Profesionale

Mai puţini microbi, o viaţă mai sănătoasă

Mă puteţi numi ciudată, chiar un pic dusă cu capul, dar am momente în care cred că zodiacul chiar ne influenţează viaţă şi o parte dintre calităţile sau defectele noastre, sunt date de aceste semne. Eu cred că nimic nu este întâmplător în viaţă şi nimeni nu mă poate convinge de contrariul acestui fapt. Nu cred în coincidenţe şi nici în lucruri care se întâmplă doar de dragul de a se întâmpla şi în general am avut dreptate.

De exemplu, eu sunt fecioară, născută pe 27 august şi mă asemăn din foarte multe puncte de vedere cu semnul în care m-am născut. Sunt foarte ambiţioasă, o fire meticuloasă care nu lasă lucrurile la voia întâmplării şi ador să mă fac utilă, să ştiu că ajută pe cineva prezenta sau, din contră, că-i întristează absenţa mea. De asemenea, sunt foarte atentă la detalii şi văd lucrurile din perspective diferinţe, faţă de alţi oameni. Sunt foarte atentă la oamenii din jurul meu şi nu numai. Nu îmi place să fiu prinsă cu garda jos, dar uneori se întâmplă.

 Apropo de a fi prins cu garda jos, am o problemă fantastică cu microbii, bacteriile şi alergenii prezenţi în jurul nostru. De exemplu, nu ştiu dacă aţi observat dar majoritatea restaurantelor, magazinelor, şcolilor, etc., au la toaletă urcător de mâini. Ştiţi la care mă refer, acela sub care puneţi mâinile şi aerul cald “vă usucă” apa rămasă pe mâini. Întotdeauna am urât aceste aparate, pentru că niciodată nu îşi fac treaba. Întotdeauna trebuie să şterg surplusul de apă cu un şervet, sau să fiu nevoită să mă întorc în toaleta pentru a lua câteva bucăţi de hârtie igienică, ca să nu fiu nevoită să îmi şterg mâinile pline cu apă de haine.
Nu înţeleg de ce majoritatea antreprenorilor, nu folosesc prosop de hartie sau prosoape pliante  în loc de inesteticele aparate cu aer cald său rece, care nu fac decât să răspândească bacterii înapoi pe mâinile noastre şi să ne mănânce timp preţios. Mă întreb câte milioane de bacterii sunt împrăştiate de aceste aparate, câte persoane utilizează aceste aparate şi câtor focare de infecţie suntem expuşi? În plus, producatorii de hartie igienica, s-au gândit la nevoile şi sănătatea noastră, la importanţa unui mediu de viaţă sănătos şi sigur pentru noi şi cei din jurul nostru. O îmbrăţişare,un sărut, o strângere de mână, pot fi un mediu propice pentru transferarea bacteriilor şi cu siguranţă nu asta ne dorim. La fel cu folosim în căminul propriu, produse de igienă şi curăţenie, tocmai pentru că vrem să fim cât mai sănătoşi şi neexpuşi vreunei boli, astfel ar trebui ca şi antreprenorii să se gândească la nevoile şi siguranţă clienţilor lor.
Studiile ştiinţifice au arătat că uscătoarele de mâini sunt purtătoare de microbi pe care îi răspândesc în atmosferă, dar şi pe mâini (studiu realizat la Universitatea Westminster de către Keith Redway). Bacteriile frecvent răspândite în aer sunt salmonella şi E. coli. Uscătorul de mâini ascunde de fapt un focar de infecţie: cele cu aer rece duc la creşterea bacteriilor pe mâini cu 15%, iar cele cu aer cald cu 254%. Deşi importanţa spălatului pe mâini este evidentă, nu te poţi bucura de aceste beneficii dacă te umpli cu microbi la loc.
Transferul de germeni are loc în momentul în care mâinile sunt ude, a demonstrat omul de ştiinţă Cunrui Huang. Prosoapele de hârtie au avantajul că după 10 secunde, mâinile sunt uscate în proporţie de 96%, iar după 15 secunde, 99%, timp în care transferul de germeni nu se poate realiza.
În timp ce unui uscător de mâini îi trebuie 45 de secunde pentru a-şi îndeplini misiunea, iar majoritatea persoanelor nu aşteaptă atât de mult timp, plecând cu mâinile ude. Un studiu arată că bărbaţii aşteaptă 17 secunde, iar femeile doar 13,3 secunde pentru a se usca pe mâini.
Tu, cum te protejezi de bacterii şi microbi?
Articolul este scris pentru Superblog 2014 ( cea de-a opta proba ).
Partajează asta:

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Emil Calinescu
    31 October 2014 at 12:34

    Io-s ciudat tot timpul, sunt CONVINS ca zodiacul ne influenteaza. Si nici eu nu cred in coincidente.

  • Reply
    Ianolia Marina
    31 October 2014 at 12:35

    Eu sunt o ciudata declarata, cred in zodiac, magie, miracole si orice altceva cred eu ca imi ofera o explicatie. Da, sunt sigura ca nu exista coincidente! 🙂

Leave a Reply