu necesitatea obţinerii unui venit. Mă urmăreşti? Bun! Pentru că mulţi tineri nu au înrădăcinate puternic atuurile unui lider, capacitatea de luare a unor decizii importante sau cunoştinţele necesare unui antreprenor de succes poate face două alegeri, atunci când are fondurile şi determinarea de a porni o afacere. Fie porneşte de la zero, un start-up, singur sau cu ceva ajutor din partea cunoştinţele care au mai avut tangenţe cu lumea afacerilor fie porneşte o afacere de tip franciză unde obţine ajutor calificat în respectivul domeniu, consultanţă periodică, cursuri de pregătire şi perfecţionare, asistenţă tehnică şi explicaţii necesare bunei desfăşurări a acelei afaceri.

Ca să ştie dacă o franciză sau un start-up este ceea ce îşi doreşte, jucătorul trece prin câteva cursuri de pregătire, explicaţii, materiale video, câteva aplicaţii practice şi o succesiune de joculeţe cu ajutorul cărora să realizeze în ce direcţie poate merge ori ce tip de afacere i se potriveşte cel mai bine. Singurul lucru pe care îl ştie acest jucător este că vrea să interacţioneze cât mai mult cu oamenii, să îi ajute şi să ducă la bun sfârşit proiecte care să devină un real succes. Eu încerc să îi explic cât mai pe înţelesul său ce înseamnă o franciză şi ce înseamnă un start-up şi la final decide ce i se potriveşte cel mai bine.

Suntem la mijlocul jocului nostru şi atenţia jucătorului pare mai focusată decât la început. Este mult mai interesată, îşi ia timp de gândire în timpul aplicaţiilor practice şi mi-a dat câteva indicii despre ceea ce poate diferenţia cele două posibile tipuri de afaceri în cazul ei. Se pare că suma pe care o poate înveşti este destul de mică, undeva la şapte mii de euro. De asemenea, nu stăpâneşte foarte bine calităţile unui antreprenor de succes dar are deschidere spre învăţare. Vrea să lucreze cu oameni pasionaţi de munca lor şi să înveţe de la aceştia. De asemenea acorda prea mult credit oamenilor şi asta ar putea să ducă la o relaţie cu personalul destul de deficitară dacă nu se pune bine pe picioare şi învaţă să se gândească la afacere pe termen lung şi nu la oameni în sine. Pentru că ştie că vrea lângă ea oameni de calitate care îşi fac treaba cu seriozitate, sunt determinaţi şi nu se sustrag de la îndatoriri şi nici nu îşi neglijează sarcinile, fiind distraşi de cine ştie ce lucru banal.

Momentan a ales franciza ca idee de afacere posibilă, cu precădere franciza simplă. Este încă tânără, are multe de învăţat şi vrea să pornească de jos, să fie sigură că se poate descurca şi investiţia sa nu va fi atât de riscantă, în cazul în care nu reuşeşte să dea randamentul scontat sau, din cine ştie ce motiv, să renunţe în mijlocul activităţii. Ştie că în momentul în care va fi francizat, va avea tot suportul necesar pregătirii în vederea deschiderii francizei. Desigur visează ca, într-o zi, să aibă capacitatea necesară de a dezvolta o masterfranciză. De asemenea, este uşurată în momentul în care află că va primi asistenţă continuă, instruire săptămânală, atât pentru ea cât şi pentru echipa cu care alege să pornească la drum dar şi sprijin necesar realizării performanţei, asimilare de cunoştinţe în continuă schimbare şi perfecţionare cât şi răspunsuri la orice întrebare, fie ea banală sau de-a dreptul complexă. Faptul că şi-ar dori ca afacerea să ia fiinţă în oraşul natal, Craiova, este un alt plus deoarece oraşul face parte din planul de extindere pe termen lung al celor de la LMI.

Am aflat pe final, pentru a fi siguri că acest jucător este un candidat potrivit pentru a fi susţinut în implementarea unui plan de afaceri menit să ajute acest posibil francizat să înceapă acest tip de afacere, câteva date noi. Este absolventă de studii superioare, atât în sfera umană cât şi în cea economică. A lucrat pe toată perioada facultăţii în sistemul B2B, ceea ce a ajutat-o să asimileze cunoştinţe importante pentru ceea ce urmează să dezvolte şi învată constant, participând la cursuri, workshopuri de pregătire şi cursuri de perfecţionare. Ştim că ar fi un candidat ideal şi ne-ar plăcea ca determinarea şi raţionamentul său să fie puse la încercare cu ajutorul proiectelor implementate alături de noi.Întrebarea de final rămâne una singură, din ceea ce afirmă jucătorul în chestionarul pentru feedback: “Cum pot lua legătura cu cineva avizat, acum că m-am hotărât ce fel de afacere vreau să iniţiez?”. În scurt timp aceasta va fi contactată de personal avizat care îi poate răspunde la toate întrebările pe care le are, o poate consilia în paşii premergători obţinerii titulaturii de francizat şi va urma cursuri intense de pregătire şi perfecţionare în domeniul ales.

Eu trebuie să te las acum. Se pare că sunt solicitată de către un alt jucător. Ce bucurie! Este un bărbat tânăr şi determinat. Trebuie să îl ajut dar mi-a părut bine că te-am avut alături. Sper ca şi ţie să îţi fi răspuns măcar la o parte dintre întrebări. O zi frumoasă şi te aştept în joc!

Acest articol vine ca răspuns în cadrul competiţiei Spring SuperBlog pentru proba a cincea.

Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply