Personale Profesionale

Hairy girls – De la Răţuşca cea urâtă la lebăda fermecată

De curând, pe iPad, mi s-a făcut update la un joc în care trebuie să alegi în ce direcţie merge o poveste. De data aceasta, în joc apare o nouă adaptare a filmului “Mean Girls”, pe care l-am văzut de câteva ori, dar cu o poveste nouă, un fel de a doua parte scrisă. M-am gândit, atunci, cum s-ar fi comportat Regina George, superbă şefa blondă a “Plasticele”, un grup de trei fete populare din liceu, cu Cady Heron, nouă elevă venită din Africa, dacă aceasta ar fi avut mult păr şi nu ar fi avut acces la elementele moderne de înfrumuseţare. Ar fi fost o rădicare transformare a filmului din “Mean Girls” în “Hairy girls”. Cam neplăcută perspectivă, nu?

Cu siguranţă povestea ar fi fost altă şi Regina şi-ar fi pus armele la bătaie pentru a deveni şi mai populară şi poate, ar fi ştiut şi mai puţin la ce să se aştepte din partea noii fete care urma să cucerească liceul şi inima fostului iubit al blondei care pierdea supremaţia asupra liceului. Fiecare film despre adolescenţi prezintă o regină a şcolii, fata care deţine toată supremaţia şi un fel de “răţuşca urâtă, fata tocilară cu puţini prieteni care, în ziua balului de absolvire, renaşte din propria cenuşă şi se transformă în lebăda pe care fiecare bărbat şi-o doreşte şi astfel devine regina balului alături de băiatul de care este îndrăgostită.

Dar nu poţi să fii din răţuşca urâtă acea lebăda care îşi desface aripile şi se înălţă pe culmile reuşitei dacă nu urmezi câţiva paşi ai reuşitei, pe care orice femeie care se respectă trebuie să-i urmeze cu sfinţenie. De exemplu, normal că îţi trebuie un nou stil. Fie că vorbim de tunsoare, îmbrăcăminte sau ambele, trebuie să fii atentă la ce ţi se potriveşte pentru că şi tu, la fel că personajele din filmele americane pentru adolescenţi, să străluceşti în lumina reflectoarelor. Este, dacă vreţi, laitmotivul fiecărui film pentru adolescenţi care ascunde în spatele său un alt mister pe care, fiecare dintre noi, ar trebui să-l înţelegem. Momentul în care faci o schimbare în viaţă, în special de ordin estetic, înseamnă că eşti gata să schimbi totul. De câte ori nu vi s-a întâmplat ca după o perioadă mai grea să nu vă schimbaţi tunsoarea sau culoarea părului ori să mergeţi la shopping? Înseamnă dorinţa de avansare, căpătarea încrederii în forţele proprii şi determinarea de a obţine tot ceea ce atâţia alţii ţi-au spus că nu poţi obţine niciodată pentru că nu eşti perfectă, nu ieşi în evidenţă, nu excelezi prin nimic.

Fiecare dintre noi este unic şi frumos, în felul său, doar că, până şi eu sunt conştientă de acest lucru, până să ajungă la sufletul tău, omului trebuie să îi placă ceva la tine. Poţi începe prin mici trucuri care să iti dea incredere in tine. De exemplu, o piele care a scapat definitiv de par, prin epilare definitivaeste o piele pe care vei vrea să o acoperi mai puţin, nu vei mai fi ruşinată de pilozitatea excesivă, de iritaţiile de după şedinţele de epilare şi nici buzunarul nu va mai plânge după banii pe care i-ai dat pe şedinţe de epilare costisitoare. În plus, nu vei mai fi stresată de fiecare fir de păr inestetic care va apărea, când îţi va fi lumea mai dragă, de nicăieri. Îţi vei schimba garderoba, vrei vrea să arăţi şi altora părţile care ţie îţi plac la tine şi vei scoate în evidenţă acele atuuri care te diferenţiază de ceilalţi, putând să capeţi şi o încredere mai bună în propria persoană şi lamentările nu se vor mai strecura pe buze şi nici gândurile negre nu ţi se vor mai învârti în cap pentru că ceilalţi te vor remarca mai uşor, în sensul bun al cuvântului.

După toate acestea, poartă un machiaj delicat, natural, părul în formă pe care ţi-o doreşti şi care ştii că te avantajează, hainele în care te simţi cel mai bine şi care te fac imposibil de remarcat în mulţime, păstrând bunul gust şi posibilitatea ca ceilalţi să îşi păstreze părerea bună pe care o au despre tine şi a persoanelor noi să te descopere aşa cum eşti. În general, fetele inteligente sunt frumoase, dar se remarcă mai greu în mulţime. Odată ce au înflorit, însă, nimic nu se mai sta în calea spre succes! În loc să stai în casă să îţi numeri fiarele de păr de pe corp, nu ar fi mai plăcut să ieşi în oraş cu colegii de clasă sau cu băiatul pe care îl iubiseşi în secret din prima zi de liceu?
Acest articol este scris pentru cea de-a 22-a proba a competiţiei superblog, cu drag pentru oricine se gândeşte că nu este suficient de special pentru a deveni un om mare! Puteţi mult mai mult decât credeţi!
Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply