Profesionale

Brânzeturi cum se cu…Vin ediția #45

Nu știu prin ce noroc sau cum se aliniază planetele în favoarea mea, dar de fiecare dată când ajung acasă mă bucur de surprize plăcute. De data aceasta am avut ocazia să particip la Brânzeturi cum se cu…Vin ediția #45, un eveniment organizat, ca de fiecare dată, de către Asociația Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro

În această ediție am făcut cunoștință cu o cramă oltenească de care auzisem dar din a cărei game de produse nu încercasem nimic până atunci. Din câte am înțeles, crama are o istorie destul de lungă, încă de prin anii 1500, ajungând, la un moment dat, chiar și în posesia lui Ion Brătianu care a adus la Sâmburești soiuri de struguri din inima Franței. Așadar, am avut ocazia să degustăm nu mai puțin de cinci vinuri din gamele alese ale celor de la Domeniile Sâmburești. Blogoltenii, se pare, din care am citit, au o istorie mai îndelungată cu această cramă, eu am fost novicele serii.

  1. Domeniile Sâmburești Sauvignon Blanc + Camembert Ile de France,

Brânzeturi cum se cu...Vin ediția #45

  1. Domeniile Sâmburești Chardonnay + Havarti,

Brânzeturi cum se cu...Vin ediția #45

  1. Domeniile Sâmburești Rose + Cașcaval Sofia,

Brânzeturi cum se cu...Vin ediția #45

  1. Domeniile Sâmburești Fetească Neagră + Emmentaler Delaco,

Brânzeturi cum se cu...Vin ediția #45

Domeniile Sâmburești Merlot + Grana       Padano Delaco D’Excepție,

Brânzeturi cum se cu...Vin ediția #45

Degustarea a avut loc, de această dată la un restaurant din Valea Roșie, Ribs House din Craiova, chiar la etajul clădirii unde ne-am bucurat de intimitate și liniște. În pauză dintre vinuri, prietenul meu a încercat și s-a bucurat că un copil de comandă plasată pentru un Burger Ribs House XXL în timp ce eu am fost destul de neimpresionata cu Chicken Burgerul meu plin de grăsime și fără gust. Noroc cu brânză și delicioasele vinuri care ne-au gâdilat și bucurat papilele gustative.

Nu cred că mai este un secret pentru nimeni faptul că iubesc vinurile albe, spre deosebire de prietenul meu care preferă vinurile roșii. În general, dacă nu ne putem hotărî sau e prea târziu, compromitem cu rose. De dată aceasta, însă, Scott a preferat un vin alb, Domeniile Sâmburești Chardonnay alături de Havarti, ceea ce a fost surprinzător pentru amândoi, având în vedere faptul că este un vin alb. Probabil pentru că a auzit faptul că “Chardonnay înțelege femeile“. O altă surpriză a fost faptul că deși el nu este, neapărat fan brânză, (mai multă pentru mine), s-a îndrăgostit de Cașcavalul Sofia de la Delaco. Deja am cumpărat o rola de 900 de grame pe care să o luăm cu noi înapoi la Londra.

Brânzeturi cum se cu...Vin ediția #45

Preferatul meu, însă, a fost Domeniile Sâmburești Sauvignon Blanc alături de Camembert Ile de France. Deși aciditatea vinului, fiind un vin sec, m-a luat prin surprindere în combinație cu brânză cu mucegai alb, simbol național al Franței, am avut parte de un mix făcut parcă special pentru mine. Textura moale, catifelată și cremoasa a brânzei alături de aciditatea și parfumul vinului m-au purtat până departe, în inima Franței, pe malui Loarei.

O bagheta proaspăt rumenită, iarbă proaspăt cosița, fructe rumene abia culese, vinul scurs în pahare reci și mirosul puternic al brânzei pe malul apei agitate în soarele plăcut al Franței… așa arată paradisul.

Dacă vinul este poezie și brânza este papirus, împreună crează o artă care este menită să dăinuie timpului.

Brânzeturi cum se cu...Vin ediția #45

Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply