Profesionale

Adio par nedorit! Nu mai eşti binevenit!

              Dragi prieteni, atât doamne şi domnişoare cochete, cât şi domni cu tenul pretenţios, azi mă adresez vouă şi nevoilor voastre, ale noastre, în lupta cu părul care se răspândeşte rapid pe corpurile noastre, mai ceva ca ploile în România. Cel puţin în ultimele zile, deşi ideea o aveam mai de multicel, m-a pus pe gânduri o întrebare destul de sensibilă pentru cei care nu au venituri exagerat de mari. Mă refer aici, la studenţi, lucrători ( în mediul privat, sau bugetari ) şi alţii asemenea, pe care banii nu îi scot din case. Mă gândeam la câţi bani cheltuiesc anual pentru a scăpa de părul inestetic de pe corp. Mai precis, cât de uşor este portofelul meu după o vizită la salonul de cosmetică?


     Acum, mă gândesc că totuşi, nu sunt cea mai păroasă fiinţă. Nu spun acestea cu răutate, dar sunt oameni care se plâng de părul inestetic şi în cantităţi mari, din diferite zone ale corpului. Şi mi-am luat carneţelul, am început să notez şi am rămas şocată,pur şi simplu. Merg la salon lunar, său maxim o dată la două luni. Dacă merg lunar ( ceea ce s-a întâmplat des anul acesta ), ajung să scot din buzunar c.c.a. 1200 de lei pe an. Dacă merg o dată la două luni, scot din buzunar c.c.a. 600 de lei pe an.
        Mă uit o dată la notiţe, de două ori, de zece ori şi cifrele parcă nu vor să se schimbe. Aţi putea spune că pentru un an de zile, suma nu este chiar atât de mare. Dacă luăm în calcul faptul că sunt studentă şi îmi drămuiesc cu grijă fiecare bănuţ, începi lejer să îţi pun întrebări. Da, pentru mine este o sumă destul de mare, pe care aş putea-o folosi lejer pentru orice altă necesitate a unui tânăr. Păi, să vă explic altfel. Cu 1200 de lei, mă pot înscrie la şcoala de şofer şi să îmi iau, în sfârşit, permisul de conducere. Deci, suma devine sau nu destul de piperata, având în vedere circumstanţele şi economia care nu e chiar de partea noastră?
        M-am interesat, totuşi, de alte moduri prin care să reduc costurile. M-am informat şi am alergat de la un site la altul site, pentru a putea învăţa cea mai bună metodă prin care să gestionez situaţia în care se afla bugetul meu în prim plan. Am aflat, astfel, despre epilarea definitivă cu IPL, foarte indicată mai ales în sezoanele de toamnă, iarnă sau primăvara. Nu recomand folosirea acestei tehnologii vară, pentru că pielea se bronzează, fie că vrei sau nu. Un ten mai puternic nuanţat, este contraindicat pentru utilizarea acestei tehnologii, pentru a evita unele neplăceri ulterioare.         Ca să mă entuziasmez şi mai tare, tehnologia începe să dea rezultate după primele patru şedinţe. M-am gândit şi ce fel de aparat aş putea utiliza şi am ajuns la acest SILK’N FLASH & GO, foarte practic şi util. Preţul este accesibil şi mă gândesc că mă va scuti de viitoare alte cheltuieli la salon pentru epilare. În fond, aceasta este dorinţa mea, de a găsi o metodă bună pentru a scăpa, definitiv, de părul nedorit. Şi până la urmă, dacă încep să utilizez această tehnologie de timpuriu, în vară când căldura îţi mângâie suav trupul acoperit cu un top şi o pereche de pantaloni scurţi, altul este efectul unei pieli catifelate şi fără urmă de păr inestetic. Cui nu îi place o piele fină şi cine nu este atras de frumuseţea unui corp catifelat?
        Ce îmi mai place la acest aparat, este senzorul care pielea închisă la culoare şi în “faţa” acestei provocări, aparatul nu reacţionează. Adică, în cazul în care pielea ta nu corespunde nivelului de culoare admis de aparat, acesta nu porneşte pentru a fi pe deplin în siguranţă şi ferit de neplăceri ulterioare. Un alt avantaj, mi se pare posibilitatea de a desfăşura acest proces, în intimitatea propriei case. Fără deplasări care pot genera alte costuri, fără posibilitatea de a te întâlni cu o vreme capricioasă şi fără să fii nevoit să amâni cine ştie câte treburi urgente, pentru programarea de la salon.         Faptul că şi bărbaţii, cel puţin tot mai mulţi dintre ei, apelează la epilare, din cauza excesului de pilozitate de pe corp. Având păr în mai multe zone decât noi femeile ( şi aici mă refer la părul facial, părul de pe piept, etc ), zone foarte sensibile, epilarea tradiţională poate fi o sursă foarte accentuată de durere şi disconfort. Să fii îngrijit, nu necesită o durere foarte mare, cu toate că avem de sute de ani aceeaşi vorba care să ne domolească ţipetele şi să ne facă suportarea mai aproape de inimă “Suferă baba la frumuseţe!”. Nimic mai fals. Frumuseţea nu trebuie să fie neapărat dureroasă, un chin sau o necesitate usturătoare. Frumuseţea ar trebui să fie firească şi la îndemâna oricui şi-o doreşte.
      Pentru a putea utiliza aparatul Silk’n Flash & Go în zona facială ( şi aici mă refer mai mult la nevoia persoanelor de sex masculin ), presupune să evitaţi zona ochilor şi zona buzelor. Pentru că orice nouă tehnologie presupune atenţie şi informare corectă şi concretă, întocmai pentru a nu exista probleme ulterioare.

  Pentru mine, cel puţin, decizia este luată şi dorinţa de a evita costuri prea mari şi de a fi, totuşi, ferită de părul nedorit şi inestetic, mă face să îmi doresc încercarea tehnologiei care promite epilare definitivă. Aşadar, pun mărarul într-o bojdeuca şi îl trimit la plimbare peste mări şi tari, cu o cursă dus. Nu există posibilitatea de a se întoarce vreodată la mine şi nici eu nu mai sunt dispusă să îl primesc.

       Articolul este scris pentru Superblog 2014 ( cea de-a nouasprezecea probă ).                        
Partajează asta:

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Emil Calinescu
  18 November 2014 at 22:38

  Penultima poza e foarte tare! Desi e destul de dubioasa, daca stai s-o analizezi :))

 • Reply
  Ianolia Marina
  18 November 2014 at 22:39

  E si potrivita pentru voi, barbatii, ne ofera si noua, femeilor, o priveliste draguta si e si amuzanta, sau dubioasa, cum spui tu :))

 • Reply
  costinel mitrache
  19 November 2014 at 10:40

  Pe timp de vară părul este sfânt pentru ca ține de cald hahah

Leave a Reply