Calatorii Personale

10 lucruri gratuite de făcut în Londra

Aşa cum am spus şi în articolul precedent, urmează să împlinesc un an de la mutarea în Londra. Pentru că mulţi prieteni vor veni în vizită, pentru că deja au fost câţiva dintre ei aici dar şi pentru oamenii care îşi planifica primă excursie, m-am gândit să mai scriu câteva articole.

Aşadar, ştiindu-se faptul că Londra este un oraş extrem de scump, m-am gândit să prezint 10 lucruri gratuite de făcut în Londra şi care te vor face să înţelegi mai multe despre cum funcţionează aceast oraş dar şi câteva detalii cu privire la istoria umanităţii.

  1. Urmăreşte schimbarea de gardă. Aceasta are loc în fiecare zi, în decurs de mai bine de jumătate de an, începând cu ora 10:30 dar e bine de ştiut faptul că trebuie să fii acolo mai devreme pentru a putea vedea această minunată demonstraţie. Verifică, din timp, dacă în perioada în care vei fi tu la Londra aceste manifestaţii vor avea loc.
  2. Muzeul de Ştiinţă din Londra este acel gen de muzeu în care nu vei găsi afişe cu “Nu atingeţi”. Aici, vizitatorii sunt îndemnaţi să experimenteze interacţiunea directă cu exponatele. Tot aici se afla Puffing Billy cunoscută drept cea mai veche locomotiva cu aburi din lume.
  3. Tate Modern este un muzeu de arta modernă ce cuprinde o fascinantă colecţie de exponate ce datează din anii 1900 şi până în prezent, continuând să adauge noi piese. Din momentul deschiderii în anul 2000, acesta a devenit unul dintre cele mai populare muzee ale Londrei. Include lucrări ale lui Dali, Picasso, Rothko, s.a.
  4. Naţional Gallery din Londra este un muzeu de artă dedicat cunoscătorilor dar şi celor care nu sunt extrem de familiarizaţi cu acest domeniu. Intrarea în Galeria Naţională este gratuită şi cuprinde creaţii ale unor nume importante precum Caravaggio, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Pablo Picasso, Rembrandt şi alţii.
  5. Victoria and Albert Museum este unul dintre cele mai mari muzee de arte decorative şi design din lume. Cuprinde numeroase piese din întreaga lume cum ar fi sculptura, obiecte de design, bijuterii sau ceramice din Epoca Medievală până în Epoca Modernă.
  6. British Museum este unul dintre cele mai vechi şi importante muzee din lume, un adevărat Rai pentru pasionaţii de Antichitate. Cuprinde exponate precum Craniul de cristal, Sfinxul din Taharqo, un fragment din Columna lui Traian, bustul lui Julius Caesar, s.a.. Tot aici poţi să vizitezi bucăţele din Egiptul Antic precum mumiile, Roma Antică, Grecia Antică, s.a.
  7. Westminster Palace sau Casa Parlamentului, adăposteşte cele două camere ale parlamentului britanic, Camera Lorzilor şi Camera Comunelor. Aici este locul în care au avut loc nenumărate încoronări şi, tot aici, se regăseşte şi celebrul Big Ben. În acest moment, întreaga clădire este în renovare.
  8. Mergi de-a lungul Millennium Bridge care este un pod construit din oţel şi sticla dedicat, în exclusivitate, pietonilor. La capătul acestuia se afla St Paul’s Cathedral care este cea mai mare biserică din Londra şi a doua ca mărime din ţară fiind locul în care slujeşte episcopul anglican al Londrei.
  9. Natural History Museum este adăpostit de o minunăţie de clădire bizantină şi este unul dintre cele mai mari muzee naturale din lume. Cuprinde exponate din domeniul geologiei, biologiei, etc. De asemenea, exista o cameră special creată unde poţi experimenta senzaţia unui cutremur, dar şi o scară rulantă care te duce în mijlocul unui vulcan.
  10. Sky Garden, din clădirea numită Walkie-Talkie oferă o minunată panorama asupra capitalei londoneze, la o înălţime de 155 de metri şi intrarea este gratuită, cu programare făcută în prealabil.

Sunt sigură că nu există doar 10 lucruri gratuite de făcut în Londra dar sunt curioasă ce alte lucruri mai poţi face în centrul Londrei fără să cheltuieşti prea mulţi bani sau deloc. Ce părere aveţi? Aştept sugestii sau comentarii şi mă bucura, întotdeauna, să citesc părerile voastre.

Partajează asta:

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    O zi în Londra
    4 October 2018 at 18:09

    […] le facă și am încropit un itinerariu. Pentru cei care au mai mult timp la dispoziție, pot găsi aici și aici articole detaliate despre lucruri gratuite ce pot fi văzute/făcute în Londra pe larg. […]

Leave a Reply