Personale

Am fost un Secret Santa (dezastruos). De mai multe ori!

Dragi prieteni, ne aflăm în cea mai frumoasă şi încărcată emoţional perioadă din an. Întotdeauna, în preajma sărbătorilor de iarnă, suntem îndemnaţi să fim mai buni, mai darnici, mai Oameni. “Mulţi înţeleg, puţini aplică”. Pe principiul sarcasmului “Mulţi îl folosesc, puţini îl înţeleg.”.
Prima dată am început să fiu moş, cu ocazia Sfântului Nicolae, pentru doi prieteni dragi, din Cluj Napoca. Aşa am început să fiu moş la propriu, cu aplicabilitate, zâmbete, uimire şi mulţumiri. Tot demersul a început însă, cu mult înainte de asta, la Blog Meet-ul craiovean din luna noiembrie, când Sergiu Boboc, a propus o idee fantastică spre dezbatere. Ce ar fi să aplicăm ideea Secret Santa ( Moşul Secret ). Ce presupunea asta? Să scriem toate numele celor prezenţi şi fiecare să extragă un bileţel, fără să îl arate cuiva, fără să spună ce nume este notat pe acea foaie. Zis si făcut!
Toate bune şi frumoase, mai ales că mi-a fost foarte uşor şi drag să aleg un cadou pentru persoana care apărea pe biletul meu, Xaara. Din păcate, următorul Blog Meet craiovean era pe data de 7 decembrie, zi în care eu nu eram în Craiova. Totuşi, m-am întâlnit cu alţi bloggeri pe data de 1 decembrie la Centrul Cultural Polonez din Craiova, unde am lăsat cadoul pentru persoana în cauză. Nu ar fi fost frumos din partea mea, chiar dacă aveam o scuză bună care să motiveze absenta. Aşadar, domnişoara Xaara Novac, şi-a primit cadoul şi pentru că eu nu pot oferi cărţi fără să las un mesaj, am cam stricat surpriza şi am deconspirat ideea moşului secret. Aşadar, la a păstra secretul în privinţa persoanei care joacă rolul lui Moş Crăciun, am fost dezastruoase.
Nici la Cluj nu am scăpat necadorisită de unul dintre puţinii oameni care, indiferent de ce se va întâmpla, va avea locul lui în inima mea, păstrat permanent şi pe care nu îl va lua nimeni. Pentru că am fost acolo de Moş Nicolae, nu puteam să rămân nesurprinsă cu această ocazie şi am primit două cadouri foarte frumoase şi nesperate, pe lângă invitaţia la concertul lui Stefan Hrusca pe care îmi doream să îl văd într-un concert, dar pe care nu reuşisem niciodată să îl prind la Craiova.
După venirea de la Cluj, am aflat de la domnul Aloe Vera, Daniel Botea, că am un cadou care mă aşteaptă şi pe care îl voi primi la Straja ( Ce s-a întâmplat la Straja, vă voi povesti foarte curând ). Chiar uitasem că, la rândul meu, am un moş secret pe care, acum, l-aş întreba de unde mă cunoaşte atât de bine şi cum de a nimerit trei dintre micile mele plăceri vinovate care îmi umplu inima de bucurie. Aşadar, My Secret Santa, care s-a descurcat mult mai bine decât mine la capitolul păstrarea secretului, m-a surprins cu următoarele daruri fantastice, pozate cu dexteritatea unui amator!
Când credeam că nu voi mai trece prin emoţiile vieţii cu cadouri, moşi secreţi şi că nimic bun nu mi se mai poate întâmpla, am găsit pe un grup de Facebook o carte pe care mi-o doream de mult, considerată TABU, încă, în ţara noastră. Intru fain, frumos în vorbă cu fata care vindea cartea şi o întreb detalii. Preţul era ok, livrarea acceptabilă, aşa că am rugat-o să mi-o trimită, lăsând datele necesare. Toate bune şi frumoase, mă anunţă domnişoara când pune coletul la poştă, data aproximativă când îmi va ajunge şi totul este perfect.
 În momentul în care am primit avizul acasă, am început să îmi pun întrebări. Coletul avea valoare, însă nu şi suma de ramburs. M-am gândit că poate, totuşi, e o greşeală şi la poştă mă voi lămuri ce şi cum.
– Nu aveţi suma de rambursat.
– Cum să nu trebuiască să plătesc nimic. Trebuie să fie o greşeală.
– Mai verific o dată. 
– Vă rog! Mulţumesc!
– Nu. E colet gratuit. Nu aveţi de plătit nimic.
Tot drumul până acasă m-am stresat şi mi-am stresat bunicul, care era cu mine la poştă. Săracul bunic, cred că îi făcusem capul afiş. După ce am ajuns acasă, am anunţat fata de ridicarea coletului şi i-am explicat problema şi o posibilă rezolvare. Tot ce am primit drept răspuns a fost : “E cadou de la Moş :)!”. Am fost foarte bucuroasă, recunoscătoare şi surprinsă de minunata surpriză care m-a lăsat mută de uimire.
Următoarea frumoasă surpriză a fost tot o idee de Secret Santa şi a venit din partea celor de la TNT Express Romania, ce au aflat de faptul că îmi place să fac daruri şi după  scrisoarea personalizată, pe care am primit-o în acelaşi plic, cunosc şi ideea de a-mi lansa cartea anul viitor. Am spioni infiltraţi, fără umbră de îndoială. Aşadar, am primit un AWB gratuit, doi magneţi ( dintre care unul îl puteam face cadou ) şi o scrisoare personalizată, foarte frumoasă. Comanda pentru a livra un cadou, deci de a redeveni Secret Santa, am plasat-o într-o zi şi în aceeaşi zi a venit şi curierul acasă. Promptitudine nu glumă. Pe data de 22 undeva după 18 : 30 am predat pachetul şi la ora 12 : 30 azi, ajungea la destinaţie unde aducea alt zâmbet, emoţie şi bucurie într-o casă de oameni buni. Da şi de data aceasta am fost un Moş (ne)secret, pentru că nu ştiam când va fi în localitate bunul meu prieten ardelean şi am cam deconspirat, din nou, surpriza. Ştia că va fi vizitat de un curier, dar nu ştia ce va primi. Mă bucur de faptul ca emoţia a fost datorită fericirii care l-a încercat în acele momente.
Tot azi, am primit un mesaj de la acelaşi TNT, cum că mi se va livra coletul cu numărul X, azi. Eu bucuroasă nevoie mare de faptul că va ajunge coletul la destinaţie înainte de Crăciun şi că bunul meu prieten va avea un Moş Secret cu un cadou pe măsură, nu am pus în vedere niciun moment ce va urma. Dacă nu aţi înţeles, eu credeam că mesajul se referea la coletul trimis de mine la Cluj Napoca, în urmă cu o zi. De fapt, alt colet Secret Santa, tot de la un blogger cu AWB, se pregătea să ajungă la mine. Când mi-a apărut curierul la uşă, eram complet debusolata, încercam să îi explic faptul că este o greşeală şi că nu mi se poate returna coletul, pentru că persoana vizată îl ridicase deja. M-a întrebat numele şi mi-a explicat că nu este nicio greşeală şi că nu este vorba de pachetul trimis de mine, ci un altul.
Ajunsă în casă cu pachetul surpriză, am descoperit datele de pe AWB şi mă gândeam cine ce mi-ar putea trimite. Mi-am văzut şi numele pe plicul din interiorul pungii cu însemnele TNT şi numărul de telefon, corect. Ce se întâmplă? În colet părea o carte şi deja eram nerăbdătoare. Stupefacţia de pe fata mea era evidentă, lacrimile au început să îmi curgă fără să le pot opri sau să îmi dau seama şi m-am simţit mai copleşită ca niciodată. Am deschis cartea agendă şi speram să găsesc un mesaj. Nu am fost dezamăgită şi lacrimile au început să curgă şi mai tare de această dată. Mulţumesc, din inimă, Vali Crintea pentru minunatul dar, de-a dreptul neaşteptat şi nesperat. Chiar nu mă mai gândeam că voi avea prea curând acest ghid în geantă şi nici nu visam că cineva se va gândi atât de frumos la mine, în această perioadă.
Aş vrea să mulţumesc, pe această cale, tuturor moşilor secreţi şi surprinşilor din această istorioară. Celor care mi-au permis să le aduc o bucurie le mulţumesc de mii de ori, pentru că un sentiment mai frumos decât acela de a dărui şi a face o bucurie cuiva, eu nu cunosc. Celor care au fost Moş Crăciun pentru mine, le mulţumesc din inimă pentru faptul că m-au impresionat până în pragul lacrimilor şi dincolo de el, pentru că s-au gândit la mine şi la a-mi aduce atât de multă fericire nevisată şi nesperată şi ştiu că vor fi răsplătiţi înzecit pentru ceea ce au făcut pentru sufletul meu!
 În final, am făcut o mică surpriză pentru trei dintre moşii mei de anul acesta şi sper să fie măcar pe jumătate fericiţi, pe cât de fericită şi iubita m-am simţit eu în momentele în care am deschis fiecare dar cu inima cât un purice şi fără idee de ce-ar putea afla acolo! Mă plec şi vă mulţumesc!
Partajează asta:

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Xaara Novack
  23 December 2014 at 20:59

  Esti o persoana minunata asa ca nu ma mira ca ai primit atatea cadouri! :)) nu iti face griji ca l-ai deconspirat pe Secret Santa, daca imi picai tu, si eu as fi facut la fel. Te pup!

 • Reply
  Ianolia Marina
  23 December 2014 at 21:20

  Multumesc din inima, Flori! Nu stiu cat de minunata sunt sau nu, dar stiu ca e frumos sa faci surprize, macar cu 1% decat sa primesti surprize. Eu m-am aflat in ambele tabere si presimt ca de cel putin doua ori, tot voi mai fi Secret Santa. 🙂

Leave a Reply