Profesionale

Arabesque când construiesc


    Am avut deosebita plăcere şi onoare, în acelaşi timp, de a fi invitată de către compania Arabesque, într-o vizită exclusivă în magazinul din Craiova, cu o zi înainte de marea deschidere pregătită pentru a primi publicul larg. Am fost alături de alţi bloggeri craioveni, toţi curioşi şi încântaţi de vizita ce se anunţa plină de surprize, în special pentru faptul că, personal, nu mai intrasem în acest magazin niciodată. Ştiam că Arabesque se adresează în special firmelor, comercializând şi distribuind cantităţi foarte mari. Am fost plăcut surprinsă, de faptul că am aflat că de mâine, adică 12 martie 2015, se redeschide publicului interesat pe adresa Bulevardul Decebal, numărul 111A.

    Am avut parte de surprize încă de la intrarea în magazin. Am fost întâmpinaţi de feţe zâmbitoare şi amabile care ne-au făcut să ne destindem imediat şi să lăsăm emoţiile la intrare. Am descoperit un spaţiu luminat natural, perfect aerisit în care nu mă înecam în permanenţă cu praf. Oamenii nu se uitau ciudat la străinii care păşeau timizi în interiorul clădirii şi asta m-a făcut să mă simt perfect normal.


    Am aflat, de asemenea, una dintre surprizele cu care Arabesque îşi întâmpină clienţii. Iniţial mi s-a părut o glumă, dar oamenii chiar sunt serioşi şi înclinaţi spre a satisface nevoile clienţilor. Aşadar, cum nicio casă nu e casa fără o şurubelniţă cu întrebuinţare multiplă, la cumpărături de 50 de lei clienţii vor primi o şurubelniţă multifuncţională. 
   Ce mi-a atras atenţia, a fost multitudinea de panouri cu preţuri indecente. Serios, chiar sunt indecent de mici în comparaţie cu ceea ce mă aşteptam să găsesc. Bloggerii, curioşi din fire, au adresat o multitudine de întrebări pertinente la care am aflat răspunsuri complexe.


   Un alt avantaj al viitorilor clienţi, este acela că livrările sunt gratuite atât pentru Craiova cât şi pentru zonele limitrofe. Un plus pentru clienţi, atât persoane fizice cât şi persoane juridice ( firme de construcţii). De asemenea, am aflat faptul că firma Arabesque,  deţinând centre comerciale în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Constanţa, Iaşi, Craiova, Ploieşti, Piteşti, Galaţi, Piatra Neamţ, Bacău, Focşani, Tg. Mureş, Oradea şi Baia Mare având aproximativ 2500 de angajaţi. 
   M-am îndrăgostit inclusiv de modul în care firma îşi prezintă produsele. Amenajarea atât de familială te face să te gândeşti cum ar arăta în propria casă şi cât de la îndemână ţi-ar fi toate. Nu mi-a plăcut niciodată ideea de prezentare a mobilierului vag, undeva într-un colţ montat şi atât. Trebuie creată o ambianţă, un model de cameră în care s-ar potrivi acele piese. Mai ales, aşa cum ne spune şi doamna Angela Rapotan, Director Comercial Arabesque ”Toţi craiovenii care vor să construiască vor descoperi preţuri indecent de mici şi, în plus, transportul se face gratuit! Alte servicii pe care le oferim clienţilor noştri sunt: consiliere, fasonare şi debitare oţel beton, colorare vopsele într-o gamă deosebit de variată de nuanţe, debitare şi cantuire pal, închiriere scule, transport specializat gratuit cu macara în cazul blocurilor de zidărie. În fiecare zi livrăm peste 10.000 tone de materiale pe toate şantierele din România, iar experienţa de 20 de ani ne permite să punem la dispoziţia clienţilor noştri preţuri excelente şi stocuri pe măsură”.
     Mi-am găsit inclusiv o bibliotecă perfectă pentru un dormitor mic şi la un preţ foarte accesibil. De asemenea, m-a surprins o bucătărie, atât ca şi aspect şi material cât şi ca preţ. Mi se părea, totuşi, prea mic şi chiar ne întrebam ce intră, de fapt, în componenţa preţului. Exact mobilierul prezentat era inclus in acel preţ. Am rămas uimită şi cu siguranţă şi părinţii mei vor fi încântaţi pentru că de mult se gândesc să schimbe mobilă de bucătărie şi nimic nu îi impresiona aşa cum doreau ei. 


    Despre Arabesqueam aflat faptul că este mai mic cu doar un an decât mine, adică înfiinţat în anul 1994 având ca obiect de activitate comerţul cu materiale de construcţii şi dezvoltându-se în mod continuu, într-un ritm foarte rapid, ajungând astăzi cel mai mare distribuitor de materiale de construcţii şi finisaje, cu un portofoliu complet de produse şi servicii, cu operaţiuni atât în plan intern, cât şi extern.
    Furnizorii Arabesque sunt companii romaneşti de marcă, dar şi parteneri internaţionali de prestigiu din Germania, Franţa, Italia, Marea Britanie, Olanda, Austria, Spania, Suedia, Cehia, Polonia, Slovacia, Elveţia etc.
   ARABESQUE Craiova: Deţine o suprafaţa totală a întregului magazin Arabesque (întreaga platformă) de 35.000 mp. Investiţia totală a întregii platforme: 12 milioane €, având peste 300 de angajaţi. Ceea ce pe mine m-a încântat, este încrederea pe care o oferă tinerilor absolvenţi pentru că am văzut multe chipuri tinere şi pentru mine, fiind studentă, este o adevărată bucurie să văd studenţi integraţi în câmpul muncii şi nu lărgind cozile şomerilor. De asemenea, faptul că această companie se implica în mediul online şi este interesată de modul cum se poate dezvolta pe această piaţă, mă face să cred că online-ul chiar se dezvoltat continuu şi ajuta companiile să interacţioneze mai repede şi productiv cu clienţii sau potenţialii clienţi.
     Sunt sigură de faptul că veţi fi primiţi cu braţele deschise şi de faptul că veţi găsi tot ceea ce aveţi nevoie pentru a crea un loc plăcut unde să vă întoarceţi în fiecare seară. 

               
          

Partajează asta:

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Natural
  12 March 2015 at 14:16

  Si eu tot la bucatarie am crezut ca e pretul gresit, mai ales ca in ultimul timp am mai facut ceva mobila prin casa si stiam care sunt preturile 🙂 Mi s-a parut prea mic, credeam ca este pretul pentru un singur corp, nu pentru tot ce este in imagine.

 • Reply
  Ianolia Marina
  12 March 2015 at 14:38

  Asa m-am gandit si eu si Damian a avut aceeasi parere. Cand am aflat ca este vorba de toata bucataria, m-am bucurat. E normal sa caut corpuri utile si unde se poate lucra usor, mai ales ca eu si bunica petrecem timp acolo. 🙂

Leave a Reply