Concerte

VUNK în concert extraordinar la Craiova

Vă povesteam, despre #ZiuaDorului si concertul trupei VUNK din turneul Inconjurul Lumii care a avut loc la Craiova aseară, destul de tarziu. Ştiu şi motivul pentru care a trebuit să asteptăm 70 de minute pentru rezolvarea problemelor tehnice. Daniela Bojincă, supărată pe CFR pentru faptul că nu se aliniază planetele pentru a veni la concert, ne-a cam pus piedici.

Intr-un final, insa, pentru ca era si ziua lui Cornel Ilie solistul trupei VUNK, planetele s-au aliniat si a inceput unul dintre cele mai frumoase concerte la care am fost. Imi era dor de un astfel de concert pentru ca nu mai fusesem la unul de cand maestrul Nicu Alifantis a concertat la Craiova.

 


Aşadar, ne-am dat întâlnire în faţa Filarmonicii din Craiova, pentru că turneul a fost compus din variantele acustice ale pieselor trupei. Astfel, la intrarea alături de bloggerii craioveni şi invitaţii acestora, am primit câte o carte poştală şi un creion foarte simpatic cu ajutorul cărora, fiecare participant la concert, şi-a notat visul. De asemenea, tot la intrare am fost cadorisiţi cu brăţări de diferite culori şi am fost invitaţi în sala de concerte. 

Într-un final şi când nimeni nu se mai aştepta deşi fusesem anunţaţi de faptul că problemele tehnice îi împiedica pe artişti să ne încânte cu muzica lor, luminile s-au stins şi o muzică lină a început să cânte în surdină. Pe scenă a intrat Alexandra Uşurelu şi ne-a pregătit temeinic, cu piese pentru inimă şi suflet, înainte de a vedea trupa VUNK. 


Şi pentru că era un eveniment important, în acea seară şi pentru că niciun eveniment nu trebuie trecut cu vederea, cu ajutorul celor din sală şi cu ingeniozitatea echipei tehnice, am reuşit să-l surprindem plăcut pe Cornel Ilie şi să îi smulgem câteva bătăi de inimă destul de puternice. Momentul a fost incredibil. Dar pentru că momentele frumoase, emoţionante şi dedicate oamenilor care merită nu sunt niciodată singulare, Cornel a dedicat o piesă craioveanului Gabriel Cotabiţă care are nevoie de toată susţinerea noastră spirituală.

Şi a fost mai mult decât perfect să ascultăm piese precum “Prăjitura cu jeleu”, “1000”, “Pleacă”, “Fă-mi cu mâna”, “Fiecare”, “Curat” sau “Aşa şi”. A fost o seară incendiară cu mii de emoţii, momente frumoase, amintiri de neuitat, cântece fredonate la unison, priviri grăbite spre ceilalţi spectatori de unde te puteai încărca cu şi mai multă bucurie şi emoţie sau speranţe noi.

La final, o parte dintre visurile celor aflaţi în sală, au fost lecturate şi mi-am dat seama, din nou, cât de diferiţi suntem noi, ca oameni, sau cât de multe ne apropie. Şi am auzit visuri dintre cele mai variate, însă trei dintre acelea, mi-au rămas în minte şi mi-am zis că, totuşi, omenirea încă nu e pierdută: “Mi-ar plăcea să mă bat cu bulgări de zăpadă în Alpi!”, “Mi-aş dori să zâmbesc mai mult!” sau “Sunt medic şi mi-aş dori să pot salva mai multe vieţi!”

 


12 a fost şi numărul artiştilor care ne-au încântat de pe scenă, din totalul de 39 de persoane care au făcut posibil Înconjurul Lumii la Craiova şi cărora le mulţumesc pentru dăruire şi spectacolul fascinant pe care au reuşit să-l creeze.

Nu ştiu cât contează, dar mi-am dat seama cât de mult ne marchează plecarea oamenilor de lângă noi, faptul că aceştia nasc dezamăgiri, pentru că ne înşeală aşteptările sau pentru că pur şiş împlu iubirea noastră rămâne fără ecou. În acel moment îmi dau seama de faptul că, la fel ca şi Cornel Ilie, am creat texte fantastice, venite din suflet, pentru oameni care au cea mai mare nevoie de ele. Fiecare text, cântat sau lecturat, vine ca o coală albă nouă pe care oamenii să-şi scrie noi poveşti de viaţă cu optimismul şi înţelepciunea unui artist, om şi fiinţă plină de calităţi şi defecte. 

Aş dori să mulţumesc pentru o parte dintre poze, colegilor mei blogosloviti: Daniel Botea si Cristian ToaxenDespre primul ştiam că este pasionat de dans, dar cel de-al doilea m-a uimit de-a dreptul.
Partajează asta:

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    armonie acvatica
    26 May 2015 at 21:06

    nici minte nu mai tin de cand nu am fost la un concert!!!

  • Reply
    Ianolia Marina
    26 May 2015 at 21:06

    Asa sunt eu cu piesele de teatru. Cred ca din liceu nu am mai mers. Trebuie sa ne facem lista cu aceste prioritati ca hrana pentru suflet! 😀

  • Reply
    Daniela Bojinca - Pishky
    26 May 2015 at 21:07

    Da, frate! V-am sabotat! DA!

  • Reply
    Ianolia Marina
    26 May 2015 at 21:07

    Dar si tu ai fost la un concert VUNK. De ce sa ne sabotezi pe noi. Adica, cel putin eu, ii vad prima data in concert asa 🙂

Leave a Reply