Profesionale

Am descoperit aromaterapia

Am descoperit aromaterapia

În ultimele două luni am beneficiat de tratament pentru a diminua efectele anxietăţii sociale şi ale atacurilor de panică tot mai frecvente de care sufăr. Cumva, e de înţeles atunci când petreci cel puţin patru luni închis în aceeaşi casă, mai mult singur, fără prea multe opţiuni. Tot atunci am descoperit aromaterapia şi m-a ajutat şi încă mă ajută în cazul unor atacuri de panică.

Din momentul în care am fost conştientă de visurile mele, aspiraţiile şi planurile de viitor am ştiut că vreau o casă primitoare. Nu mă gândeam niciodată să asociez viitoarea mea casă cu acele modele perfecte din revistele de design interior. Ştiam că îmi place să păstrez mici amintiri, să colecţionez diferite lucruri şi că minimalismul este orice numai nimic interesant pentru mine, deşi ar trebui. Dar ştiam că vreau o casă frumos mirositoare în care oamenii care intră să aibă acea senzaţie cozy.

Întotdeauna am avut o afinitate aparte spre parfumuri, arome îmbietoare şi distincte pe care să le pot asocia uşor cu persoane sau momente importante. Crăciunul a avut mereu miros de cozonaci, turtă dulce şi ciocolată caldă cu scorţişoară, mama poartă acelaşi parfum de când mă ştiu, bunica miroase a mâncarea mea preferată iar casa celei mai bune prietene mirosea întotdeauna a vanilie. Cumva, sunt ataşată olfactiv de oameni şi amintiri. Îmi place să asociez momentele fericite şi oamenii buni din viaţa mea cu o anumită aromă, doar a lor, pe care nimeni altcineva nu o poate avea, chiar dacă am două persoane în viaţa mea care folosesc acelaşi parfum. Pur şi simplu nu miroase la fel când două persoane diferite folosesc acel produs.

Am descoperit aromaterapia

Nu am înţeles efectele benefice pentru care şedinţele de aromaterapie sunt atât de folosite până să intru în terapie şi de acolo am început să o folosesc atât de des pe cât îmi permite timpul sau starea. Aşa am descoperit aromaterapia. Cel mai des îmi place să folosesc uleiuri aromate care îmi oferă şansa de a încerca arome diferite, sunt 57 la număr dintre care pot alege, pentru a-mi descoperi preferatele. Sunt extrem de benefice, în special în momentul în care citesc sau ascult muzică pentru că aromele mă poartă exact în acele zone în care mă visez.

Acest element cheie este foarte util în terapii pentru pacienţii care suferă de anxietate şi atacuri de panică. Momentul în care trebuie să te înrădăcinezi în acea clipă şi acel loc este crucial şi face diferenţa între o situaţie stresantă şi un moment de relaxare. Ceea ce simţi sau vezi în jurul tău te pot ajuta, enorm, să realizezi că nu eşti în primejdie şi să te relaxezi. Mirosul este o parte importantă în acest proces, în special pentru mine, deoarece îmi este foarte uşor să asociez arome cu locuri şi oameni iar asta mă calmează.

Nu zic nu nici când vine vorba de beţişoare parfumate, în special pentru faptul că şi mama mea le folosea şi încă le mai foloseşte. Am fost surprinsă când am aflat că beţişoarele pe care le-am tot folosit în ultima lună sunt din răşină naturală, totuşi, primeşti o cantitate destul de însemnată, 20 de beţişoare în fiecare cutie, care se găsesc în nu mai puţin de 30 de arome diferite.

Eu am folosit, recent, brandul de produse de aromaterapie Aroma Land, marcă a companiei româneşti Electric Masters SRL. S-a lansat pe piaţă acum 20 de ani şi mie, personal, mi s-a părut un brand calitativ şi inovativ, având o gamă variată de produse şi arome pentru fiecare gust sau dorinţă. Mi-a plăcut, în special pentru că au un punct de producţie în România la Craiova, oraşul meu natal dar şi în India sau Italia. Pentru realizarea produselor se foloseşte materie primă certificată.

Sunt foarte curioasă în privinţa acestui subiect şi dacă şi voi aţi încercat aromaterapia, ce trucuri folosiţi? Ce arome va încânta simţurile şi cum le-aţi descoperit? Eu am descoperit aromaterapia datorită terapeutului meu, cum s-a întâmplat în cazul vostru?

Partajează asta:

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply