Personale Profesionale

Tu cum stai cu sănătatea?

Tu cum stai cu sănătatea?

Tu cum stai cu sănătatea? Totul în regulă cu sănătatea fizică? Dar cu cea psihică? În timpurile acestea vitrege, totul mi se pare schimbat, distorsionat şi nu ştiu dacă normalul pe care îl ştiam va mai reveni vreodată sau când va reveni. M-am gândit mult dacă să deschid o asemenea discuţie. Sănătatea psihică este la fel de importanta precum cea fizică şi sunt sigură că sunt şi alte persoane acolo care se simt singuri, neînţeleşi, speriaţi sau confuzi.

Vi s-a întâmplat vreodată să intraţi într-un magazin, relativ mare, în care aţi mai intrat de zeci sau sute de ori şi să începeţi să tremuraţi, să vă simţiţi agitate, priviţi, să vă simţiţi inima palpitând? Când mi s-au întâmplat toate astea săptămâna trecută, odată cu întoarcerea la muncă şi părăsirea căminului din care am ieşit foarte rar în ultimele trei luni, m-am speriat, am fost confuză, terifiata de ceea ce înseamnă toate astea. Ştiam semnele unui atac de panică, le mai avusesem în copilărie din cauza bullyingului dar nu în ultimii zece ani. Totul pare dat peste cap, vrei să te ascunzi într-un colţ, totul pare că se întuneca şi nu realizezi ce se întâmpla în primele momente.

Mi-am dat seama, în aceste luni în care am stat în casă şi după stările prin care am trecut în ultimele două săptămâni de când am reînceput muncă, de faptul că am nevoie de un loc în care să mă reîntorc, la finalul fiecărei zile şi în care să mă simt în siguranţă, protejată şi departe de toate virusurile, bacteriile, microbii sau nebunia ignoranţei ori nepăsării oamenilor care nu înţeleg că lumea în care trăim de la începutul acestui an este o lume pentru care prea mulţi dintre noi nu am fost pregătiţi şi în care mulţi vom claca, unii se vor îmbolnăvi şi vor reuşi să iasă la liman dar alţii vor pierde luptă. Acum mai mult ca oricând trebuie să fim înţelegători, cu noi înşine şi cu ceilalţi, când vine vorba de protejarea sinelui şi responsabilitatea pe care o avem faţă de mediile în care ne învârtim.

Pentru că eu şi prietenul meu suntem consideraţi parte din zona de risc extins în cazul îmbolnăvirii cu Covid-19, am fost mult mai prevăzători, mai calculate şi mai circumspecţi. Trebuie să avem grijă de noi pentru a avea grijă de familiile noastre şi de toţi cei care depind de noi. Suntem abia la început de drum şi avem planuri o mie şi vrem să avem şi timpul de a le îndeplini pe toate. Nu ne putem imagina un viitor în care să nu facem pasi normali pentru cineva de vârsta noastră precum călătoriile, îndeplinirea unor ţeluri la care am visat mereu, căsătorie, achiziţionarea propriei locuinţe, copii şi cine mai ştie câte altele. Vrem să avem şansa să le facem pe toate dar, în acelaşi timp, suntem conştienţi de pericolul în care ne aflăm şi nu vrem să ne punem singuri în faţa acestuia.

Tu cum stai cu sănătatea?

Îmi place să cred că menţin curate zonele în care trăiesc sau muncesc, nu în pragul obsesiei dar suficient cât să mă simt în siguranţă. Deşi nu am un control fantastic la locul de muncă, lucrez într-o oftalmologie, este o unitate medicală şi trebuie menţinută curată în permanenţă, chiar dacă este o pandemie în desfăşurare sau nu. Acasă, în schimb, am control şi pot îmbunătăţi aerul, scăpa de umiditate sau desfăşura activităţi benefice pentru mintea şi corpul meu.

Cumva auzisem de anumite produse in acest sens, chiar avusesem un umidificator, la un moment dat, dar eram sigura ca auzisem si de alte produse moderne pentru pastarea unui aer curat chiar in prpria casa, mai ales ca salonul de manichiura de la parterul cladirii noastre s-a redeschis de curand.

Uneori un singur dispozitiv este de ajuns pentru a te simţi în siguranţă în fata pandemiei sau a altor boli care se găsesc în jurul nostru. Lampa UV dezinfectanta acţionează asupra DNA-ului microorganismelor distrugând structurile DNA/RNA făcând să-şi piardă funcţia de reproducere şi de replicare, pentru a atinge scopul sterilizării. Nu pare greu de folosit lampa plasându-se în încăpere sau locul cu cea mai mare vizibilitate, se setează timpul de sterilizare şi se părăseşte încăperea. Se aeriseşte la finalul acţiunii. Asta pas este extrem de important, pentru că un purificatorul de aer precum Lavan (pe care îl puteţi achiziţiona aici) generează ozon pentru acoperirea spaţiilor în care nu ajung radiaţiile uv. Acesta elimina mirosurile neplăcute, de asemenea, dar trebuie aerisit cel puţin 30 de minute după folosire. Acesta poate fi folosit în încăperi de până la 60 mp.

Tu cum stai cu sănătatea?

Extrem de important de înţeles este faptul că preferabil ar fi să nu existe plante, animale sau oameni în încăpere în care decideţi să folosiţi aparatul în timpul funcționării acestuia. Crucial este faptul de a nu priviți direct la sursa de lumină UV deoarece radiațiile externe puternice pot provoca erithem cutanat, iritarea conjunctivei și oboseală. lavanuv.ro/ este magazinul online unde găsiţi produse de calitate care oferă o protecție avansată și ajută la menținerea cât mai curată a oricărei încăperi.

Aşadar, nimic nu se întâmplă pentru totdeauna, dar se întâmplă acum şi cred că este important să învăţăm că prevenţia este cea mai importantă formă a puterii pe care o avem împotriva aspectelor asupra cărora nu deţinem controlul. Cine s-ar fi gândit că o pandemia ne va lua cu asalt lumea în anul 2020? Cine s-ar fi gândit că nu suntem chiar atât de pregătiţi pentru orice se poate întâmpla. În aceste timpuri trebuie să ne protejăm pe noi înşine şi pe cei pe care îi iubim. Fie că locuim cu persoana iubită, cu familia sau cu prietenii ori trebuie să păstrăm distanţa faţă de cei mai vulnerabili oameni, acestea rămân dovezi de necontestat de omenie, dragoste şi sensibilitate.

Fiţi sensibili la nevoile celor dragi şi protejaţi-i pe necunoscuţi prin protejarea propriei persoane. Încercaţi să fiţi cât mai puţin în zonele din afara locuinţei, purtaţi masca şi mănuşi şi luaţi-vă timp pentru a vă dedica timp. Citiţi, petreceţi timp cu cei dragi care locuiesc alături de voi, priviţi un film sau meditaţi. Tu cum stai cu sănătatea?

Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply