Profesionale

Reciclare creativă

Reciclare creativă

În ultimul an s-a vorbit mult despre reciclare. Cum putem face reciclare creativă, palpitantă şi interesantă? Cum putem ajuta micile afaceri în anul în care cele mai multe dintre ele s-au lovit de barierele biologice? Cum putem face o schimbare în bine? Cumva, anul 2020 a fost anul extremelor, pozitive şi negative dar mi-ar plăcea să înclin balanta aceasta şi să vă întâmpin, atât cât pot, cu noutăţi, veşti bune şi o poveste frumoasă.

În ultimii trei ani şi jumătate, reciclarea face parte din viaţa mea de zi cu zi. Fie că mă refer la reciclarea selectivă a gunoiului, fie că mă refer la reutilizarea anumitor ambalaje sau utilizarea plasticului cât se poate de puţin, mă bucur de faptul că iau parte la o mişcare din ce în ce mai vizibilă care îşi propune să ne salveze atât pe noi cât şi ecosistemele grav afectate de poluarea gunoaielor şi a plasticului prezent la orice pas.

Şi îmbinând micile business-uri şi reciclarea, am descoperit acest proiect fantastic care îşi propune să dea sticlelor de sticlă o a doua viaţă. Fondată de Ionuț Tihulca, Virgin Green este o mică afacere construită în jurul conceptului de upcycling, adică reutilizarea creativă a materialelor a căror viață merită o nouă şansă. De la sticlele de vin, la sticle de bere sau alte băuturi îmbuteliate în sticle de sticlă, compania îşi propune să creeze adevărate bijuterii din ceea ce alţii aleg să arunce. Adică, au creat o adevărată artă în jurul celebrului proverb “Gunoiul unora, comoara altora“.

Reciclare creativă

Lumea continuă să se îngroape în gunoi, vedem asta peste tot în jurul nostru. O vedem şi la alţii. Dar, treptat, cu ajutorul implicării mai multor oameni, putem să ne salvăm. Putem visa şi spera la un viitor în care noi sau copiii noştri nu vom trebui să înotăm în munţi de gunoi. Putem visa la iarbă verde, miros de primăvară, aer curat de munte şi o stare de bine. în anul 2017, gradul de reciclare al deşeurilor, în România, era de numai 5%. În prezent, am ajuns la 13% şi trebuie să atingem pragul de 50% cât de curând posibil. Un mod prin care putem ajuta la creşterea aceasta este prin sprijinirea micilor afaceri care folosesc reciclarea.

Schimbarea începe cu fiecare dintre noi, treptat, în fiecare zi. Conform ultimelor studii, la nivel global se produc aproximativ 3,5 milioane de tone de deșeuri pe zi iar cantitatea continuă să crească exponențial. Virgin Green a apărut din dorința de a participa activ la protejarea naturii și crearea unui mediu de trai mai sănătos, mai sustenabil pentru noi și copiii noștri. Aceştia militează intens pentru reutilizarea creativă a materialelor.

Produsele comercializate sunt realizate exclusiv din sticlă reciclată și materiale naturale. O achiziţie înseamnă exemplul că se poate să refolosim, că afacerile mici au o şansă în societăţi din ce în ce mai aproape de capitalism şi că facem un pas important spre schimbare, a noastră şi a celorlalţi.

Reciclare creativă

Pentru că anul acesta am descoperit cât de mult mă relaxează aroma de lumanari parfumate, am decis că nu ar strica să mă cadorisesc cu încă una în prag de sărbători. Nu am vrut să fiu părtinitoare, aşa că am lăsat pe altcineva să aleagă pentru mine şi aştept rezultatul final al muncii dedicate a echipei de la Virgin Green. Sunt mult mai curioasă de cum arată sticla reciclată decât de aromă lumânării, deşi sunt sigură că şi aceea mă va cuceri negreşit. Aromele pe care s-a pus accent sunt atât de bine alese încât nu ai cum să nu îţi găseşti una pe sufletul tău.

Fie că ţi-ar plăcea un set nou de pahare, o lumânare parfumată sau eşti doar curios despre cum arată produsele, încearcă să sprijini şi altceva cu ocazia sărbătorilor de iarnă din acest an. Au fost 12 luni lungi şi grele, pentru unii mai mult decât pentru alţii. Cum ar fi să închei anul mai bun, mai pozitiv, mai deschis la nou? Ajută o afacere mică să crească, fii mai selectiv cu oamenii şi cu obiceiurile tale. Separă gunoiul menajer de cel care poate fi reciclat în ceva nou. Fii mai bun pentru o lume mai bună şi mai curată.

Reciclare creativă

Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply