Profesionale

Stand up comedy “Stricăm o generaţie” premieră la Craiova

Cred că am descoperit stand up-ul undeva prin al treilea an de liceu. Şi ştiu şi cine a fost prima persoană care mi-a intrat sub piele şi care m-a făcut să iubesc acest tip de umor. Îmi amintesc cât de fascinată am fost prima dată când am urmărit Trupa Deko în videourile de pe Youtube şi cât de înfocată mi-a fost determinarea de a vedea şi descoperi şi alţi artişti români. Prima dată când am descoperit acest tip de umor nu se numea stand up. Se numea divertisment şi îi aveam pe cei de la Vacanţa Mare, mai devreme de ei pe Nea’ Marin, Dem Rădulescu, Nae şi Vasile, Horațiu Mălăele şi alţi actori de seamă din vremea lor.

De atunci, însă, nu am reuşit să ajung să urmăresc live niciun show de stand up comedy, însă speranţa nu mi-a murit. Sunt mult mai înverşunată, mult mai pasionată de acest tip de umor şi urmăresc, încă, artiştii romani. Nu mi se pare că artiştii noştri nu ar fi la acelaşi nivel cu cei străini, din contră, ştiu că au existat competiţii şi filmări internaţionale în care “ai noştri” au impresionat.

Dar trebuie să fii roman ca să înţelegi umorul nostru şi trebuie să fii şi puţin mai om ca să înţelegi că acest tip de umor nu doreşte să ofenseze pe nimeni iar dacă eşti ofensat, înseamnă că nu ai simţul umorului. Pentru că artiştii de stand up se inspiră din viaţa de zi cu zi, a lor şi a altora. E imposibil să nu empatizezi, să nu te gândeşti că şi ţie ţi s-a întâmplat sau că ştii şi tu pe cineva care sună a personajul din povestea vreunui actor.

Pentru că artiştii aceştia sunt actori. Actori de stand ul comedy pentru că majoritatea dintre ei au terminat actoria şi au decis să urmeze acest drum pentru că oamenii au dreptul să râdă, au dreptul să îşi reamintească să zâmbească, să realizeze greşelile pe care le fac şi să se îndrepte, să privească un alt om şi să ştie că nu sunt singuri şi că şi alţii au trecut prin aceleaşi evenimente sau trăiri.

Dan Badea, Cătălin Bordea şi Cosmin Nedelcu Micutzu sunt absolvenţi de UNATC cu o vechime de 15 ani în stand up comedy. Nu pot spune că sunt un fan Bordea, dar Dan Badea este, de departe, actorul meu preferat în prezent iar Micutzu vine imediat din urmă. Îmi plac modul în care aceşti oameni îşi construiesc spectacolele, vibraţia lor, acel stil aparte şi noutăţile cu care vin, de fiecare dată. Mi se pare că ei au fost şi sunt, cei care au pus bazele acestui tip de umor şi cei care apar în minţile tuturor atunci când se vorbeşte despre stand up. De asemenea, tot ei au depăşit graniţele ţării şi şi-au amintit şi de romanii de afară care, uneori mai mult decât orice, au nevoie să îşi şteargă lacrimile, să uite pentru câteva ore că se afla pe pământ străin şi să râdă, cu poftă şi din suflet.

Show-ul Stricăm o generaţie s-a bucurat de un succes fantastic în Bucureşti şi, acum, Badea, Bordea şi Micutzu, pleacă la plimbare prin ţara şi facă un popas în Craiova, printre olteni. Show-ul de stând up comedy va avea loc în Sala Polivalentă din Craiova, duminică, 7 Octombrie, de la ora 20:00. Mai bine să ştiţi din timp decât să rămâneţi fără bilete mai târziu. Deci să nu spuneţi că nu v-am zis!

Acesta este un spectacol drept la replică în contextul în care mulți ani performerii de Stand Up Comedy au fost acuzați de folosirea unui limbaj licențios în show-uri, precum și de abordarea directă, și uneori incomodă, a unor situaţii din viața tinerilor. Numele spectacolului porneşte de la reproşul adresat artiştilor de Stand Up Comedy, acela că prin limbajul colorat îi strică pe tineri. Convingerea celor 3 comedianţi este că ar putea să înveţe mult mai multe expresii noi de la noua generaţie care se apropie, rapid, din urmă. Spectacolul de Stand up comedy Stricăm o generaţie premieră la Craiova

Eu cred că merită să fii părtaşul unui asemenea eveniment şi dacă eşti interesat de mai multe detalii, urmăreşte pagina evenimentului pe Facebook şi blogul meu pentru că, poate, te aşteaptă surprize.

Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply