Personale

Unele lucruri fac diferenţa

Unele lucruri fac diferenţa

Timpul este un escroc, un tâlhar absolut care învârte limbi de ceas! Ne învaţă să învăţăm din viaţă numai prin experienţele trăite. Timpul îşi cunoaşte valoarea. Ştie cât de preţios este şi cât de mult depindem de el. Şi noi ştim cât de important este, de aceea trebuie să ne măsurăm fiecare pas cu multă precizie, de ceas. Ceasurile de buzunar revin la modă dar o femeie întotdeauna va alege un ceas elegant. Mie mi-au ajuns ochii, de curând, pe un ceas Michael Kors, destul de finuţ şi extrem de fermecător.

Trăim cu iluzia că avem timp să le facem pe toate, că este destul timp şi pentru distracţie şi ceasul ne aşteaptă. Dar acum, munca este prioritară. Nu ne permitem să întârziem, nu putem concepe o viaţă fără deadlineuri şi nici măcar nu putem să domolim agitaţia. Ca femeie este dificil pentru că pretenţiile sunt mult mai ridicate. Dorind să creştem, să învăţăm tot mai mult, suntem dispuse să galopăm prin viaţă precum timpul în ceasornic. Devenim workaholice printre bărbaţi workaholici. Acum ne permitem să cumpărăm lucruri pe care, acum câţiva zeci de ani, ne era imposibil să le cumpărăm. Un ceas de damă original era un lux pentru femeia din anii precedenţi.

Acum totul trebuie să fie de calitate. Suntem dispuşi să ne satisfacem mici plăceri pentru că munca asiduă nu ne permite să ne bucurăm, mai mult, de un trai răsfăţat . Totul trebuie să fie calitativ pentru o femeie. Va cumpăra atât produse de curăţenie cât şi îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii originale, cum ar fi ceasuri. Niciodată nu va face cumpărături doar pentru ea deoarece femeia modernă ştie ce se găseşte în tendinţe. Probabil de aceea m-a atras şi pe mine acel ceas Michael Kors. Detaliile sunt surprinzătoare, pietrele atât de mici cât să nu arate opulenţă exagerată sau vulgaritate şi atât de mari cât să evidenţieze calitatea unui ceas de damă original.

Unele lucruri fac diferenţa
Pentru că luxul nu înseamnă neapărat exagerare. Inclusiv romanii au învăţat că este de prisos să-ţi evidenţiezi posesiunile şi că este mai important să te bucuri de viaţă, de mici plăceri, de timpul care, uneori, îţi dă răgazul să îţi tragi sufletul, să te bucuri de frumuseţea din jurul tău şi de acele detalii mici care fac diferenţa.

Toţi aveţi timp atât cât vreţi să aveţi! Trăiţi la timp, nu la sfârşitul lui şi bucuraţi-vă de roadele muncii voastre! Este atât de simplu să îmbinăm utilul cu plăcutul dacă suntem atenţi. Nu trebuie irosiţi anii dar nici banii veniţi cu atât de multă sudoare a frunţii. Uneori acel ban în plus face diferenţa între un lucru de calitate şi unul care nu va rezista prea mult timp. Aşa sunt şi oamenii, uneori cei gălăgioşi îţi pot aduce zâmbete iar cei liniştiţi îţi pot pune beţe în roate. Alteori este invers. Cu toţii ne dăm seama de ceea ce este important pentru noi şi cât dorim să dureze investiţiile noastre.

Partajează asta:

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Dochia
    11 August 2020 at 15:14

    Ce frumos ai spus.. Uite, de exemplu, eu de cand port pe durata zilei un smartwatch la incheietura mainii, sunt mai eficienta, economisesc timp, nu mai stau pe telefon si imi manageriez timpul altfel. Simt cum ma bucur mai mult de viata.. Tu nu?
    Te imbratisez cu drag

    • Reply
      Ianolia
      11 August 2020 at 23:03

      Cred că tind să vreau să adun mai mulți pași ca la sfârșitul zilei să ma bucur de progresul de peste zi. De când am Fitbitul meu îmi e și mai simplu să îmi monitorizez activitățile de zi cu zi. 🤗😊

Leave a Reply