Profesionale

Ai nuntă toamna? Ce aranjamente florale să alegi în funcție de lună

Ai nuntă toamna? Ce aranjamente florale să alegi în funcție de lună

Toamna este un anotimp care ne oferă spectacole vizuale de excepție, însă este și sezonul în care florile se retrag ușor, ușor, încât să se pregătească pentru o nouă primăvară. Acest curs natural al naturii ne pune ușor în dificultate, atunci când se apropie ziua cea mare și vine momentul în care să-ți alegi aranjamentele florale pentru biserică, petrecere și chiar pentru tine – buchetul de mireasa.

Nu te descuraja, chiar dacă e toamna, și acest anotimp are bogățiile lui naturale, iar când adaugi și ingeniozitatea unui designer florist, aranjamentele tale vor căpăta o notă spectaculoasă, cu siguranță. Totodată, să alegi flori de sezon este o alegere inspirată, pentru că vei avea parte de aranjamente care vor rezista pe tot parcursul evenimentului, indiferent de condițiile ambientale și te vor costa și mai puțin.

Însă, pentru că un ghid în ceea ce privește aranjamentele florale este de ajutor și îți poate oferi inspirație pentru ziua nunții, vă oferim câteva idei pentru fiecare lună de toamnă.

Septembrie

Septembrie este prima lună de toamnă, când vremea este încă prietenoasă și varietatea de flori este mult mai mare. Florile-vedetă ale acestei luni sunt crizantemele, floarea soarelui, dalia, brândușa de toamnă și anemonele. Ele vin în într-o paletă de culori destul de largă, de la tonuri de mov, până la portocaliu și roz pal. Alege-ți florile care se potrivesc cel mai bine cu tematica nunții tale și permite-i designerului de la atelierul floral să le îmbine într-un stil cât mai creativ, cu frunze verzi sau spice de grâu, astfel încât rezultatul final să fie unul cât mai spectaculos și plin de parfum de septembrie.

Octombrie

Dacă nunta ta urmează să aibă loc în luna octombrie, îndreaptă-ți atenția către flori precum crizantema, celosia, cala, amaranthus sau sedumul. Toate vin în culori variate, deci nu ai motive să te temi că nu ai găsi nuanța care se pretează tematicii evenimentului tău. Dacă, spre exemplu, îți dorești o nuntă în care eleganța să se reflecte în cele mai mici detalii, optează pentru cală, o floare ce emană suplețe și rafinament și se potrivește perfect în aranjamentele florale pentru încăperi și nu numai. În schimb, dacă vrei să abordezi o temă ce inspiră relaxare și naturalețe, tufanelele si sedumul vor contribui la obținerea acestui efect.

Noiembrie

Deși ai fi tentată să crezi că noiembrie te obligă să apelezi la florile din extrasezon, destul de costisitoare, nu e chiar așa. Chiar și ultima lună de toamnă, ce întâmpină iarna, vine cu frumusețile sale în materie de flori, printre care amintim mimosa, anemonele, daliile, primele fire de ranunculus, dar si de amaryllis. Numeroase dimensiuni, forme și culori pentru fiecare tip de floare, din care sigur vei găsi una care să fie pe gustul tău. Chiar dacă pe unele nu le-ai vedea neapărat în aranjamentele de nunta, pentru că nu îți par suficient de spectaculoase, noi îți recomandăm să te lași pe mâna unui designer florist cu încredere, deoarece știe să îmbine florile, astfel încât rezultatul să fie unul estetic și adaptat evenimentului.

Sfatul nostru în materie de aranjamente florale, indiferent că este primăvară sau toamnă, este să te adresezi unui atelier floral, pentru că specialiștii știu cel mai bine ce trebuie să facă pentru a obține rezultatul care te va face fericită și raportat la cerințele tale legate de buget, preferințe și tematică.

Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply