Profesionale

Genial in oras cu Toyota Yaris

               

              Întotdeauna mi s-a părut că fiecare dintre noi este unic. Aşadar, niciun om nu este construit după aceeaşi structură, după aceleaşi pasiuni, bucurii sau emoţii care îi tăie răsuflarea. Ce ciudată ar fi o lume plină de oameni la fel, care gândesc, simt, trăiesc, iubesc, mănâncă, se joacă, muncesc, etc. , fix la fel. Ar fi totul atât de monoton, atât de dubios şi aşa de nedorit încât eu, ca artist în devenire, mă îngrozesc numai la gândul unei gloate întregi de oi fără autonomie spirituală şi mentală. 
              Acum, desigur, nici nu suntem cu toţii nişte genii fantastice. Gândiţi-vă numai cum ar fi să miroase în toată lumea a creier încins de la toţi oamenii care gândesc la foc automat în pe o perioadă lungă de timp. Dar artişti suntem cu toţii şi orice om poate fi fericit oriunde îl poartă visele, gândurile sau chiar un mijloc de transport practic. Apropo de transport, cum ar fi să urci în propria maşină, în noul Yaris să ţi se alăture câţiva dintre cei mai apropiaţi şi dragi prieteni şi să daţi o fugă la mare în plină toamna friguroasă? Să vă plimbaţi cu maşina pe faleza mării şi să admiraţi dansul sau nebun şi dorinţa de a îmbrăţişa pământul cu toată dragostea neţărmurită pe care dorul o poate dezlega în două suflete.         Şi dacă tot te plimbi cu un Yaris, de ce să nu faci o poză sau un filmuleţ în acest peisaj feeric de basm, ce îmbina frumosul cu pericolul într-o strânsă legătură caldă? Cum de ce să faci poze sau filmuleţe? Păi, în primul rând, pentru că amintirile sunt singurele care nu ne lasă să uităm, singurele care ne păstrează feşnic tineri şi agitaţi, singurele care apropie oamenii aflaţi şi la mii de km distanţă unii de alţii. În al doilea rând, Toyota te poate trimite într-o călătorie Behind the Scenes, all-inclusive (transport, cazare, masă) de un weekend, la fabrica Yaris din oraşul Valenciennes, Franța, unde vei descoperi secretele din spatele automobilului care ţi-a devenit într-un timp relativ scurt, atât de drag. Cel puţin mie, îmi este foarte dragă aceasta maşinuţa la volanul căreia mă şi văd dând ture km întregi fără oprire, sau cu opriri în cele mai frumoase locuri ce-mi vor fi date spre admirare. 
             Acum îmi veţi spune că poate nu sunteţi norocoşi sau nu aveţi atât de mult talent la fotografie, dar acestea nici nu sunt importante. Se vor oferi trei premii. Două în urma tragerii la sort şi un altul pentru originalitate. Dacă tot eşti Toma necredinciosul şi spui că nu ai câştigat niciodată nimic sau ca norocul nu îţi surâde, nu te asemeni cumva cu acel om din bancul vechi cu Dumnezeu? Cum nu îl ştii? Când omul se tot ruga la Dumnezeu să câştige la Loto şi după un an de zile de rugi, Dumnezeu îi răspunde în cel mai sincer mod “Eu te-aş ajuta, dar dacă nu joci, cum vrei să câştigi? “. Aşa este şi cu norocul omului în viaţă. Se mai face şi cu mâna noastră, dar numai dacă încercăm. Încercarea moarte nu are şi nici nu ştii de unde apare surpriză frumoasă. 
                     Vedeţi? Avem zeci, poate sute de învăţături care ne motivează să alegem ce căi să urmăm, cum să ne controlăm norocul în viaţă, destinul şi chiar pe noi înşine. Deci, fără deci. Ba nu, cu deci că este concluzie! Deci, reţeta este simplă. Plimbare până la Showroom-ul Toyota din oraşul dumneavoastră, poză cu minunata bijuterie pe patru roţi ( dacă nu ai carnet de conducere cum sunt eu, biata nefericită, dar în primăvara tot iau eu permisul, aşa din prima că să mă mândresc ) sau vă puteţi înscrie la un test-drive, astfel încât să fotografiaţi Toyota Yaris unde vreţi sau lângă cine vreţi ori cu cine vreţi voi, creaţi contul şi începeţi rugăciunile, gândurile sau faptele bune să fie activate şi speraţi că veţi fi unul dintre fericiţii câştigători.
                    Mult succes tuturor, spor la testat noua maşinuţa, inspiraţie pentru poze şi filmuleţe şi sper să trimiteţi vederi din Franţa! Au revoir! Bonne chance!          
                  P.S. Ca să fiţi în ton cu limba franceză, vă las cu o piesă dragă mie! Audiţie plăcută!

                   Articolul este scris pentru Superblog 2014 ( cea de-a zecea probă )


                        

Partajează asta:

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Emil Calinescu
  31 October 2014 at 12:29

  Io-s genial peste tot, nu doar in oras. 🙂

 • Reply
  Ianolia Marina
  31 October 2014 at 12:30

  Nici macar nu am argumente pentru a te contrazice, Emil, draga ! 🙂

Leave a Reply