Profesionale

Orchestra de Camerata Regală Bucureşti la Festivalul Internaţional “Craiova Muzicală”, ediţia cu numărul 41

        În perioada 21 noiembrie – 17 decembrie 2014 are loc în cetatea Băniei cea de a 41-a ediţie a Festivalului Internaţional „Craiova Muzicală“, care îşi propune să promoveze Craiova culturală. 

       Evenimentele muzicale programate pentru această perioadă, au inclus şi concertul susţinut pe data de 2 decembrie de către Orchestra de Camerata Regală Bucureşti la Filarmonica „Oltenia“ din Craiova. În foaierul Filarmonicii, înaintea concertului, am admirat expoziţia de fotografie a Familiei Regale a României. Expoziţia de fotografie aparţine domnului Dan Angelescu fotograful oficial al Casei Regale a României.


    Camerata Română Royal  s-a născut la iniţiativa a 22 de studenți și absolvenți ai Universității Naționale de Muzică din București și Alteța Sa Regală Principele Radu al România a onorat propunerea membrilor fondatori și le-a oferit Înaltul Patronaj.

 În seara zilei de 2 decembrie, programul a cuprins:
Joseph Haydn: Concertul în Do major pentru violoncel şi orchestră, Hob.VIIb:1
Piotr Ilici Ceaikovski: “Souvenir de Florence”, op. 70



          Concertul este scris excelent pentru instrumentul solo, violoncel şi include numere de virtuozitate relevate extraordinar de către solist  prin viteza, agilitatea şi trăirea depusă, care au fost atent integrate în muzică. Calitatea orchestrei a dat măsură prezentării unui material virtuos cadential în piesele de vioară din ritornello înainte de a fi preluate de către violoncel extinse 
şi înfrumuseţate.
           Alături de mine, în seara spectacolului a fost şi sora mea de unsprezece ani şi bloggerii craioveni, alături de care m-am bucurat de un spectacol impresionant, o muncă de echipa de admirat şi talentele native ale oamenilor care ni s-au afişat în faţa ochilor şi care ne-au încântat auzul timp de aproape două ore minunate.
           Seria spectacolelor încă nu s-a încheiat, aşadar vă invit să fiţi alături de Filarmonica “Oltenia” în demersul pentru susţinerea Craiovei la titlul de “Craiova Capitala Culturală în 2021”.


                  
Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply