Concerte

Musicalul MAMMA MIA! vine în Craiova

Nu știu despre voi însă eu am crescut cu teatrul clasic. Fie că îl urmăream, captivată în fața televizorului, fie că mergeam cu tatăl meu la teatrul de păpuși de una sau două ori pe an, duminica, ori că vorbim despre teatrul dramatic de pe Scena Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova, această formă a artei m-a urmărit continuu. Probabil că stiți faptul că există diverse tipuri de teatru dar un musical, deși îmi doresc din suflet să văd unul, nu am ajuns să privesc până acum. Nu e vorba că nu aș vrea, dar nu prea există asemenea posibilități pe la noi și nu ajung atât de des în capitală pe cât mi-aș dori.

Având în vedere că luna decembrie se avântă spre noi cu pași hotărâți și rapizi, ar trebui să ne amintim de faptul că este luna cadourilor în care, cum spunea un cântec vechi, visurile se împlinesc. Dacă mai adaug, la toate acestea, faptul că iubesc Grecia și mă amuză filmul “Mama Mia”, cred că obțin o combinație catastrofal de exuberantă pentru întregul ființei mele de care nu vreau și nici nu mă gândesc să scap.

Să începem cu începutul shall we, cum spune englezul, pentru că facem o incursiune în anul 1990 în Londra, în West End, unde celebra dramaturgă Catherine Johnson și producătoarea Judy Craymer au creat acest spectacol inspirându-se din cântecele compuse de Benny Anderson și Bjorn Ulvaeus, foști membri ai formației ABBA. Titlul musicalului este hitul grupului din anul 1975, melodia „Mamma Mia”. Musicalul a întrecut producțiile originale pe Broadway, de la „The Sound of Music”, „The King and I” și până la „Damn yankees”, cu 1.500 de reprezentații. A devenit al 8-lea cel mai longeviv musical de pe Broadway și al 9-lea cel mai longeviv show din toate timpurile, cu 5.124 de reprezentații. În orice zi au loc cel puțîn 7 show-uri „MAMMA MIA!“, în jurul lumii.

Mamma Mia” a fost tradus în 26 de limbi și a avut un incredibil succes de-a lungul timpului cucerind 60 de milioane de oameni din 50 de țări. Datorită acestor reușite, și nu numai, povestea a fost adaptată și pe marele ecran în 2008, cu actorii Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth și Stellan Skarsgard, iar în 2018 a fost lansat și cel de-al 2 lea film “Mamma Mia”. În 2018, musicalul “Mamma Mia” se joacă în limba română la București, Iași, Bacău și Craiova.

Și pentru că dar din dar se face Rai, m-am gândit să le fac o surpriză, cu ocazia sărbătorilor, mamei și mătușii mele și pe data de 23 decembrie la Sala Polivalentă din Craiova, ne vom delecta cu minunatul musical ce promite să ne cucerească inimile și să ne pregătească sufletele pentru a primi spiritul veseliei și optimismului chiar înainte de Crăciun. Și pentru că numele trebuie să fie sonore, vă las aici doar o lista scurtă a distribuției acestui spectacol incendiar care, sper eu, să vă convingă să ne întâlnim acolo și să ne bucurăm împreună.

  • Donna Sheridan – Loredana / Mirela Vaida,
  • Sophie Sheridan – Ana Munteanu / Bianca Purcărea,
  • Sam Carmichael – Cornel Ilie / Ciprian Teodorescu / Aurelian Temișan,
  • Harry Bright – Horia Brenciu / Ernest Fazakas,
  • Bill Austin – Adrian Nour,
  • Tanya – Ioana Sihota (Jazzy Jo) / Anca Țurcașiu,
  • Rosie – Ecaterina Ladin / Anca Sigartău,
  • Sky – Silviu Mircescu / Sebastian Seredinschi,
  • Ali – Cristina Danu.

Pentru primii spectatori, promoția „Friends and Family Package” are o reducere specială de 20%, până pe data de 15 noiembrie 2018. Este cadoul perfect pentru cei dragi în pragul sărbătorilor de iarnă. Așadar, pectacolul va putea fi urmărit pe data de 23 decembrie la Sala Polivalentă din Craiova începând cu ora 19:00, iar biletele se pot achiziționa online de aici. Vizionare plăcută, dacă veți decide să vă faceți un cadou vouă înșivă și felicitări pentru decizie, dacă veți alege să dăruiți un cadou muzical oamenilor dragi vouă, în pragul sărbătorilor de iarnă!

UPDATE: Black Friday-ul vine între 16-18 noiembrie cu reduceri de 25% la prețul biletelor.

Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply