Profesionale

Dor de sărbătorile de altădată

Dor de sărbătorile de altădată

Nu ştiu alţii cum sunt, dar pentru mine, sărbătorile de iarnă, s-au încheiat, întotdeauna, după Sfântul Ion. Chiar dacă au trecut Crăciunul şi Revelionul, eu încă păstrez acel dor de sărbătorile de altădată. Încă mai ascult cântece de Crăciun şi colinde, încă mai am bradul împodobit şi încă mai sper să îi revăd pe cei dragi cu care să pot sărbători, chiar cu întârziere, sărbătorile de iarnă.

Încă îmi beau cafeaua cu aromă de scorţişoară. Am făcut chiar şi acele bombe de ciocolată caldă, absolut delicioase. Încă avem bunătăţi specifice sărbătorilor de iarnă în frigider. Prăjiturile cu arome diverse şi paturile călduroase încă îmi sunt cei mai buni prieteni. Încă mănânc multe clementine, pentru că mirosul lor mă aduce atât de aproape de perioada copilăriei. Singurul lucru pe care nu l-am încercat, de data aceasta, a fost vinul fiert cu măr şi scorţişoară dar, presimt, că nu este prea târziu.

Dor de sărbătorile de altădată

Vă povesteam aici despre faptul că am descoperit aromaterapia şi efectele sale benefice. Ei bine, lumânările aromate şi uleiuri parfumate cu arome precum mărul, portocala sau scorţişoară, mi-au devenit prieteni de nădejde în retrospectivă sfârşitului de an. Acestea şi toate amintirile pe care le aduc cu ele, mă trimit în copilărie, acum 10-15 ani când timpul era mai blând cu oamenii. Îmi amintesc cât de greu era să găsim portocale sau mere ori banane. Cumva, mi se părea că magia Crăciunului îi face pe oameni mai buni şi că Moşul reuşeşte să trimită, în fiecare ţară, bunătăţile cele mai apreciate.

Crăciunul a avut mereu miros de cozonaci, turtă dulce şi ciocolată caldă cu scorţişoară. Nici anul acesta nu am făcut rabat de la regulă. Şi chiar dacă, fiind bolnavă în perioada sărbătorilor, nu am avut la îndemâna niciunul dintre obiceiurile cu care am crescut, acum fiind mai bine, reuşesc să îmi recreez Crăciunul şi sărbătorile pierdute şi să mă bucur, din plin de toate mirosurile şi gusturile apetisante. Niciodată nu voi reuşi să recreez bunătăţile preparate de bunica sau mama. Nu am ingredientele cheie pe care dragostea, grijă şi viaţa trăită de ei pentru a reuşi să pun mixul de neînlocuit al dragostei lor. Singurul lucru pe care îl pot face este să păstrez tradiţiile, să mă alint cu aromă de uleiuri volatile cu scorţişoară, portocală şi măr şi să îmi port amintirile cu mine în traistă călătorului căruia-i şade bine cu drumul dar e mereu dornic de a se întoarce acasă.

Dor de sărbătorile de altădată

Eu am folosit, recent, brandul de produse de uleiuri aromaterapie Aroma Land, marcă a companiei româneşti Electric Masters SRL. S-a lansat pe piaţă acum 20 de ani şi mie, personal, mi s-a părut un brand calitativ şi inovativ, având o gamă variată de produse şi arome pentru fiecare gust sau dorinţă. Mi-a plăcut, în special pentru că au un punct de producţie în România la Craiova, oraşul meu natal dar şi în India sau Italia. Pentru realizarea produselor se foloseşte materie primă certificată.

Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply