Calatorii

10 lucruri ciudate de făcut în Londra

Pentru că oricât de mult timp ai locui într-un oraş, în special într-un oraş atât de mare precum Londra, nu poţi să îi descoperi misterele dintr-o singură vizită, m-am decis să vă prezint câteva chestii ciudatele pe care le puteţi face sau vedea în Londra. Aşadar am pregătit o listă cu 10 lucruri ciudate de făcut în Londra pentru cei care ar fi interesaţi. Puteţi să descoperiţi aceste locuri sau lucruri chiar în zonele cele mai vizitate ale Londrei aşa că nu le puteţi rata.

  1. Este situată în colţul sud-estic al Trafalgar Square şi este titulara recordului mondial pentru cea mai mică staţie de poliţie din Marea Britanie. A fost construită de Poliţia Metropolitană în anul 1926 iar detaliile sunt relativ secrete dar se presupune că era menită pentru a observa demonstraţiile stradale mai puţin amuzante sau chiar deranjante. În prezent nu mai este utilizată pentru scopul său principal.
  2. Cele şapte nasuri din Soho au fost create în anul 1997 de către artistul Rick Buckley ca un protest împotriva instalării camerelor CCTV de-a lungul străzilor Londrei. Legenda spune chiar că dacă puteți localiza toate cele șapte nasuri din Soho (în ciuda faptului că cel puțin unul dintre ele nu este, de fapt, în Soho) atunci vă veţi îmbogăţi. Ca un hint vă spun că unul dintre nasuri se afla pe unul dintre pereţii Admiralty Arch.
  3. The Old Operating Theatre Museum and Herb Garret este unul dintre cele mai neobişnuite muzee din lume şi se află în podul unei biserici baroce englezeşti numită Sf. Thomas. Acesta a fost folosit de Herb Garret ca un teatru de prezentare a unor operaţii, adică oamenii erau aşezaţi pe o masă şi operaţi în faţa unui public. Ulterior a fost transformat într-un teatru de operă în secolul al XIX-lea.
  4. Wellcome Collection a fost fondat în anul 2007 fiind un muzeu şi bibliotecă unde intrarea este gratuită. Acesta a fost deschis de un colecţionar împătimit, numit Wellcome şi prezintă un amestec neobişnuit de artefacte medicale, opere de artă originale ori obiecte de colecţie precum o periuţă de dinţi care a aparţinut lui Napoleon sau o mumie.
  5. The Grant Museum of Zoology este una dintre cele mai vechi colecții de istorie naturală din Marea Britanie. Este ultimul muzeu de istorie naturală din Londra. Aici este casa a nu mai puţin de 68.000 de exemplare zoologice. A fost fondat în anul 1827 de Robert Edmond Grant (1793-1874) cu scopul de a deveni colecție didactică pentru Universitatea din Londra.
  6. Gir Lion Lodge sau stai peste noapte la Zoo. Conţine nouă căbănuţe, fiecare cu tematică proprie având paturi duble sau twin și baie proprie. Fiecare cabană are o verandă privată. Cazarea include trei tururi speciale, în afara orelor de program ale grădinii zoologice, de asemenea micul dejun pe care îl puteţi alege în funcţie de preferinţe, englezesc sau continental cât şi cina şi o băutură sunt incluse în preţ.
  7. Sir John Soane’s Museum este casa istorică, muzeul și biblioteca arhitectului secular din secolul al XIX-lea Sir John Soane, cel care a creat designul Băncii Londrei. La cererea lui Soane, casa a rămas neatinsă de la moartea sa, acum aproape 180 de ani. Muzeul conţine o colecție impresionantă de picturi, desene și antichități originale şi rare. Muzeul este situat în Holborn și la fel ca și colecția Wallace se poate vizita gratuit.
  8. Cyberdog este un magazin de îmbrăcăminte cyber, cu sediul în Londra. Este specializat în costume cu fluorescență luminoasă pentru dans, având componente electronice precum lumini intermitente. Acesta este raiul fiecărui iubitor al clubbingului pentru că aici găsesc tot felul de accesorii rave, cum ar fi glowsticks și articole fluorescente UV. Clădirea care găzduiește în prezent Cyberdog pe piață are o istorie interesantă în spate, între 1976 și 1979 fiind folosit de formaţia Punk The Clash ca zonă de repetiție şi spaţiu de locuit.
  9. Tate Modern Museum este considerat unul dintre cele mai bune muzee de artă modernă din lume. Dar arta modernă poate fi destul de neobişnuită iar unele colecţii prezentate pot fi intrigante, deranjante sau interesante depinzând foarte mult de privitor. Arta modernă este, cu siguranţă, extrem de diferită de orice altceva găsim în muzee, în general. Intrarea este, desigur, gratuită.
  10. Cea mai ciudată piesă se află la finalul listei pentru ca numele acestei experienţe londoeneze este The London Loo Tour şi, aşa cum poate vă aşteptaţi, este o colecţie de patru tururi ghidate care au ca tematica toaletele. A fost iniţiat de o femeie pasionată de istoria toaletelor şi împreună cu alte două colege susţine aceste tururi ghidate.

Nu ştiu cât de ciudate sau interesante ar fi aceste detalii dar, cu siguranţă, voi vizita câteva dintre acestea în următoarele vizite în centrul Londrei. Dacă aveţi şi alte experienţe neobişnuite în Londra sau aţi dat peste locuri neobişnuite lăsaţi un comentariu mai jos pentru cei interesaţi.

Partajează asta:

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Ioana
    22 February 2019 at 10:42

    Interesant, mai ales partea cu înnoptarea la Zoo. Asta e cea ce as incerca.

    • Reply
      Ianolia
      22 February 2019 at 15:41

      Ma bate si pe mine gandul sa incerc. E pe lista alaturi de muzee 😀

  • Reply
    Madi
    25 February 2019 at 23:19

    Mai am eu un lucru “interesant” pe care l-am bifat în Londra. Au un fel de muzeu de anatomie/patologie, axat pe tumori și alte formațiuni anormale. Se cheamă Hunterian Museum și dacă prinzi intervalele orare cu tur ghidat e chiar o experiență originală și… educativă.

    • Reply
      Ianolia
      26 February 2019 at 12:03

      Multumesc, tare mult, Mari! Acum clar este pe lista mea si sunt curioasa in privinta a orice altceva mai are de oferit acest muzeu. Multumesc pentru pontul cu adevarat interesant!

  • Reply
    Camelia
    27 February 2019 at 19:16

    Ce mult mi-ar fi plăcut să știu despre aceste locuri sau activități interesante când am fost în Londra!

    • Reply
      Ianolia
      3 March 2019 at 15:21

      Oricand se poate reveni, mai ales pentru cateva zile. Cel mai interesant lucru este ca poti vizita majoritatea locurilor populare fara sa platesti nimic, cand te gandesti cat de scumpa este mancarea. 🙁 Sper sa revii 😀

Leave a Reply