Personale Umanitare

Copiii sunt viitorul

Încă din fragedă pruncie copiii trebuie iubiţi, protejaţi şi copleşiţi de atenţia celor de care depinde viaţa lor din acel moment. În acelaşi timp, pe umerii tuturor acestor prunci s-a pus o greutate copleşitoare chiar de la începutul vieţii. Din cauza sintagmei copiii sunt viitorul, folosită tot mai des, care spune simplu dar plin de însemnătate faptul că aceşti copii, indiferent de mediul din care provin sau de poziţia socială a familiei sunt împovăraţi cu responsabilitatea dovedirii sinelui la fiecare pas.

Printre aceştia există şi cazuri mai puţin fericite de familii în care copiii sunt absolut deosebiţi dar se pierd pe drumul întortocheat şi distructiv al lipsurilor, birocraţiei şi al celebrului nu avem de unde, fie el venit din partea familiei sau al autorităţilor. Dar copiii sunt viitorul întruchipând ambiţiile, dorinţele, visurile şi idealurile generaţiilor mai puţin norocoase din care fac parte părinţii, bunicii sau chiar fraţii mai mari.

În acelaşi timp, uităm faptul că este responsabilitatea noastră de a prilejui copiilor mediile, condiţiile şi materialele favorabile şi necesare pentru a se dezvolta în viitorii lideri de mâine care ne vor inspira şi ne vor face mândri. Pentru a fi un continuator al unei naţiuni care se zbate să supravieţuiască de sute de ani, trebuie să învăţăm din greşeli, să reacţionăm la cererile nerostite ale celor mici şi să intervenim acolo unde există potenţial nevalorificat pentru a-l menţine la suprafaţă.

Merită să înveţe iar noi îi putem susţine şi ajuta

Sute de copii din România lupta cu sărăcia, neajunsurile, problemele şi dificultăţile de zi cu zi pentru a avea o şansă la mai bine. Crescuţi de mici înfruntând problemele adulţilor, au învăţat să nu mai ceară, să mulţumească pentru un codru de pâine şi să fie fericiţi pentru puţinul de zi cu zi. Merită să înveţe să vrea mai mult, să facă mai multe pentru ei ca să îi poată ajuta pe cei dragi lor mai departe. Sunt copiii care parcurg kilometri întregi pentru a ajunge la şcoală, copiii care nu ştiu ce înseamnă jucării şi electricitatea dar sunt determinaţi să-şi depăşească condiţia şi să devină oameni mari, responsabili care să ducă mai departe cunoştinţe şi să ajute, la rândul lor, generaţiile următoare.

Asociaţia O masă caldă s-a dezvoltat, iniţial, ca o idee venită din partea unor oameni de bine din Cluj Napoca în ideea de a da din puţinul lor celor care au şi mai puţine dar care nu merită lăsaţi în urmă. Cu cei din Organizația World Vision România m-am întâlnit în cadrul programului Pâine şi mâine menit să ofere copiilor mai puţin norocoşi dar care încă vin la şcoală şi au nevoie de un stimulent sau altul pentru a continua frecventarea orelor, o masă caldă. În condiţiile în care unul din doi copii se află în pragul sărăciei, unul din patru copii au renunţat, deja, la şcoală fie din cauza sărăciei, fie din cauza rezultatelor slabe ca urmare a mediului din care provin în timp ce unul din patru copii trebuie să parcurgă un drum de o oră sau mai mult între şcoală şi casă, este responsabilitatea fiecăruia dintre noi de a reduce aceste statistici, de-a dreptul îngrijorătoare.

Despre Fairy ştim că a mai fost implicat în cauze sociale dar, de această dată, impactul pare să fie şi mai puternic. În colaborare cu lanţul de magazine Profi România, pentru fiecare produs Fairy achiziţionat din magazinele acestui partener, se vor face donații către Asociația O masă caldă și Organizația World Vision România, pentru oferirea de mese calde persoanelor aflate în situații vulnerabile din toate zonele țării: Maramureș, Bucovina, Banat – Crișana, Transilvania, Moldova, Oltenia, Muntenia și Dobrogea. Un produs Fairy achiziţionat înseamnă o masă caldă pentru un copil mai puţin norocos. Picătură cu picătură ajutăm la creşterea micilor campioni şi hrănim curiozitatea.

Aşadar, în Oltenia, beneficiarii acestui proiect, menit să dureze trei luni, vor fi elevii Școlii Gimnaziale Grecești, Dolj. În anul 2016, când a fost iniţiat aici un proiect de dezvoltare pe o perioadă de patru ani, directorul şcolii menţion un număr de 145 de elevi care frecventau cursurile Școlii Gimnaziale Grecești dar fără a-şi ascunde îngrijorarea asupra faptului că acest număr este în descreştere. Pe lângă cele menționate anterior, s-a alăturat acestei mișcări faine și Fundația Emanuel, care va oferi mese calde copiiilor din Centrul de Plasament Universul Copiilor, din Rădăuți

Suntem responsabili pentru ceea ce numim viitorul acestei ţări, aşadar suntem responsabili pentru viitorul acestor copii excepţionali care au dreptul la educaţie şi dezvoltare pentru a deveni viitori oameni mari care transmit mai departe valorile şi tradiţiile care au ajutat la creşterea şi dezvoltarea fiecăruia dintre noi. O ţară fără tradiţii şi înaintaşi este o ţară care se va pierde. Oferă-le și tu mese calde! Cumpără orice produs Fairy din magazinele Profi și oferă o masă caldă elevilor din Școala Gimnazială Grecești, Dolj.

Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply