Profesionale

Curăţenie împotriva dăunătorilor

Cred că este minunat faptul că, în sfârşit, primăvara îşi intră în drepturi şi totul se trezeşte din amorţeala de peste iarnă. În Anglia chiar există un sindrom asociat est-europenilor care poartă denumirea de “SAD” şi care înseamnă că suntem predispuşi la depresie în cazul în care nu primim suficientă lumină solară. Ceea ce în Anglia se întâmplă frecvent. Dar cred că ne dorim, cu toţii, să ne bucurăm de mai multe ieşiri, de case aerisite şi de mirosul florilor de primăvară. În acelaşi timp, trebuie să luăm în considerare o curăţenie împotriva dăunătorilor.

Fiecare dintre noi, însă, are sau a avut, la un moment dat, o problemă destul de stresantă, odată cu venirea primăverii, măcar o dată în viaţă. Acele mici insecte care parcă aşteaptă să deschidem larg ferestrele pentru a pătrunde  în casele noastre. Bâzâie, îţi deranjează somnul, se aşează pe bucatele abia preparate, te înţeapă, se agită şi deranjează. Îţi acaparează casele când te aştepţi mai puţin şi nu se dau duse prea uşor.

Şi ştiu că orice creatură îşi are rostul dar mai ştim faptul că musca este considerată parazit şi că transmite o multitudine de boli. Există nenumărate insecte asemănătoare acesteia care pot fi îndepărtate extrem de greu sau doar cu ajutorul unui aparat anti insecte care să le tulbure liniştea aşa cum şi noi suntem tulburaţi de prezenţa lor. Ştim că muştele nu înţeapă dar, pe picioare, aduc întotdeauna surprize neplăcute. Unele dintre alimentele pe care se aşează pot fi contaminate cu microbi care pot cauza toxiinfecţii alimentare severe, Salmonella sau E. coli.

Ţânţarii sunt, de asemenea, extrem de periculoşi în special pentru faptul că înţeapă corpurile din care urmează să se hrănească. Ştim din istoria lumii faptul că ţânţarul este răspunzător pentru nenumărate infecţii transmise de-a lungul întregului glob. Saliva ţânţarului este injectează în corpul nostru atunci când ţânţarul înţeapă. Această insectă este răspunzătoare pentru răspândirea malariei în secolele trecute dar şi a numeroaselor alte boli (Virusul febrei galbene în Africa, virusul West Nile care a infectat o multitudine de persoane în America de Nord dar care a făcut două victime şi în România). Fiind din ce în ce mai puternici, putem apela, pentru siguranţă, la un aparat anti ţânţari.

Într-un fel sau altul, toţi ne dorim să ne simţim în siguranţă în casele noastre şi orice intrus ne poate cauza probleme, anxietate, teamă, inconfort, s.a. Fie că vorbim de ţânţari, muşte sau alte insecte, întotdeauna trebuie să ne protejăm pe noi şi pe cei dragi din calea dăunătorilor care ne iau în stăpânire casele şi ne alungă liniştea. Uneori prevenţia este mai bună decât tratarea pentru că niciodată nu ştii când va apărea următoarea creatura bâzâitoare în casa ta.

Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply